REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11.2° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Coronavirus - Germania: Peste 20.000 de protestatari împotriva restricţiilor în mai multe oraşe

Coronavirus - Germania: Peste 20.000 de protestatari împotriva restricţiilor în mai multe oraşe

Replica API 5 ianuarie 2022 | 02:15 557

Peste 20.000 de persoane au participat luni seara în Germania la proteste împotriva restricţiilor impuse de autorităţi pentru a gestiona pandemia de COVID-19, informează dpa, citată de Agerpres.

Sursa foto: (c) LandoFree/twitter.com

În timp ce multe din proteste obţinuseră în prealabil autorizaţia de organizare, au fost şi câteva neautorizate şi, prin urmare, ilegale.

Landul Mecklenburg-Vorpommern din nord-estul Germaniei este un punct important în care s-au concentrat demonstraţiile în ultimele săptămâni.

În total, au fost organizate luni proteste în aproximativ 20 de oraşe şi orăşele din Germania, potrivit poliţiei.

În Rostock, câteva mii de persoane au mărşăluit prin centrul oraşului, potrivit estimărilor poliţiei. Protestul a fost permis atât timp cât participanţii aveau acoperite gura şi nasul. Cu toate acestea, aceste reguli au fost ignorate de mulţi participanţi.

Un alt protest important a avut loc la Nuernberg, în landul Bavaria din sudul Germaniei. Poliţia a estimat o participare de aproximativ 3.000 de persoane, dublu faţă de aşteptări.

Alte proteste organizate în Bavaria au avut loc la Ansbach, aproximativ 900 de persoane, şi Bayreuth, aproximativ 800 de protestatari.

În multe regiuni ale acestui land municipalităţile au interzis evenimentele de protest sau au ameninţat cu amenzi în cazul unor proteste neautorizate.

La Potsdam au protestat câteva sute de persoane. A avut loc şi o contra-demonstraţie, la care a participat şi primarul Mike Schubert, dar autorităţile nu au furnizat estimări ale numărului participanţilor.

În landul Turingia poliţia a declarat că peste 8.000 de persoane au participat luni seara la mai multe proteste neautorizate. Cel mai mare protest a avut loc în oraşul Gera, unde au fost 2.000 de protestatari.

În landul Baden-Württemberg din sud-vestul Germaniei s-au înregistrat, de asemenea, cifre similare privind participarea la protestele de luni seara împotriva politicilor guvernamentale de combatere a pandemiei.

În oraşul Friedrichshafen, în jur de 2.000 de persoane au ieşit în stradă. Evenimentul, organizat spontan pe reţelele de socializare, nu era autorizat, de aceea mulţimea a fost dispersată, a spus un purtător de cuvânt al poliţiei.

De asemenea, grupuri de 10 - 50 de protestatari s-au adunat în mai multe părţi din centrul oraşului Mannheim.

În afara restricţiilor, revolta protestatarilor se îndreaptă şi împotriva intenţiei coaliţie guvernamentale de a adopta o lege care să impună obligativitatea vaccinării.

În Germania rata de vaccinare este de puţin peste 71%. Multe din persoanele vaccinate fac şi doza de rapel, dar o proporţie semnificativă a populaţiei, 25,8 %, nu este vaccinată.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212