REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

CORUPȚIA din școli, subiectul unui proiect desfășurat în Constanța

CORUPȚIA din școli, subiectul unui proiect desfășurat în Constanța

Replica API 1 noiembrie 2018 | 23:43 488

Societatea Academică din România și Centrul pentru Resurse Civice cu sprijinul Universității „Ovidius” din Constanța, organizează vineri, 2 noiembrie a.c., evenimentul „Școli curate - pentru unități de învățământ bine guvernate, transparente și finanțate corespunzător”, care va avea loc începând cu orele 12:30 la Sala Senatului - Universitatea „Ovidius”, sediul din Aleea Universității nr. 1 (Campus).

„Școli curate este inițiativa prin care este lansat în România un nou mod de a combate corupția în ceea ce privește alocarea, accesarea și cheltuirea resurselor publice în învățământul preuniversitar. Concret, prin acest proiect vrem să punem umărul la modernizarea educației printr-o finanțare transparentă și adecvată a școlilor și liceelor din întreaga țară.

În cadrul evenimentului va avea loc lansarea locală a celor două instrumente principale ale proiectului: ghidul monitorilor pentru buna guvernare a școlilor și liceelor și aplicația Check my school, care va permite elevilor și părinților să monitorizeze unitățile de învățământ și să participe proactiv la îmbunătățirea actului de educație. Totodată, vom dezbate și vom găsi soluții pentru creșterea cuantumului sumelor pe care statul și autoritățile locale le investesc în educație, dar și pentru creșterea gradului de bună guvernare și transparență a școlilor și liceelor. Sunt așteptați să ia parte elevi, părinți, profesori, directori de unități de învățământ, experți în educație, precum și reprezentanți ai autorităților locale și deconcentrate”, au precizat organizatorii.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am vrea transparenta asupra traseului banilor publici care se spala prin devize fara lucrari executate la scoli .Centrale pe gaze inlocuite de doua ori in acelasi an , parchet vizibil in doua sali de clasa dar decontat pentru opt, lambriuri invizibile , consumabile pe care nu le consuma nimeni ca nu erau ...Profesori si invatatori platiti pentru clase cu cate 5-6 elevi ..Sa continuam lista?
0
0
Shpaga din scoala a inceput de pe vremea unui ilustru balbait natang,refrigerat pana in decembrie anul trecut.Ptr el s-a infiitat o clasa speciala ca sa nu stie poporul cat de prost este.Bineinteles ca s-a facut mare si intai si-a violat damele de pe langa curtea sa,platind parintii despagubiri.Si de atunci se poarta shpaga in scoala,shpaga pt musamalizarea infractiunilor
1
1
scoala obligatorie de la grupa mica la doi ani de liceu indiferent de performatele intelctuale, iesiri violente, consum de droguri ori promiscuitate sexuala cu gratuitate platita din banii parintilor - pe scurt parnaie pe banii parintilor
2
0
Liceul Emil Racovita , Techirgiol concursuri aranjateee
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272