REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
10.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Coronavirus: India şi-a reluat parţial traficul feroviar de pasageri, în pofida accelerării epidemiei

Coronavirus: India şi-a reluat parţial traficul feroviar de pasageri, în pofida accelerării epidemiei

Replica API 13 mai 2020 | 00:00 854

Uriaşa reţea de transport feroviar de pasageri din India, care şi-a suspendat activitatea de la sfârşitul lui martie pentru a lupta împotriva răspândirii noului tip de coronavirus, şi-a reluat începând de marţi parţial serviciul, în pofida accelerării epidemiei, informează AFP, citată de Agerpres.

Treizeci de trenuri de pasageri sunt autorizate să circule începând de marţi între capitala New Delhi şi alte mari oraşe ale acestei ţări cu 1,3 miliarde de locuitori. Însă aceasta reprezintă doar o infimă parte din traficul feroviar în situaţie normală din India.

Sunt prevăzute măsuri de precauţie pentru protejarea sănătăţii pasagerilor: portul obligatoriu de mască, luarea temperaturii corporale, interdicţia de a călători în caz de simptome.

Scoase la vânzare online luni, zecile de mii de bilete pentru aceste trenuri s-au vândut în doar câteva ore, a subliniat presa indiană.

Traficul feroviar din India, cu 20 de milioane de călători pe zi înainte de criza sanitară, s-a prăbuşit la zero după suspendarea lui la sfârşitul lui martie, când guvernul a decretat o carantină la nivel naţional. În schimb, transportul de mărfuri a putut continua.

Singurele trenuri de pasageri care au circulat atunci au fost convoaiele speciale organizate de autorităţi pentru a-i aduce acasă pe muncitorii migranţi blocaţi în marele oraşe.

India a început să-şi relaxeze restricţiile, însă interzice în continuare deplasările între state, precum şi zborurile naţionale şi internaţionale.

Până acum India a înregistrat 70.756 de contaminări şi 2.293 de decese de COVID-19, însă bilanţurile cotidiene s-au agravat în ultimele zile. Potrivit experţilor, a doua cea mai populată ţară din lume ar putea înregistra vârful pandemiei abia în iunie-iulie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108