REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
8.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

CREDINCIOȘII s-au ÎNGHESUIT să facă poze cu ÎPS Teodosie! VIDEO

CREDINCIOȘII s-au ÎNGHESUIT să facă poze cu ÎPS Teodosie! VIDEO

Replica API 7 ianuarie 2022 | 12:02 1626

Era tehnologiei se pară că ne distrage atenția de la toate activitățile zilnice, iar evenimentele importante din viața noastră sunt umbrite de imortalizarea momentelor prin fotografiere ori videoclipuri. Asta s-a întâmplat și joi, 6 ianuarie, la Constanța unde s-a celebrat sărbătoarea de Bobotează. Credincioșii erau preocupați, mai degrabă, de selfie-uri și fotografii cu oficialitățile ori ÎPS Teodosie, decât de importanța evenimentului.

Joi, 6 ianuarie a.c. , a fost celebrată la malul mării Sărbătoarea Bobotezei. Ca și anul trecut, slujba a fost oficiată în Portul Tomis, astfel încât la Cazinou sunt desfășurate lucrări. Drumul parcurs de către IPS Teodosie de la Arhiepiscopie către Port, într-un car tras de boi, a fost pentru cei prezenți un moment „interesant”, astfel încât aceștia au zis să imortalizeze și momentul printr-o fotografie ori printr-un video. Mulți au vrut să-l surprindă în poze pe ÎPS, văzându-l, probabil, ca pe un zeu ori vreo vedetă internațională.

Alții chiar și-au făcut selfie-uri care, cel mai probabil, au ajuns pe paginile de socializare.

„Înghesuială” la pozat… pe Teodosie!

Toți constănțenii s-au strâns cu mic cu mare… la zi de sărbătoare… Și cum nu se poate eveniment fără îmbulzeală, iată că și de data aceasta au dat buluc pentru a fi în primul rând la defilarea lui Teodosie. Aceștia au scandat care mai de care în încercarea de a fi și ei udați cu apa sfântă: „Dați-ne(n.r. aghiasmă) și aici, Înalte”, ori „Suntem și noi pe-aici”… au fost câteva din aclamările mulțimii.

Botezul Domnului Iisus Hristos!

Din punct de vedere calendaristic, Boboteaza reprezintă încheierea ciclului celor 12 zile ale Sărbătorilor de Iarnă, care încep pe 25 decembrie, cu Naşterea Domnului sau Crăciunul. În ziua de Bobotează are loc sfinţirea apei, în timpul slujbei de Iordan. Pregătirea acestui moment se face, şi în 2022, cu multă atenţie, în fiecare comunitate.

VIDEO:

Cătălina PETRESCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si-au facut poze cu maimuta !
2
0
Teodosie este sfant. Poate ca nu ar fi rau sa candideze la Presedintie. Lar vota peste 90 la suta
2
12
Esti cel mai tare
2
6
Oameni naivi, needucati.
7
2
Sa nu avem un prelat serios
5
2
GATA MAESTRE ACU DUPA ASA PROCESIUNE CU SIGURANTA SC UL DUMITALE FUNERAR VA PROSPERA.SLUGILE PIRLITE V OR EXECUTA FAR DE CIRNEALA.
5
2
Teodosie este nomber one in Ro ca este doxa de cartr si are sange in instalatie.Nu o sa ii calcati pe urma niciodata.
8
15
Voi fugiti de Biserica ca dracu de tamaie . Slujba de Boboteaza a fost superba !
7
16
pe spagoveanu pe masa din sufragerie cu vata-n nas.
11
6
Astia sunt oamenii care voteaza. Astia aleg viitorul nostru.
17
5

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212