REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.5° Constanța Vin., 29 Sept. 2023
Anul XX Nr. 6501
19.5° Constanța Vineri, 29 Septembrie 2023 Anul XX Nr. 6501

Cristian Cîrjaliu: Eu n-am venit în primărie „foamete“, cum vin alții! Video

Cristian Cîrjaliu: Eu n-am venit în primărie „foamete“, cum vin alții! Video

Mirela PASCAL 5 septembrie 2023 | 00:00 3503

Primarul din Agigea, Cristian Cîrjaliu, s-a aflat în studioul Replica, unde a vorbit despre proiecte, problemele cu care se confruntă, dar și despre alegerile de anul viitor. Cu această ocazie, Cîrjaliu a precizat că se așteaptă la o competiție grea, din care știe că va ieși învingător. Mai mult, spune primarul, e nevoie de un om... deștept care să-l învingă, iar până acum, niciun contracandidat nu s-a dovedit a fi... citit. Iar dacă va pierde, nu va muri de foame.

Cristian Cirjaliu: Eu n-am venit in primarie „foamete“, cum vin altii! Video

În debutul interviului, Cristian Cîrjaliu a vorbit despre festivalul care tocmai a avut loc în localitate și care a strâns în Agigea zeci de mii de turiști. „Am avut un festival la Agigea, Festivalul Darurile Mării, un lucru foarte benefic pentru întreaga localitate. Au fost peste 60.000 de persoane în toate cele 3 zile de festival. Nu am avut incidente. Pe această cale țin să le mulțumesc tuturor celor care au participat la acest festival, au fost oameni corecți, decenți, exemplari. Festivalul este la prima ediție. Este finanțat prin fonduri europene. Sper ca anul viitor, în aceeași perioadă, 18-20 august, vom avea un nou festival la Agigea, ediția a doua. Noi suntem pregătiți pentru începerea anului școlar. Agigea este foarte fericită. Pot să spun că toți locuitorii se bucură de noua școală. Am deschis o școală nouă, foarte modernă, utilată. De săptămâna viitoare o să începem cursurile acolo. Este o școală gimnazială, pentru clasele 0-8. Pentru elevi am pregătit și două surprize. Din cauza lipsei Consiliului Local, n-am putut, din 2020 până în prezent, să dăm uniforme pentru copii”, a spus Cîrjaliu.

Școală nouă în Agigea

Și, pentru că mai sunt câteva zile până la începerea școlii, l-am întrebat pe primar cum s-a pregătit. Și a venit cu vești bune! „Oferim copiilor 200 de lei pentru achiziționarea uniformei stabilite în Consiliul de Administrație a Școlii. Anul acesta am venit cu un nou proiect, foarte important pentru toți copiii și părinții care locuiesc în Agigea. Este vorba despre Proiectul 'Ghiozdanul meu'. Oferim un ghiozdan cu rechizite tuturor copiilor. Noi vrem să venim în sprijinul tuturor cetățenilor și mai ales în sprijinul elevilor. Avem o școală nouă, modernă, mobilată, sunt foarte fericit că elevii vor începe noul an în școală nouă. O să fie nemaipomenit. Clădirea unde au făcut anul acesta cursurile o să intre într-o etapă de conservare. O să facem niște expertize asupra ei și o să vedem dacă putem să o folosim. Avem și o cerere din partea unei universități din Constanța, care ar vrea să închirieze această clădire. Vorbim despre Universitatea Tomis. O să vedem dacă Ministerul Educației ne dă avizul. Au rămas fără sediu și vor să îți desfășoare activitatea în localitatea Agigea”, a mai precizat alesul șef.

Ce proiecte are în plan Cîrjaliu

Cristian Cîrjaliu se pregătește pentru un nou proiect de anvergură, canalizare în zona Lac. Între timp, mai rezolvă și din probleme. „Pentru perioada următoare începem o lucrare de canalizare în zona Lac, un proiect prin Programul Anghel Saligny. Vom aduce în întreaga zonă implementarea acelei rețele. Sunt bani guvernamentali. După cum știți, avem cele două noi mașini de gunoi. Este un proiect pe care comuna Agigea îl desfășoară prin atragerea de fonduri europene, 250 de mii de euro. Bineînțeles că Prefectul Județului Constanța a atacat dispoziția prin care am atras fonduri europene. Noi în comuna Agigea ne-am asociat cu o entitate care colectează câinii. Noi și alte UAT-uri din județul Constanța și din țară. Nu pot să stau să aștept să vină prefectul să adune gunoiul de la cetățean. Bineînțeles că folosesc utilajele pentru gunoi menajer. Mergem în instanță și ne judecăm acolo. Prefectul județului Constanța este rupt de realitate. Am primit o notificare, prin care mi se spunea că eu ca primar trebuie să verific situația parcărilor la Pescăria lui Matei. La toate blocurile din oraș, a mers prefectul să verifice și să întrebe asociațiile de proprietari dacă au locuri de parcare sau a notificat primarul? Am citit documentul de 5 ori. Nu îmi venea să cred că poate să pună așa ceva pe hârtie.”

Cristian Cirjaliu: Eu n-am venit in primarie „foamete“, cum vin altii! Video

Cîrjaliu: Eu n-am venit în primărie „foamete“

Schimbând registrul, am vorbit cu primarul și despre alegerile care bat la ușă. Va candida, în continuare, dar nu îi este teamă de eșec. ”Vreau să lămuresc un lucru foarte important. Nu am venit în primărie „foamete“, cum vin alții, care ei săracii, vorbesc aici despre contracandidații mei din 2020, nu au avut niciodată o afacere și dintr-o dată s-au trezit că știu să facă administrație. Ați văzut ce efect devastator a avut. Nu au fost în stare să se întrunească să adopte o Hotărâre de Consiliu Local, ducând aproape în colaps întreaga comunitate. La anul o să vedem ce o să mai spună și cu ce minciuni o să mai vină. A minți e foarte ușor. Unul dintre contracandidații mei întindea plicul cu niște mizerii și îi spunea unui cetățean că dacă o să consume ce se află în acel plic. o să-i fie bine. Bineînțeles că numai bine nu îi era. Vorbim despre otravă de șobolan, pe care o unii o fumează. Îi așteptăm în 2024 în campania electorală”, a spus primarul.

Mai multe declarații, urmăriți în materialul VIDEO de mai jos:

Eu am demonstrat că știu și fac administrație publică

Anul viitor va fi cu mari surprize pentru unii. Avem un nou partid care a intrat pe scena politică și va crea mari dureri de cap. Este vorba despre AUR. Știu că foarte multă lume merge pe această miză. Eu cred că nu o să am emoții la Agigea. Oricine poarte să candideze. Sunt foarte mulți oameni care vor vota cu acest partid. Alegerile locale sunt niște alegeri normale, nu este nicio frică. Întotdeauna când există competiție ești învingător sau învins. Știți că acum aproximativ 12 ani cineva era primar și a doua zi s-a trezit pierzător. Un vot l-a învins. Este vorba despre fostul primar Stan. Toate alegerile locale sunt o competiție. Cetățeanul decide cine merită să iasă învingător. Eu am demonstrat că știu și fac administrație publică. Vedeți numărul foarte mare de proiecte pe care îl avem. Așteptăm deschiderea următoarei sesiuni de proiecte 2024-2028, unde vom depune pe toate măsurile care vor ieși în spațiul public, pentru a atrage fonduri la Agigea”, a continuat Cîrjaliu.

Contracandidatului meu i-ar trebui minte ca să mă învingă

Întrebat ce ar trebi să aibă contracandidații săi care ca să-l poată învinge, primarul a declarat: „Contracandidatului meu i-ar trebui minte ca să mă învingă. Trebuie să fie un om care să citească o carte, să știe carte. Omul fără carte se numește prost. Eu nu mă consider un om deștept. Dar trebuie să fie un om citit. Le doresc contracandidaților să fie informați, să fie corecți, să fie în slujba cetățenilor. Nu ai ce să le ceri oamenilor care vin și fac doar reclamații, fără a ști nimic despre administrație.

Mai multe, în materialul video de mai jos:

Interviul integral îl puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
14113451724
5/49
1610388237
joker
11339203516