REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
13.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Criza economică mondială a fost cauzată de lockdown-urile din timpul pandemiei, nu de războiul din Ucraina

Criza economică mondială a fost cauzată de lockdown-urile din timpul pandemiei, nu de războiul din Ucraina

Replica API 14 iunie 2022 | 00:00 562

Inflația galopantă și criza globală a costului vieții sunt în mare parte rezultatul lockdown-ului, mai degrabă decât al războiului din Ucraina, adesea blamat cu privire la situația economică mondială, au fost informați legislatorii britanici.

Măsura drastică de a impune carantina în timpul pandemiei este cauza principală a dezastrului economic ce se abate asupra Marii Britanii, se arată într-un comunicat al Grupului parlamentar multipartinic de răspuns și recuperare în caz de pandemie (APPG).

Luând cuvântul în fața comisiei, profesorul de economie a sănătății de la Universitatea Nottingham, Marilyn James, a remarcat faptul că în raportul Imperial College London March 2020, întocmit de profesorul Neil Fergusson, care a cerut impunerea lockdown-ului, se preciza că "efectele economice ale măsurilor necesare pentru a atinge acest obiectiv politic vor fi profunde".

James a deplâns faptul că această predicție s-a adeverit, afirmând că, deși inflația a devenit mai vizibilă în acest an, în parte din cauza războiului din Ucraina, el a spus că această tendință a început în anul 2020 "care se va fi datorat în mare parte politicilor de lockdown".

Profesorul de economie de la Școala de afaceri a Universității din Nottingham, David Paton, a explicat că "sumele de bani uriașe" cheltuite de către guvern în timpul lockdown-ului pentru a susține întreprinderile închise și pentru a "plăti oameni sănătoși pentru a nu munci" au mascat "consecințele economice inevitabile pe care le vedem acum".

"Multe dintre problemele noastre actuale ar fi putut fi evitate dacă guvernul ar fi efectuat o analiză eficientă a raportului cost-beneficiu al lockdown-ului și al altor restricții", a declarat profesorul Paton, citează stiripesurse.ro.

Profesorul a continuat: "După ce a cheltuit sute de miliarde de dolari în timpul carantinei, guvernul a fost limitat în capacitatea sa de a oferi ajutor pentru criza costului vieții, care afectează în prezent țara, din cauza impactului asupra finanțelor publice generat de cheltuielile guvernamentale".

Omul de afaceri britanic Adam Cunningham a declarat că start-up-ul său a pierdut peste 120.000 de lire sterline în venituri pe o perioadă de 12 luni din cauza restricțiilor din timpul pandemiei. Ca o ofensă în plus, pentru că mica sa afacere era prea nouă, nu s-a calificat pentru niciuna dintre schemele de sprijin guvernamental, ceea ce l-a forțat să ia un împrumut pentru a rămâne în activitate.

"Mi-am luat un al doilea loc de muncă și am explorat toate căile posibile pentru a rămâne pe linia de plutire, dar a trebuit să plătesc împrumutul și în luna aprilie a acestui an nu am avut de ales decât să-mi închid afacerea", a declarat el.

"Avem nevoie de asigurări că măsurile de tip lockdown nu se vor mai întâmpla niciodată. Pagubele au fost imense și ireparabile. Falimente, oameni care și-au pierdut casele, care și-au luat viața pentru ceva care s-a dovedit că nu funcționează", a spus Cunningham.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212