REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Coronavirus: Numai reducerea mobilităţii şi a contactelor ar putea domoli valul 3 al pandemiei

Coronavirus: Numai reducerea mobilităţii şi a contactelor ar putea domoli valul 3 al pandemiei

Replica API 27 martie 2021 | 00:00 1249

Al treilea val al pandemiei COVID-19 va fi mai rău decât primele două şi unica posibilitate de a-l opri este reducerea cât mai mult a contactelor, a declarat vineri preşedintele Institutului german de boli infecţioase Robert Koch (RKI), Lothar Wieler, citat de agenţia EFE, scrie Agerpres.

Vorbind la o conferinţă de presă despre evoluţia pandemiei în Germania, el a avertizat că ''toţi indicatorii arată că situaţia se va înrăutăţi în următoarele săptămâni''.

Lothar Wieler a menţionat concret creşterea rapidă a ratei săptămânale de infectări la 100.000 de locuitori, de la 70 cu două săptămâni în urmă la 119,1 vineri, precum şi creşterea bruscă şi vertiginoasă a noilor cazuri de COVID-19, care în ultimele 24 de ore au fost de 21.573, cu peste 4.000 mai multe îmbolnăviri faţă de vinerea trecută, de unde rezultă şi o creştere previzibilă a numărului deceselor.

Şeful Institutului german de boli infecţioase a semnalat de asemenea că Germania se află la începutul celui de-al treilea val epidemic, care este inevitabil, dar poate fi domolit şi ''metoda dură de reducere a contactelor este singura opţiune''.

La rândul său, ministrul german a sănătăţii, Jens Spahn, a subliniat că ''efectul vaccinării este diminuat de actuala creştere a infectărilor''.

Referindu-se la această constatare, Lothar Wieler a semnalat şi el că ''va mai dura până când efectul vaccinării se va vedea în rândul populaţiei''. El le-a cerut din nou concetăţenilor săi să renunţe la orice deplasare care nu este necesară, internă sau în afara ţării, şi să-şi diminueze cât mai mult contactele, inclusiv în timpul Paştelui, întrucât ''mobilitatea şi contactele impulsionează această pandemie''.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hotarati-va dracu valul 3 sau valul2? La televizor unii au zis valul 2.ne tot ametiti cu valurile lui cacat.Mor oamenii netratati,de boli cronice.Asa cum spunep si noi spun si alti oameni la televizor avocati si Alice si Sosoaca.Afara medici renumiti vorbeau de anul trecut ca acest covid a trecut si voi tot va lungiti pulele cu noi.Cine dracu pune ma handicapatilor botul la ce cacat mancati? Beliti pula cu vaccinuri si teste.Puneti-va mastile pe pula si defilati cu la tv,faceti reclama daca vreti sa v-i le cumparam.Ce contact ma? Poate contact sexual! Hai sicktir!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272