REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Coronavirus: Prinţul Charles a subliniat necesitatea vaccinării împotriva COVID-19

Coronavirus: Prinţul Charles a subliniat necesitatea vaccinării împotriva COVID-19

Replica API 19 februarie 2021 | 00:00 1013

Prinţul Charles al Marii Britanii s-a alăturat unei campanii care subliniază importanţa vaccinării împotriva maladiei COVID-19, într-o perioadă marcată de o lipsă de încredere în beneficiile oferite de imunizare, în special în rândul minorităţilor etnice din această ţară, informează DPA, citată de Agerpres.

"Vaccinurile salvează vieţi, previn formele grave ale bolii, protejează serviciul naţional de sănătate şi ajută lucrurile să revină la normal", a declarat prinţul Charles, moştenitorul tronului britanic, într-un mesaj video publicat joi.

Fiul cel mare al reginei Elisabeta a II-a s-a declarat întristat să constate că există variaţii ample în ceea ce priveşte nivelul de acceptare a vaccinurilor şi a catalogat faptul că anumite persoane refuză vaccinurile anti-COVID-19 drept "o tragedie".

Potrivit Oficiului Naţional pentru Statistică (ONS) din Marea Britanie, 85% din totalul adulţilor britanici doresc să se vaccineze împotriva maladiei COVID-19.

Totuşi, Guvernul de la Londra este îngrijorat de faptul că multe persoane de culoare, asiatice şi din comunităţi alcătuite din minorităţi etnice (BAME) alcătuiesc un procent consistent în rândul cetăţenilor britanici care refuză vaccinarea.

În timpul unui eveniment online organizat de British Asian Trust, primarul Londrei, Sadiq Khan, a citat la rândul lui un studiu potrivit căruia cetăţenii britanici originari din Asia de Sud prezintă un risc de cinci ori mai mare de a muri din cauza COVID-19 în raport cu rezidenţii caucazieni.

Potrivit experţilor în sănătate publică, acest scepticism privine din neîncrederea în instituţiile statului, dezinformările distribuite pe reţelele de socializare şi lipsa de acces a populaţiei generale la centrele de vaccinare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212