REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Coronavirus: Voluntarii din cadrul studiului asupra Sputnik V din Rusia nu vor mai primi placebo

Coronavirus: Voluntarii din cadrul studiului asupra Sputnik V din Rusia nu vor mai primi placebo

Replica API 24 decembrie 2020 | 00:00 1065

Institutul Gamaleia din Moscova, dezvoltatorul primului vaccin rusesc împotriva COVID-19, a anunţat miercuri că voluntarii participanţi la faza finală a studiului clinic pe scară largă pentru Sputnik V nu vor mai primi placebo, a relatat agenţia de ştiri RIA, citată de Reuters și Agerpres.

Alexander Ginsburg, directorul institutului, a declarat că Ministerul Sănătăţii a autorizat stoparea administrării tratamentelor placebo noilor recruţi în cadrul celei de-a treia faze a studiului clinic.

"Totul a fost dovedit, iar pandemia continuă, deci un placebo nu este deloc bun", a spus Ginsburg citat de RIA.

El a adăugat că ar dori să îi identifice pe cei care au primit tratamente placebo şi să le ofere vaccinarea, "însă nu este clar dacă autoritatea de reglementare va permite acest lucru".

Rusia a lansat vaccinul Sputnik V către medici şi alţi angajaţi din sistemul sanitar aflaţi în prima linie la Moscova luna aceasta şi peste 200.000 de persoane au fost deja vaccinate.

Datele preliminare publicate săptămâna trecută au indicat că Sputnik V, pe care autorităţile de reglementare ruse l-au aprobat în august după mai puţin de două luni de testare pe subiecţi umani, are o eficienţă de 91,4%.

Autorizaţia de urgenţă nu a aşteptat, cum se întâmplă de obicei, rezultatele fazei a treia a studiului clinic.

În faza a treia a studiului clinic, un număr mare de voluntari primesc aleatoriu fie vaccinul, fie o injecţie placebo de control, fără a şti care dintre cele două variante le-a fost administrată, iar ratele lor de infecţie sunt ulterior comparate, după ce un număr considerat suficient dintre subiecţi s-au infectat în mediul natural.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272