REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.3° Constanța Mie., 29 Mar. 2023
Anul XX Nr. 6317
4.3° Constanța Miercuri, 29 Martie 2023 Anul XX Nr. 6317

Coronavirus: Penurie de vaccinuri în India unde numărul de infecţii atinge un nou record zilnic

Coronavirus: Penurie de vaccinuri în India unde numărul de infecţii atinge un nou record zilnic

Replica API 9 aprilie 2021 | 00:00 800

India, unde 87 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost administrate până în prezent la o populaţie de 1,3 miliarde de locuitori, se confruntă cu o lipsă de seruri împotriva noului coronavirus, într-un moment în care numărul infecţiilor atinge un nou record zilnic, informează AFP, citat de Agerpres.

Peste 126.000 de cazuri noi au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, determinând mai multe regiuni să înăsprească restricţiile de activitate, în timp ce Maharashtra, epicentrul actual al noului val al epidemiei, cu capitala la Mumbai, urmează să intre în lockdown în acest weekend.

Prim-ministrul Narendra Modi, care a primit joi doza de rapel, a scris pe Twitter că vaccinurile sunt "printre puţinele moduri de a învinge virusul" şi a îndemnat oamenii să-i urmeze exemplul.

Potrivit The Times of India, zece state au stocuri de doar trei-patru zile, inclusiv Uttar Pradesh, cu o populaţie de aproximativ 200 de milioane de persoane, dar şi Bihar şi Bengalul de Vest.

În Maharashtra, ministrul sănătăţii la nivel regional a avertizat miercuri că stocurile vor fi epuizate în trei zile dacă nu vor fi completate. "Trebuie să le spunem oamenilor că, din moment ce vaccinurile nu au sosit, trebuie să plece acasă", a declarat Rajesh Tope reporterilor.

Principalele centre de imunizare din Mumbai au rămas fără doze joi, iar imensul spital general municipal Lokmanya Tilak a oprit complet imunizările.

Cu toate acestea, ministrul sănătăţii la nivel federal, Harsh Vardhan, a afirmat miercuri seara că acuzaţiile privind o penurie de vaccinuri în Maharashtra sunt "complet nefondate" şi că numeroase state încearcă să "distragă atenţia de la eşecurile lor".

"Aprovizionarea cu vaccinuri este monitorizată în timp real, iar guvernele statelor sunt informate în mod regulat", a adăugat el.

Potrivit lui Ajay Ghai, un înalt funcţionar în domeniul sănătăţii din Uttar Pradesh, "furnizarea de vaccinuri se face în mod continuu, la fel ca reaprovizionarea".

India a înregistrat până în prezent 13 milioane de cazuri de COVID-19 şi 170.000 de decese asociate acestei boli, deşi rata de infectare pe cap de locuitor în a doua ţară cu cea mai mare populaţie din lume rămâne scăzută prin comparaţie cu cea din alte ţări.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
21333614235
5/49
172423372234
joker
5253282912