REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
11° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

CRIMĂ ȘOCANTĂ! Ce le-a spus criminalul carabinierilor, după ce a tăiat gâtul unui constănțean, în somn!

CRIMĂ ȘOCANTĂ! Ce le-a spus criminalul carabinierilor, după ce a tăiat gâtul unui constănțean, în somn!

Replica API 12 martie 2018 | 13:10 354

Victima este constănțeanul Gheorghe Șuță, de 36 de ani. Bărbatul, căsătorit din 2015, era așteptat acasă de soție și fiu. El se afla în Italia, de câțiva ani, unde muncea pe șantierul naval aparținând Grupului Fincantieri. De altfel, se pare că neînțelegerile de la locul de muncă cu un coleg, tot român, i-ar fi adus sfârșitul. Potrivit Radio Bcs, în dimineața zilei de vineri, în jurul orei 4,30, agresorul, Georgian Ionuț Bejenaru, de 28 de ani, pe care victima îl ajutase, primindu-l în apartament cu el și cu un alt român, a luat un cuțit și i-a tăiat gâtul, în somn. Potrivit sursei citate, criminalul era de câteva săptămâni în Italia, iar pentru a-l ajuta, constănțeanul i-a oferit camera sa, el spunând că poate să doarmă pe canapea pentru o perioadă. Într-un final, au căzut de acord să împartă împreună un pat dublu.

La locul de muncă, victima era un fel de supervizor al criminalului, de unde și neînțelegerile. Martor la incident a fost cumnatul criminalului, un bărbat de 41 de ani, care a intervenit imediat ce a auzit zgomote, el dormind într-o altă cameră.

Cuțitul folosit a fost găsit de carabinieri pe balconul apartamentului, unde a ajuns când martorul a intervenit pentru a-l opri pe criminal din a mai înjunghia victima.

Scenariul crimei petrecute în locuința împărțită de cei trei români

Scenariul comiterii crimei a fost deslușit de carabinieri, notează presa italiană: criminalul, Georgian Ionuț Bejenaru, s-a trezit și a mers în bucătărie, unde dormea cumnatul său, a luat un cuțit din sertar și s-a întors în dormitor, unde l-a atacat pe constănțeanul Gheorghe Șuță. O singură lovitură de cuțit, în zona gâtului, a fost suficientă pentru a-i curma viața. Mai mult, cumnatul său le-a spus carabinierilor că acesta ar fi continuat să-l lovească pe constănțean, dacă martorul nu ar fi auzit zgomot și nu ar fi intervenit. Bărbatul a mers însă în dormitor și a barat loviturile criminalului, reușind să-l împingă în afara camerei, spre bucătărie, și să-l dezarmeze. Ulterior, a sunat la un prieten pentru a-i cere sprijinul și să anunțe autoritățile, în condițiile în care el nu vorbea italiană. Însă, până la sosirea ambulanței, victima era deja moartă.

În prima declarație dată carabinierilor, Georgian Ionuț Bejenaru a susținut că a recurs la acest gest pentru că s-ar fi temut pentru viața lui și că a acționat în legimită apărare. După câteva ore, în cursul zilei de vineri, 9 martie, a refuzat să mai răspundă întrebărilor procurorului de caz, Giorgio Gava, utilizându-se de dreptul său de a nu face nicio declarație. Luni, suspectul de crimă urmează să apară în fața judecătorului, care urmează să decidă daca validează arestarea lui și reținerea în închisoare.

Reacția vecinilor după ce au aflat despre crimă

Presa din Italia notează că, dintre vecini, au fost persoane care au afirmat că au auzit scandal în interiorul locuinței pe care o împărțea constănțeanul cu alți doi români. „În acea casă era agitație. Țipau de dimineața până seara și se întorceau la orice oră. Am averizat despre ce se întâmpla și am cerut respectarea regulilor de conviețuire”, a declarat, pentru jurnaliștii italieni de la Nuova Venezia, doamna Ballarin, o pensionară care locuia la parterul imobilului. O altă vecină, o străină cu care jurnaliștii s-au înțeles în limba engleză, a povestit că a auzit, dis de dimineață, plânsete și țipete, apoi sirenele. Administratorul condominului, Pietro Bonato, a negat că ar fi existat probleme serioase privind conviețuirea. Semnatarul contractului de închiriere era constănțeanul Gheorghe Șuță, iar alături de acesta mai locuia un român de 41 de ani, în vreme ce agresorul era venit în Italia de doar 20 de zile.

Vecinii susțin, potrivit jurnaliștilor italieni, că zona respectivă este una liniștită și deși în locuințele respective sunt mulți străini, până în prezent nu au fost nicioadată incidente neplăcute.

Florentina BOZÎNTAN

Citește și: CRIMĂ ȘOCANTĂ! Unui constănțean i-a fost tăiat gâtul, în somn!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cand ai muit-o pe ma-ta !
2
0
... cand am muit-o pe nevasta-ta !
1
3
cum cum ce lea spus.ca ar fi regulato pa masa dar nu ii era in prejma.
1
0
bai tzacanitule , tu cand te-ai controlat ultima oara la "mansarda" ??
6
0
Nenorocitul naibi!
4
0
Pai daca imparteau patul impreuna !...
3
5
Roman cu roman afara sunt oericulosi
12
2
Facerea de bine e .... de mama ! Scursura umana , bestie cu chip de om , o mocirla , cuvintele nu pot exprima ura ptr limbricul asta care a nenorocit o familie ptr totdeauna . Orice pedeapsa e mica ptr fapta sa !
34
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212