REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.1° Constanța Mar., 28 Mar. 2023
Anul XX Nr. 6316
5.1° Constanța Marți, 28 Martie 2023 Anul XX Nr. 6316

Coronavirus: Marea Britanie a reziliat contractul pentru achiziţia de vaccinuri Valneva

Coronavirus: Marea Britanie a reziliat contractul pentru achiziţia de vaccinuri Valneva

Replica API 15 septembrie 2021 | 00:00 341

Guvernul britanic a reziliat contractul pentru achiziţia a 100 de milioane de doze din vaccinul anti-COVID-19 al laboratorului franco-austriac Valneva, o mare decepţie pentru această companie care miza mult pe această comandă, singura pe care primit-o până în prezent pentru vaccinul său aflat încă în fază experimentală, relatează AFP, citată de Agerpres.

''Contractul cuprinde o clauză care permite guvernului britanic să-l rezilieze. El pretinde în plus că Valneva nu şi-a respectat obligaţiile, ceea ce Valneva contestă viguros'', menţionează laboratorul franco-austriac într-un comunicat, fără alte detalii. Londra nu a oferit deocamdată nicio explicaţie.

În urma acestui anunţ, acţiunile companiei la Bursa de la Paris au scăzut puternic, cu peste 40% luni la ora 09:20, până la valoarea de 12,098 euro.

Valneva a dezvoltat un vaccin anti-COVID-19 cu virus dezactivat, o tehnologie mai clasică faţă de ARN mesager şi care este folosită de asemenea la producerea vaccinului antigripal în fiecare an.

Laboratorul franco-austriac a înaintat în luna august autorităţilor sanitare britanice o cerere de autorizare a vaccinului său candidat şi a anunţat că, pe baza rezultatelor primelor două faze ale testelor clinice (efectuate pe un număr relativ redus de voluntari), estimează o eficacitate de peste 80% a vaccinului său.

Cât despre rezultatele testelor din faza a treia, menite să dovedească eficacitatea reală a vaccinului înaintea unei eventuale comercializări, acestea sunt aşteptate la începutul ultimului trimestru al anului în curs, aşadar probabil în câteva săptămâni.

Tot în luna august, directorul general al Valneva, Franck Grimaud, a declarat că se desfăşoară în continuare discuţii cu Uniunea Europeană pentru încheierea unui contract de furnizare de vaccinuri anti-COVID-19.

Laboratorul franco-austriac asigură acum că ''rămâne deplin angajat în dezvoltarea'' vaccinului său candidat şi îşi ''va spori eforturile cu alţi clienţi potenţiali pentru a se asigura că vaccinul său cu virus inactivat va putea fi folosit în lupta împotriva pandemiei''.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
21333614235
5/49
172423372234
joker
5253282912