REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Coronavirus: Kremlinul susţine că există presiune asupra unor ţări de a respinge vaccinul rusesc Sputnik V

Coronavirus: Kremlinul susţine că există presiune asupra unor ţări de a respinge vaccinul rusesc Sputnik V

Replica API 17 martie 2021 | 00:00 973

Kremlinul a transmis marţi că presiunea asupra unor ţări de a refuza să cumpere vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19 este la niveluri fără precedent, dar nu are nicio şansă de succes, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a făcut această afirmaţie ca răspuns la o întrebare despre un raport al guvernului american, care pare să fi arătat că SUA ar fi încercat să descurajeze Brazilia să cumpere Sputnik V.

Raportul, publicat pe site-ul Departamentului american de Sănătate şi Servicii Sociale (HHS), a detaliat activitatea Biroului SUA pentru Afaceri Globale (OGA) "în combaterea influenţei nefaste în Americi".

Documentul a evidenţiat eforturile diplomatice ale agenţiei de a contracarare presupuse încercări ale unor ţări, printre care şi Rusia, de a-şi spori influenţa în regiune, în detrimentul siguranţei şi securităţii SUA.

"Printre exemple se numără utilizarea biroului ataşatului pe probleme de sănătate al OGA pentru a convinge Brazilia să respingă vaccinul rusesc împotriva COVID-19", se arată în raportul guvernului.

Peskov a refuzat să comenteze în mod direct raportul, dar a spus că Rusia este împotriva politizării situaţiei legate de vaccinuri.

"În multe ţări, amploarea presiunii este fără precedent. Astfel de încercări egoiste de a forţa ţări să renunţe la un vaccin nu au nicio perspectivă", a spus el.

"Considerăm că ar trebui să existe cât mai multe doze de vaccinuri posibil pentru ca toate ţările, inclusiv cele mai sărace, să aibă şansa de a opri pandemia", a declarat Peskov.

Rugată să comenteze, Ambasada SUA din Moscova a îndemnat agenţia Reuters să contacteze Departamentul de Stat, care nu a răspuns încă solicitării.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272