REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
15.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Corpul de Control al prim ministrului intră peste afacerea ”Plaja Corbu”

Corpul de Control al prim ministrului intră peste afacerea ”Plaja Corbu”

Replica API 31 ianuarie 2022 | 13:29 4935

Bogdan Bola a trimis luni, 31 ianuarie, solicitarea expresă către Guvernul României și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor prin care cere să trimită Corpul de Control pe plaja săbatică de la Corbu, unde un dezvoltator imobiliar trântește un cartier rezidențial, compus din 18 imobile. Societatea care investește pe plaja de la Corbu este Logis Project, deținută de Ionuț Cristian Rusu.

Zona în care urmează să se ridice imobilele face parte din Rezervația Biosfera Delta Dunării și din situl Naura 2000. Cu toate astea, APM a dat avizele necesare.

"Vă solicit pe această cale trimiterea de urgență a corpului de control al primului-ministru și al Ministerului Mediului pentru a verifica legalitatea acordării avizelor de către Agenția pentru Protecția Mediului Constanța și de către Administrația Rezervației Biosfera Delta Dunării cu privire la începerea construcției complexului complexului turistic de lux, cuprinzând 18 imobile de mari dimensiuni, situat pe plaja sălbatică din localitatea Corbu. Acest adevărat colț de rai, una dintre puținele plaje virgine (dacă mai putem spune asta) de pe litoralul nostru, face parte din Rezervația Biosfera Delta Dunării și din situl Natura 2000. Cu toate acestea, A.P.M Constanța și A.R.B.D.D. au dat toate avizele (cel puțin așa s-a comunicat) necesare construirii acestui complex turistic. Înțelegem și susținem nevoia dezvoltării acestei zone, însă nu în detrimentul și prin distrugerea mediului înconjurător”, spune deputatul Bogdan Bola.

Se știe foarte bine că în zone precum rezervațiile și siturile Natura 2000 construcțiile care afectează habitatele naturale nu sunt permise. ”Cunosc personal primari care au solicitat să monteze coșuri de gunoi sau toalete publice pentru turiști, în aceste zone și care NU au primit autorizație să le monteze, exact din acest motiv. Ministerul Mediului nu permite camparea cu cortul în zona plajei, dar permite, prin instituțiile din subordine ridicarea a 18 imobile de mari dimensiuni?”, mai spune Bola.

Primăria Corbu se apără spunând că au fost obligați să permită începerea construcțiilor, deoarece dezvoltatorul a prezentat toate avizele necesare emise de instituțiile subordonate Ministerului Mediului. Cum a fost acest lucru posibil? Aceasta este întrebarea la care trebuie să răspundă reprezentanții acelor instituții în primul rând nouă, constănțenilor, dar și întregii opinii publice, care este scandalizată de această siluire a naturii de către om.

Bogdan Bola

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si lumea daca vine cu cortul primeste amenda ,jeguri ordinare!!
8
0
anchete de fatada facute de niste incompetenti partidul dicteaza.
7
0
vedeti sa nu dati si de nastase sa-i numarati ouale pe acolo ca siel construia .
7
0
Nu stiti cu cine va puneti.
7
1
Atat s-a putut!
7
1
Ordinarii, la puscarie jegurilor. Vreti sa distrugeti tot nenorocitilor.
18
1
adica aia care ne interzic sau vor sa puna taxe pe centralele de apartament si pregatesc taxa de poluare auto il doare fix in pix pe bozgorul de la mediu de plaja de la corbu de care probabil ca nici nu a auzit!!!
14
1
Am schimbat un gard in locul celui darapanat si mi-au trebuit o gramada de hartii,iar asti fac constructii mastodont peste noapte!
19
0
Cred ca avizatorii s-au dedat la cele lumesti adica au pus mana pe bani!
27
0
AVIZELE DE LA PROTECTIA MEDIULUI AU FOST DATE PE REPEDE INAINTE CU INCALCAREA TUTUROR LEGILOR POSIBILE SI ALE NORMELOR DE BUN SIMT. INSPECTORUL CARE LE-A DAT CHIAR MERITA PE BUNE ANI GREI DE PUSCARIE DACA DNA VREA SA VADA CE S-A INTAMPLAT CU ADEVARAT. EL SI CU DIRECTORUL CARE AU SEMNAT TREBUIE SA INFUNDE PUSCARIA. CAZ MAI CLAR CA ASTA NU POATE EXISTA. DOAR SA SE VREA CA SA NU MAI INDRAZNEASCA SI ALTII SA PROCEDEZE LA FEL.
39
1
domnule primar,terenul este situat in intavilanul localitatii?
14
0
In rezervatie , un pai ar fi trebuit sa nu fie miscat . Sper sa trimita premierul corpul de control si sa sisteze orice lucrare si mai sper sa se lase cu condamnari usturatoare . CHIAR NU MAI PUTEM SA PROTEJAM NIMIC IN TARA ASTA ? AM AJUNS SA FIM CA IN TARILE AFRICANE UNDE CINE VREA FACE CUM IL TAIE CAPUL . Pana si in africa rezervatiile au un statut aparte .
41
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272