REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° ConstanÈ›a Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
10.4° ConstanÈ›a Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Cozmin Gușă: Nu există în acest moment om politic în România care să mă poată bate în turul 2. Video

Cozmin Gușă: Nu există în acest moment om politic în România care să mă poată bate în turul 2. Video

Mirela PASCAL 20 aprilie 2024 | 00:00 3881

Este oficial! Jurnalistul È™i analistul politic Cozmin Gușă candidează la prezidenÈ›iale! Decizia ar fi fost luată în urma refuzului lui George Simion de a-È™i asuma această cursă electorală. Gușă a declarat, pentru Replica, că nu se poate să nu existe un candidat suveranist puternic È™i el se consideră printre cei mai puternici pe care poate să îi dea suveranismul. 

Cozmin Gusa: Nu exista in acest moment om politic in Romania care sa ma poata bate in turul 2. VideoCozmin Gușă

Dacă George Simion ar fi candidat la alegerile prezidenÈ›iale, probabil că analistul politic ar fi fost susÈ›inătorul său numărul 1. Însă, preÈ™edintele AUR nu doreÈ™te să intre în cursa acerbă pentru preÈ™edinÈ›ia României, fapt ce l-a determinat pe Gușă să ia o decizie definitivă. AÈ™adar, da, Cozmin Gușă candidează la alegerile prezidenÈ›iale!

„După cum bine È™tiÈ›i, inclusiv din declaraÈ›iile pe care vi le-am dat vouă de-a lungul timpului, eu nu mai aveam de gând să reintru în politică È™i în ultimii ani am sprijinit MiÈ™carea Suveranistă, din zona de presă, din zona de opinie, din zona de consultanță. Reintrarea în politică a mea a fost determinată de dorinÈ›a de a ajuta suveranismul. Nu trebuie să uitaÈ›i că mie mi-a propus George Simion să candidez la Primăria Capitalei È™i am acceptat tocmai ca să ajut suveranismul - aÈ›i văzut în ce stare e AUR-ul la BucureÈ™ti. Din păcate, să sperăm că o să aibă rezultate mai bune în alte judeÈ›e. Iar apoi candidatura la prezidenÈ›iale am decis-o în urma refuzului lui George Simion de a-È™i asuma această candidatură la prezidenÈ›iale - nu poate să rămână fără un candidat suveranist puternic È™i eu mă consider printre cei mai puternici pe care poate să îi dea suveranismul - oricum, cel mai puternic deocamdată. Mi-a părut rău de refuzul lui, sigur, cu o promisiune că ar putea să intre, deÈ™i eu È™tiu bine ce se va întâmpla, apropo de atacurile la care din nefericire va fi supus George Simion, chiar de unii dintre actualii săi colegi“, a declarat, pentru Replica, Cozmin Gușă.

Cozmin Gusa: Nu exista in acest moment om politic in Romania care sa ma poata bate in turul 2. VideoCozmin Gușă și George Simion

Gușă: Mă susține, cel mai bine, CV-ul

Cine îl susÈ›ine pe Gușă în cursă?! Clubul GOLD, colegi, jurnaliÈ™ti È™i intelectuali publici suveraniÈ™ti dar, cel mai important, CV-ul său: „Pe mine mă susÈ›ine, în primul rând, activitatea pe care am desfășurat-o până acum în România, cred că mă susÈ›ine bine, sau cel mai bine, CV-ul meu - dacă îl analizaÈ›i, probabil o să fiÈ›i de acord, È™i susÈ›inerea din punct de vedere public o să vină de la o serie de colegi, de jurnaliÈ™ti È™i intelectuali publici suveraniÈ™ti. La început, sigur, este clubul de gândire GOLD- oameni pe care îi cunoaÈ™teÈ›i È™i împreună cu care am decis această candidatură la prezidenÈ›iale, de la Sorin RoÈ™ca Stănescu, Bogdan Comaroni, Marius Ghilezan, Iosefina Pascal, PetriÈ™or Peiu, Ion Spânu, bineînÈ›eles Petru RomoÈ™ag È™i, sigur, È™i alÈ›i colegi din presă care nu au fost prezenÈ›i, însă, la întâlnirea de alaltăieri la care mi-am anunÈ›at candidatura”, a precizat Gușă.

Turul 2 e posibil, trebuie să facem însă mari eforturi ca să ajungem acolo

Cozmin Gușă a vorbit È™i de turul 2, deÈ™i i se pare un drum mult prea lung È™i anevoios, dar nu imposibil. „Turul 2, mă întrebaÈ›i... Da, cred că e posibil, trebuie să facem însă mari eforturi ca să ajungem acolo, ele au început deja, se desfășoară în fiecare zi. Dacă am fost consultant atât de bun pentru alÈ›ii, cred o să fiu un consultant È™i mai bun pentru mine, confruntându-mă cu părerile, de multe ori în contradictoriu, ale colegilor È™i tovarășilor mei. Nu se pune problema de cine va câÈ™tiga, dacă voi ajunge în turul 2, nu există în acest moment om politic în România care să mă poată învinge în turul 2. Cu structura de partid, toÈ›i o să aibă un anumit spor în turul 1 dar în turul 2 nu-l văd, eu nu sufăr de lipsă de modestie dar nu vad în acest moment vreun om politic care poate să ajungă la candidatură È™i care mă poate învinge în turul 2”, a  subliniat analistul politic.

Cozmin Gusa: Nu exista in acest moment om politic in Romania care sa ma poata bate in turul 2. VideoNicolae Ciucă și Marcel Ciolacu

George Simion, greu de învins, Ciucă, Ciolacu, Geoană... uÈ™or de bătut

Întrebat cu cine i-ar plăcea să ducă lupta de final, turul 2, Cozmin Gușă l-a amintit pe... George Simion, însă cel mai simplu pentru el, È™i mai uÈ™or de bătut, ar fi Ciolacu, Geoană, Ciucă È™i alÈ›ii.

Cozmin Gusa: Nu exista in acest moment om politic in Romania care sa ma poata bate in turul 2. VideoMircea Geoană

Ca un joc de imaginaÈ›ie, sigur, cel mai folositor ar fi un Tur 2 cu George Simion pentru că, atunci în mod evident È™i sigur, România va avea un preÈ™edinte suveranist. Cel mai simplu e cu oricare dintre ceilalÈ›i candidaÈ›i, care sunt fie globaliÈ™ti, progresiÈ™ti È™i vor trebuie să rămână în această matcă, pentru că vor fi foarte uÈ™or de bătut...de la Geoană, al Ciolacu, la Ciucă, la Drulă, la care o mai fi”, a încheiat Gușă.

Video:

Cine e Cozmin Gușă

Cozmin Horea Gușă este de profesie fizician, consultant politic È™i jurnalist. PoziÈ›iile sale publice în plan editorial sau în plan politic au fost mereu de tip suveranist, conservator, la începutul carierei fiind un politician de stânga. A condus între 2001 È™i 2003 Partidul Social Democrat - PSD - din poziÈ›ia de secretar general al partidului. Cozmin Gușă este unicul politician român care, în calitate de secretar general al PSD, a semnat un protocol de colaborare între un partid românesc È™i Partidul Muncii din Israel în 2002, protocol ce a rămas în vigoare. În 2004, a devenit directorul de campanie al lui Traian Băsescu. În primăvara lui 2005, înfiinÈ›ează, împreună cu Lavinia Șandru È™i Aurelian Pavelescu, Partidul IniÈ›iativa NaÈ›ională. A fost deputat în legislatura 2004-2008. În noiembrie 2007, a demisionat de la È™efia PIN, ca urmare a rezultatului sub aÈ™teptări înregistrat de formaÈ›iunea sa în alegerile europarlamentare. Partidul său a obÈ›inut numai 2,64 la sută din voturi, iar Gușă a preferat să-i lase locul Laviniei Șandru. De-a lungul timpului a fost consilier de consultanță al milionarului moldovean Vlad Plahotniuc, dar È™i al lui Mircea Geoană (PSD), Traian Băsescu (PDL), Adrian Năstase (PSD), precum È™i al lui Marian Vanghelie, în campaniile electorale din România, potrivit informaÈ›iilor apărute în spaÈ›iul public.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272