REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.7° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.7° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

CORONAVIRUS: Mazăre face bani și după gratii. Hotelul Flora, printre centrele de carantină din Mamaia

CORONAVIRUS: Mazăre face bani și după gratii. Hotelul Flora, printre centrele de carantină din Mamaia

Replica API 13 martie 2020 | 10:33 8177

Mai multe hoteluri din stațiunea Mamaia ar urma să devină centre de carantină pentru românii veniți din zonele „roșii”. Hotelul „Flora”, deținut de cei trei „fantastici”, brigada, care a condus Constanța timp de 15 ani, Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu și Sorin Strutinski, a devenit centru de carantină pentru zeci de români care vin din zonele cu risc maxim de contaminare cu virusul COVID-19. Unitatea hotelieră este împânzită de jandarmi.

Hotelul Flora este operat de firma SC Xenoti SRL, care este deținută de Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu și Sorin Strutinsky și care se află în insolvență. Se pare că este o gură de oxigen pentru firma deținută de „tripleta de aur”, deoarece în urma acestei măsuri, Hotelul „Flora” va primi fonduri guvernamentale.

Contactat de Replica de Constanța, președintele Organizației Patronale Mamaia – Constanța și-a dat seama de gravitatea situației, după ce în urmă cu câteva zile nu era impresionat de virusul COVID-19, ce-i drept, atunci nu era confirmat un caz de infectare cu acest coronavirus. „În caz de forță majoră, ne punem și casele la dispoziție pentru semenii noștri. Trebuie să ne ajutăm unii pe alții. Dacă se declară stare de urgență, trebuie să ne unim cu toții, asta este singura soluție. Așteptăm să decidă Comandamentul de Urgență, nu putem lua noi decizii. Deocamdată nu știm nimic de acest lucru. Habar nu am de Hotelul „Flora”. Astăzi (nr. vineri, 13 martie) vom avea o ședință și vom vedea ce se va întâmpla, așteptăm”, a declarat Nicolae Bucovală, președintele Organizației Patronale Mamaia – Constanța. În seara de joi, 12 martie a apărut informația conform căreia un hotel din Mamaia Nord ar caza persoane venite din zonele de risc maxim cu contaminare cu virusul COVID-19. Reprezentanții Consiliului Județean Constanța au declarat în acest sens următoarele: „Este o măsură de prevenire, încercăm să venim în sprijinul autorităților sanitare, în situația de față. Fiecare dintre noi trebuie să ne aducem aportul pentru a preveni răspândirea virusului. Declarația este concepută astfel încât să încercăm să depistăm cât mai multe persoane care au intrat în contact cu eventuali purtatori. Dacă nu are posibilitatea de a lua legătura cu toate rudele, dacă nu își cunoaște toate rudele, declară ca atare, așa cum au făcut și alte persoane. Nu există consecințe negative în urma acestei declarații. Dar, în cazul în care au intrat în contact cu persoane venite din zone fierbinți vor fi îndrumați să urmeze măsurile specifice acestei situații, așa cum au fost concepute de către autoritățile competente”.

Secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, a solicitat, joi, primarului Capitalei și edililor de sectoare, cât și primăriilor din Ilfov să identifice rapid spaţii pentru carantină şi să ia măsurile necesare pentru prevenirea răspândirii infecţiei cu coronavirus şi pentru protejarea populaţiei.

Unii edili de sectoare, din lipsă de spații în ograda lor, au propus ca toate avioanele sa fie redirectionate către aeroportul de la Mihail Kogălniceanu, iar oamenii sa fie dusi in carantina in hotelurile din stațiunea Mamaia.

Aceasta masura ar putea aduce mii de suspecți de Coronavirus în stațiunea Mamaia. Daca va fi luată in calcul, ar duce la compromiterea sezonului estival.

Petruț IACOB, Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Au sarit pe geam 2 barbati ,sau dus la Auchan,sa cumpere lamai .
0
3
sunt garantii hotiilor sub obladuirea justitiei !!! Muie la toti cu cacat !!!
3
3
Cum dracu din toate hotelurile din Mamaia, hotelul lui Mazare castiga bani de la stat, caracatita PSD nu doarme. De ce nu ii baga in carantina la hotelul Meridian, care e al MAI, si atunci statul economiseste bani. Cineva are de castigat din magaria asta. Sa se autosesizeze DNA.
23
6
Ironia sortii...s-ar parea ca in ziua de azi e mai bine sa fii in parnaie, decat afara, adica e mai sanatos la racoare, ha-ha...
12
4
Mamaia, zisa a lui Mazare, va primi ce merita. Turisti spre zero. sper
11
6
O sa inchideti stupul dupa ce auziti zumzaitul aproape de ureche . Stat si guvernanti de oameni deosebit de prosti . Sa va ia naiba
6
3
Cum adica Radu Mazare face bani si din puscarie !!!?,adica a platit cele 110 milioane euro suma despre care au spus judecatori ca reprezinta prejudiciul adus de Banda mafiota Radu Mazare Statului Roman si primariei Constanta dupa care a ramas si cu hotelul FLORA?.
20
3
Mamaia se va numi Wuhan Virus .
13
5
Cune va mai veni la Mamaia dupa ce se cazeaza in carantina in hoteluri??? Or sa se roage patronii de hoteluri cu luna si cu soarele de prezumtivii turisti si bineinteles nu la preturile nesimtite cu care sunt obisnuiti.
12
5
Isi pun si casele la dispozitie. Astia doar bani au in cap. Cine ii pazeste pe cei cazati? Cum sunt protejati acei lucratori? Ce cuprinde echipamentul de protectie in astfel de cazuri? Daca nu li se asigura, atunci sunt in masura sa refuze misiunea. Nu o luati cu ,,mie nu mi se poare intampla,, aveti familii, copii, nu e de joaca.
9
4
De stat? Hotelul? Asa ar trebui
16
3
Cum plm mai au aia ceva pe numele lor
19
4
Pai aia mai au ceva pe numele lor?nu au de inapoiat bani la stat?de ce nu sunt executati?Doar ptr ca ii cheama cum se numesc?muie!
29
4
cezara, cred ca e prea tarziu
17
6
granitele trebuie inchise cat mai repede
26
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108