REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Cresc taxele. Reacția primarului PNL Robert Șerban: ‘De vină e lăcomia guvernului PSD’

Cresc taxele. Reacția primarului PNL Robert Șerban: ‘De vină e lăcomia guvernului PSD’

Replica API 2 februarie 2019 | 00:00 305

Administrațiile locale au un început de an dificil. În așteptarea bugetului de stat, Consiliile locale stabilesc în această perioadă taxele și impozitele, mulți primari declarând că “din cauza guvernanților” sunt nevoiți să le majoreze.

Este și cazul primarului din Eforie, Robert Șerban, care a transmis, după o ședință tensionată de Consiliu Local: “Lăcomia guvernului PSD merge mână-n mână cu minciuna și dezinteresul consilierilor locali PSD față de locuitorii orașului nostru. De ce? OUG 114 din 28 decembrie 2018 și măsurile luate de Ministerul Finanțelor au dus la creșterea nivelului taxelor locale. Ca primar, în ultimii trei ani, m-am asigurat că nivelul acestor taxe rămâne neschimbat. Din păcate, iată că acum, guvernanții PSD atacă veniturile oamenilor, majorând taxele locale. Pentru că eu nu pot sta cu mâinile încrucișate, am propus acordarea unei bonificații duble față de anul trecut (10%) pentru plata anticipată a impozitelor. Cine credeți că sunt cei care au votat împotrivă? Consilierii locali PSD din Eforie. Au repetat isprava și la votul pentru taxa de habitat, unde ”s-au abținut”! Nu-i interesează câtuși de puțin de soarta eforienilor! Nu ezitați, cand îi întâlniți, să-i întrebați: vouă celor din PSD, când votați ”împotrivă” vă pasă de noi, eforienii?”.

Mesajul primarului a stârnit numeroase reacții, însă nu toate de apreciere. Spre exemplu, Cornelia Corsate, o opozantă de notorietate a edilului, i-a transmis: “OUG 114/2018 dă autonomie autorităților publice locale! Colectați veniturile eficient și cheltuiti eficient! Nu vă mai plângeți că nu aveți bani, acum în prag de alegeri, justificând neputința de a investi. Eforie a avut deficit bugetar în anii 2017, 2018. Banii necheltuiți s-au dus la Guvern! Acum plângeți, în loc să-i fi investit! Cine vrea să facă treabă, face în fiecare an, nu la sfârșit de mandat! Luați aminte la alți primari, care au adus comunele din Evul Mediu la nivel de comună europeană! Ați uitat să spuneți că aceeași OUG v-a mărit salariile”.

De precizat că în ședința de la Eforie, pe seama taxelor și impozitelor, proiectul a fost retras de pe ordinea de zi, ca urmare a solicitării unor aleși locali, care au precizat că: “Nu avea sens să votăm majorarea, care de fapt reprezintă o ajustare la inflație. Adică, să punem în aplicare ce spune legea, cu inflația, fără să mai și votăm în CL”.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Robert a avut documentatia lui Brailoiy pentru proiecte ,si-a dat seama ca poate fura doar prin contractele de lucrari si a dat drumul la santiere! Daca nu era Corsate sa-l invete cum sta treaba cu finantarile europene Efotia ramanea la stafiu d e tarana!
2
0
Hotul hotilor e Serban!A invatat de la Brailoiu si fura de o sa ne lase in curu gol!O sa-l mai voteze pulea!
2
0
Tre sa ii facem jocul lui rabbit ca altfel nu mai papam nimic la vara votam ca prostii va fi vai de noi cand vor veni baietii cu ochii albastrii in controale
5
2
Ceea ce nu spune primarul este ca legea spune clar ca daca primarul nu convoaca sedinta cu 3 zile lucratoare inainte de anul fiscal 2019 abia atunci se aplica cota maxima de impozit. Spune ce contine ultima fraza din articol, dar nu spune ce zice inceputul articolului de lege.
13
0
Consilierii Pnl din Eforie au inchis fara autorizatie circulatia auto cat si a pietonilor pe strada Unirii din Eforie Nord, favorizand in complicitate cu primarul din Eforie, Serban Robert, societatea SC Eny si Edy srl apartinand proprietarului hotelului Sirius din Eforie Nord Nagi gelal,unde acesta a pus 2 caini legati ca sa ii atace pe pietonii care vor sa treaca pe strada si isi parcheaza cele cateva masini in mijlocul carosabilului. Consilierii pnl au ajuns niste oameni corupti si dezinteresati de soarta comunitatii locale. Jos cu ei !
15
0
Contracte false,firme ale acolitilor care incaseaza bani publicii,hotel pe faleza,hotel in centru,sunt convins ca domnul primar nu are cunostiinta de toate acestea.insa va cer amabil ca cetatean al orasului sa cedati locul unuia care cel putin se pricepe
9
0
Faci ce faci si iar te faci de cacao
8
0
Primarul din Eforie face afaceri murdare cu Nagi Gelal, proprietarul hotelului Sirius din Eforie Nord. Gelal se lauda la toti prietenii ca il are pe Robert Serban la degetul mic. Afirma ca i-a dat bani multi in campanie si i-a dat spaga pentru niste terenuri.
10
0
Ce bine !!!!!!!!!!!!!!!!
5
1
Numai fata de primar nu are asta ! Si gaina ala la fel,interlopul ala,la zdup cu ei
4
0
Acest infractor a furat peste doua milioane de euro din buget
6
3
Asa este. In Eforie Nord trotuarele de pe strada Brizei sunt distruse si vara nimeni nu merge pe el, ci merg pe carosabil de nu poti trece cu masina si se blocheaza circulatia. Iar scarile ce coboara pe plaja din Brizei sunt rupte si distruse ca dupa bombardament. Vara ii auzi pe turisti cum injura primarul din Eforie cand coboara pe scarile distruse si pline de urina si mizerii spunand ,,ce mizerie de primar, dar chiar nu face nimic aici de multi ani " exact asa vorbesc toti turistii de pe urma carora platim impozitele catre primarie. Si ce face primarul din Eforie ?? Mai trage o minciuna !
13
2
Mancamiati pula cu totii de jeguri cu partidele voastre cu tot,sa va fut in gura pe toti
3
4
primarul este un gay parlit ,plus Gaina ala se vede primar,la puscarie cu voi
4
1
O contributie MAJORA la prapadul Eforiilor a avut-o si defunctul Liviu Brailoiu. Si-a facut mausoleu acum in cimitir. Banii ii ia in mormant, sub alta forma.
6
2
Deputat PNL din Eforie Hutuca Bogdan,Primar PNL Serban Robert,8 consilieri PNL.De vina pentru ce nu s-a facut PSD.Serbane nu Bratienii se intorc in mormant ci Brailoiu.Esti si vei ramane un vierme.In genunchi in fata lui Ciocanel sa stai si tu si Avatafu.
9
3
AUZI TU PRIMARULE SI RESTUL DE CONSILIERI NU VA ESTE RUSINE SA MINTITI OAMENI DE ATATA TIMP CAT CONDUCETI TARA SI VA ARUNCATI CIOARA DE LA UNU LA ALTUL. DE ACUM 10 12ANI DE ZILE INCOACE NU VA AJUNGE CAT V ATI UMFLAT. EFORIE ESTE ORASUL UNDE NU TREBUIE SA FIE CULOARE POLITICA CI DOARE SANGE DE EFORIEAN. RUSINE SI RUSINE CA NU VRETI SA FACETI TREABA PENTRU ORAS.
14
2
Acum 15 ani era sarac si pe unde se ducea nu vorbea ci urla. Caracter zero barat.
9
1
Strada Brizei din Eforie Nord trotuarele mai ales ce duc spre mare sunt distruse de cand Serban Robert a fost vice si acum primar. Toti turistii injura cand isi rup picioarele pe trotuarele de 10 ani lasate in paragina. Noi am refacut in fata hotelului cu pavaj o parte din trotuar iar restul ce coboara spre plaja este distrus si nici nui pasa primarului. Scarile care coboara pe plaja Debarcader sunt distruse si pline de mizerii tot de 10 ani cand a fost vice si acum primar. Atata poate face acest primar. Sa ne lase trotuarele distruse, accesul pe plaja distrus si mizer. Asta ati votat ??
13
2
Dle Primar,citesc ca aveti greutati finaciare,nu va cunosc dar nu asi vrea sa fiti,PNL-ist falsi.Ca aveti la nivel mai sus un mare expert in ingineri de infractiuni finaciare,nu va poate ajuta,Boroianu,R.A.care a furat de a rupt,firma Sc Gepeto impex Sa,in stil barbar si ajutat de ANAF,Partid ca a sponorizat din furaciuni si ocrotit,protejat din gasca de Prc ca Mandarina Adina Florea si alti,sper ca dvs nu sunteti in aceste comlice,ca de obicei va mai sutineti si voi intre voi in numele cetateanului ca sunteti patrioti la minciuni.Si PSD sunt tot ai nostri socialisti.
5
2
R.S un mosier al EFORIEI. CLANUL CRUSOVEANU conduce Eforile.
11
0
Traiasca alesii nostri psd-isti,pnl-isti...ca ei stie ce nevoi are burticile lor lacome.Hotarari,proiecte...etc sunt doar cuvinte goale care maschiaza dezastrul si incompetenta produse de labagii din clasa politica...De 30 de ani nu exista o strategie nationala pe termen mediu si lung...in rest numai de bine la toti
8
1
Ce fata de oligrofen, cum de voteaza romanii asemenea giboni. Da ce ba vrei sa-ti faca Guvernul curatenie in orasi , pai tu de ce esti primar.
13
2
Bravo Primarului
2
9
Sunt un gunoi cu multe hoteluri.
8
5
maresti taxele ,inteleg dar gunoiul cum poti sa-l iei pe tot anul cand contractul ete pe sase luni ,inseamna ca licitatia este aranjata cu firma noua pe care ai angajat-o primar mai ordinar ca asta nu cred ca exista
14
3
Lasati banii sa vina la mine..spuse crusoveanu zambind sagalnic. Si ii dau dreptate, voi astia din eforie furati cat puteti de pe unde puteti si nu aveti curajul sa dati cu piatra. Cioara nu scoate ochii la coeb, doar croncane ca proasta.
15
4
Asumati-va greselile si nu mai dati vina pe altii ca la gradinita. Si pe patronii care-si batjocoresc angajatii nu-i invata nimeni sa fie CAINI ci lipsa de omenie, lacomia si rautatea.
11
3
Taxele cresc in toata tara...sa intelegem ca ,,marea opozanta"este de acord cu politica PSD...mai ieri sau poate de ochii lumii,se balacarea cu fostul primar! Taxa de habitat este una dintre cele mai mici din judet!
7
7
Mai baiete esti tampit arunci gunoiul tau in curtea vecinului ,esti un hot ,un escroc si un mare PROST!
19
3
gata las-o moale martalogule esti gata 2020 esti gata te intorci pe digulT la bagat rame de mare in carlig lui nea ciocanel!!
20
6
Prietene faceti si sedintele alea live unde vede toata lumea japca care o faceti dar continuati sa rupeti bani din buzunarul fiecarui cetatean fara jena.macar daca in mandatul tau miscai vreun deget si se vedea ceva in urma ta.sunt mai urate orasele decat in timpul comunistului ala de brailoiu.
15
5
Primat oligofren
22
6
Trebuie sa-i dea inapoi 100 000 de euro lui Crusoveanu ! Si o face prin lucrari date de primarie lui socru lui, de asta vrea bani. Un hot, eforienii numai din astia aleg
22
8
ce usor e sa arunci vina pe guvern
15
8
Dar nu vad ca tu sa fi redus salariile in primarie. Ai preferat sa bagi mana in buzunarul meu ca sa iti pastrezi leafa. Tie si hergheliei aia de iepe coltoase de sub tine. Hai sictir!
27
7

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212