REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Crimă teribilă! Și-a omorât nepotul cu cuțitul de sacrificat porcii

Crimă teribilă! Și-a omorât nepotul cu cuțitul de sacrificat porcii

Replica API 10 august 2022 | 00:00 2096

Nicolae Culea a fost condamnat la 8 ani și 8 luni de închisoare pentru săvâșirea infracțiunilor de violenţă în familie sub forma infracţiunii de omor, tulburarea ordinii şi liniştii publice și port sau folosire fără drept de obiecte periculoase. Sentința a fost dată de Tribunalul Constanța, pe 8 august 2022 și nu este definitivă. Bărbatul este acuzat că și-a omorât nepotul, în urma unui conflict spontan, înjunghiindu-l pe acesta cu un cuțit de mari dimensiuni. Totul se petrecut pe terasa magazinului din Cochirleni, după o ceartă între cei doi.

Potrivit anchetei, inculpatul avea o relaţie conflictuală cu victima, deseori aceştia certându-se, deşi după altercaţii ajungeau să se împace în scurt timp. În ziua critică victima şi inculpatul s-au întâlnit pe terasa magazinului din centrul satului Cochirleni, unde au stat la aceeaşi masă şi unde din nou s-a iscat o ceartă între ei, în timp ce consumau băuturi alcoolice. Înculpatul purta asupra sa un cuţit de mari dimensiuni, pe care îl cumpărase cu tot cu teacă din oraşul Cernavodă în cursul aceleiaşi zile. Enervat de atitudinea victimei şi, amintindu-şi că în urmă cu ceva timp aceasta şi un frate al său îl agresaseră pe aceeaşi terasă de magazin, inculpatul a scos intempestiv cuţitul din teacă şi şi-a înjunghiat nepotul o singură dată în zona claviculară stângă, de sus în jos, cu mare intensitate, aşa încât i-a provocat grave leziuni interne incompatibile cu viaţa.

Inculpatul și-a recunoscut fapta

Inculpatul a recunoscut comiterea faptelor reţinute în sarcina sa şi a explicat că în urmă cu ceva timp victima şi un frate al acesteia îl agresaseră la aceeaşi terasă de magazin, lovindu-l cu pumnii şi picioarele. În ziua incidentului, din cauza certurilor, a ales să-l înjunghie pe nepotul său, cu cuțitul pe care îl cumpărase pentru sacrificat porci.

Instanța a considerat că intenţia inculpatului de a ucide reiese din analiza următoarelor elemente: zona corpului unde au fost aplicate loviturile – cu posibilitate mare de lezare a unor organe vitale; obiectul vulnerant folosit la săvârşirea infracţiunii care are aptitudinea de a ucide – obiect tăietor - înţepător ; intensitatea loviturilor aplicate victimei – ce reiese din cuprinsul raportului de constatare medico-legală, fapt ce conduce la concluzia că, rezultatul a fost prevăzut şi acceptat de inculpat, respectiv moartea persoanei vătămate, care s-a produs, cu atât mai mult cu cât, obiectul folosit era apt să producă rezultatul periculos vizat. Pentru aceste considerente, instanța a decis condamnarea inculpatului la 8 ani și 8 luni de închisoare. Decizia nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dementul asta omoara cu sange rece si ia 8 ani. Daca era in State, il trimiteau la scaunul electric.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920