REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.1° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Cristinel Dragomir: Trebuie să se termine cu nepotismele în PSD Constanța, cu băiatul lui X și fata lui Y. Video

Cristinel Dragomir: Trebuie să se termine cu nepotismele în PSD Constanța, cu băiatul lui X și fata lui Y. Video

Mirela PASCAL 9 septembrie 2023 | 00:00 4404

Cristinel Dragomir, fost vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța, s-a aflat vineri, 8 septembrie, în studioul Replica, unde a realizat o analiză a scenei politice constănțene. Dragomir a vorbit despre o eventuală candidatură la alegerile din 2024, dar și potențialii candidați la Constanța.

Cristinel Dragomir: Trebuie sa se termine cu nepotismele in PSD Constanta, cu baiatul lui X si fata lui Y. Video

În debutul interviului, Cristinel Dragomir a vorbit despre traiectoria sa profesională, de după 2020 până în prezent. După alegeri, s-a alăturat echipei lui Vergil Chițac, însă nu a fost exploatat la adevărata sa valoare așa că a plecat la Consiliul Județean, pe post de consilier superior. Însă, nu vrea să îmbătrânească aici și are planuri mari, pe viitor, ...politice.

„Nu mai sunt membru de partid. Nu mai sunt de mult dar nu se știe niciodată. Am considerat că pot fi mai util având în vedere experiența mea în Consiliul Județean pentru că nu cred că am fost folosit suficient pentru ceea ce consider eu că sunt pregătit să fac în administrația publică locală și am vrut să încerc altceva. Am avut o relație foarte bună cu personalul. Am avut o discuție cu primarul Vergil Chițac, pe care l-am și susținut. Aceasta a fost opțiunea mea la momentul respectiv, iar așteptările mele erau altele vis-a-vis de colaborarea noastră. Dumnealui a mers pe altă linie cu altă echipă. Nu mi-am găsit loc acolo și am vrut să merg mai departe, pentru că aveam loc să aștept să treacă timpul acolo. Am o colaborare foarte bună cu colegii și încerc să îi ajut să ducă la îndeplinire obiectivele. Valurile acestea nu fac bine activității  și nu dau bine nici că imagine a Primăriei, către cetățeni, care au cu totul și cu totul alte așteptări. Cred că mandatul care li s-au dat celor de la PNL și USR nu presupunea ce se întâmplă acum. Oamenii aveau cu totul și cu totul alte așteptări. Din păcate, politica se face cu oameni, care, dacă nu sunt de bună calitate, se ajunge la astfel de situații, unde orgoliile personale primează. Cred că nu a existat nicio dezbatere constructiva. Nimeni nu se poate plânge că problema a plecat de la o dezbatere de idei, de la neînțelegeri pe subiecte de dezvoltare a orașului. Eu, din exterior, am văzut niște replici care nu au nicio legătură cu actul administrativ. Ceea ce este astăzi în primărie este rezultatul ambițiilor personale ale unora sau altora.”, spune Cristinel Dragomir.

Dragomir: Intenționez să candidez

În continuare, Cristinel Dragomir a vorbit și despre o eventuală revenire în PSD. „Nu sunt un ipocrit și recunosc că în momentul în care mă voi regăsi într-o echipă mă voi implica și nu am de gând să stau deoparte. Intenționez inclusiv la anul să candidez, dar în condițiile în care vom vedea ce opțiune ne oferă spectrul politic, ce soluții ne dau și cu siguranță voi susține pe cineva. La PSD nu mi-am mai găsit locul. Cred că în formula actuală, nu am cum să mă regăsesc. Am fost amăgit de prea multe ori, am încercat, mi s-a promis... Știu că atunci când vrei să activezi într-un partid există două condiții esențiale. Prima este să ai o relație bună cu președintele partidului, pentru că el e decidentul, cum și președinții de organizație trebuie să aibă o relație directă cu conducerea de la nivel național. A doua condiție este că trebuie să reușești să te integrezi în echipa respectivă și să ai un canal de comunicare bun. Trebuie să fii acolo. Poți să pozezi că ești membru important, că ți-ai plătit cotizația, că participi la evenimente, să postezi pe Facebook că ai participat la evenimente, dar de fapt să nu contezi. Eu, dacă mă implic undeva vreau să contez. Eu am fost dat la parte. Așteptările mele nu au fost foarte mari, deși se vedea, în 2016, când în toate declarațiile se spune că pe mine mă vor susține, pentru că am experiență. Eu știam că nu e așa. Au fost deciziile lor. Cine e conducător își asuma. Cetățenii nu doar că nu i-au mai votat, i-au pedepsit. Un scor de 20% este un rezultat rușinos pentru PSD”, a spus Dragomir

PSD nu mai există în Constanța

„Din punctul meu de vedere, PSD nu există în momentul de față în județul Constanța. Județul acesta are trei mari municipii, unde PSD nu are nici primar, nici viceprimar. Cred că cel mai bun scor l-au avut în municipiul Constanța, unde au obținut 19% la Consiliul Local. Este al treilea partid în Consiliul Local Municipal. La Medgidia nu cred că au sărit de 20%, iar la Mangalia nici măcar nu au avut candidat. În marile municipii, PSD nu contează și în celelalte orașe nu au decât un primar la Năvodari. În rest nu au, în celelalte orașe, nici primar, nici viceprimar. Dacă e să luăm  toate orașele și municipiile, care reprezintă cam 80% din populația județului, PSD nu este reprezentat. Este doar primarul de la Năvodari, Florin Chelaru, care, slavă domnului, și-a făcut treaba. Să nu creadă cineva că oamenii poți fi păcăliți. Ce m-a surprins pe mine în mod neplăcut a fost că PSD nu a luat nicio măsură, în ciuda celor întâmplate. Având în vedere experiența mea politică pot să deduc anumite lucruri. Echipa aceea care a pierdut in corpore nu poți să o mai pui. Trebuia să plece toată lumea acasă. E singurul partid care nu a mai făcut alegeri. Eu am crezut că PSD nu va mai câștiga alegerile în municipiul Constanța mulți ani după 2020. Nici măcar nu au făcut alegeri, nu mai vorbim despre candidat. Este inadmisibil, strigător la cer, să mai fie un an până la alegeri, și ei să nu aibă un lider, nu vorbim despre candidat.“

Mai departe, fostul vice al CJ consideră că că nu are ce căuta într-un partid condus de oameni neserioși. „L-am auzit pe președintele Stroe spunând că sondează 13 lideri locali cu potențial pentru candidatura la funcția de primar și de președinte de Consiliu Județean. Păi unde sondați? În rândul membrilor de partid, în rândul cetățenilor? Astea sunt niște glume! Partidele au un ciclu. Arta liderilor partidului este ca atunci când partidul se află într-o pantă ascendentă, să facă să se ducă mult mai sus, iar când coboară, să stopeze. PSD-ul nu a reușit. De vină nu poți fi decât conducătorii. La nivel de județ și de municipiu s-au întâmplat atâtea, dar nu văd pe nimeni care să iasă în față și să ia poziție”.

Mai multe, în VIDEO de mai jos:


Făgădău are ambiția să fie lider!

Cât despre intențiile lui Făgădău, amicul lui, Dragomir a declarat: „L-au exclus pe Decebal din cine știe ce motive. Din cauza acelui dosar penal, care s-a dovedit că nu a fost penal, cel puțin în primă instanță. Eu aveam toată încrederea că fapta nu există. Cred că a fost un dosar fabricat de cei care nu au vrut să îl mai pună pe listă.  Eu m-aș bucura dacă Decebal ar reveni în politică, pentru că este un om care chiar are ce să ofere. Este un om bine instruit. Dacă Făgădău ar reveni în PSD și mi-ar sugera să mă alătur lui, eu aș face-o cu mare plăcere. Amândoi suntem pe dinafară. Nu știu ce ambiții mai are. Eu am ambiția să revin într-o echipă. El poate are ambiția să fie liderul unei echipe. Am vorbit și mi-a zis că dacă mă duc undeva și am nevoie de oameni într-o echipă, pot să mă bazez pe el. Trebuie să se termine cu nepotismele astea, cu băiatul lui x și fața lui y, cum e în Consiliul Local”.

Îl susține pe Cupșa, de la AUR

În concluzie, Dragomir a reiterat faptul că, dacă i se face o ofertă, s-ar întoarce în PSD, dar l-ar susține și pe Ovidiu Cupșa, de la AUR. „Dacă se schimbă conducerea la PSD și mi se face o ofertă, cu mare drag m-aș întoarce la PSD. Nu neg că cel mai aproape mă regăsesc în echipa lui Ovidiu Cupșa, care intenționează să candideze din parte AUR. Dacă AUR îl va desemna pe Ovidiu Cupșa drept candidat la primărie, fără ezitare îl voi susține. Dacă se fac alegeri la PSD și se alege alt președinte la nivel de județ, cel mai bine m-aș regăsi în Organizația Județeană. Cred că la organiza PSD nu se va schimba nimic, nici după ce vom pierde din nou alegerile cu brio. Să vedem dacă va mai candida Felix dacă se mai fac alegeri și dacă va mai câștiga. Eu cred că vor mai fi și alți candidați care au șanse mari să câștige. Cred că sunt mulți oameni ca și mine care nu văd perfectiva către care se îndreaptă acum partidul.”

Cât despre candidații PNL la Constanța, in viziunea lui Dragomir, Silviu Coșa ar fi cap de listă. „Sunt zvonuri că Silviu Coșa ar candida pentru Consiliul Județean. Chițac, la Primăria Constanța“, a spus Dragomir.

„La primărie va candida Chițac și la CJ îl văd, 99%, candidat pe Silviu Coșa. Eu cred că el este candidatul. Dar nu cred, am auzit discuții. E vicepreședinte la nivel național. La Consiliul Județean PNL va câștiga, dacă va fi candidat Coșa. La PNL e o mai mare seriozitate”, a concluzionat Cristinel Dragomir.

Mai multe, în materialul VIDEO de mai jos:

Interviul integral îl puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468