REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

CRIZA locurilor de PARCARE din Constanţa se ADÂNCEȘTE

CRIZA locurilor de PARCARE din Constanţa se ADÂNCEȘTE

Replica API 29 iulie 2020 | 00:00 2426

Principalele artere ale Constanţei se blochează zilnic la orele de vârf. Sunt multe maşini şi prea puţine locuri de parcare şi cu toate acestea, primăria oraşului continuă să monteze piloni pe majoritatea trotuarelor pentru a-i putea împiedica pe şoferi să-şi parcheze maşinile.

Străzile şi bulevardele mici şi înguste nu asigură suficiente locuri de parcare pentru numărul mare de maşini care circulă în Constanţa. În timp ce locuitorii oraşului duc lupte crâncene pentru a găsi un loc liber în puţinele parcări disponibile, administraţia locală “plantează” stâlpişori, astfel că nici trotuarul nu mai reprezintă o soluţie pentru şoferi.

Primul venit, primul servit

În Constanţa, criza locurilor de parcare se adânceşte, cetăţenii ajungând să-şi parcheze maşinile pe spaţiile verzi, chiar şi pe locurile destinate persoanelor cu handicap. Cine este mai norocos şi a închiriat de la primărie un loc de parcare, poate dormi liniştit cu gândul că maşina s-a este în siguranţă, iar cei care nu a apucat să închirieze, încă, un loc în care să-şi lase maşinile staţionate, continuă să se lupte în fiecare zi pentru locul de parcare. Principiul pe care orice şofer îl adoptă este primul venit, primul servit, din această cauză mulţi dintre ei preferă mijlocul de transport în comun în defavoarea autoturismului personal.

Primăria nu cunoaşte numărul parcărilor (in)disponibile

Pentru a afla de câte locuri de parcare dispun locuitorii Constanţei, reporterii Replica au formulat o solicitare către Primăria Constanţa, prin care au cerut statistica locurilor de parcare închriate şi neînchiriate de către şoferii constănţeni. Drept răspuns, reprezentanţii primăriei au transmis că vor trimite solicitarea către Confort Urban, în calitate de administrator al drumurilor publice şi parcărilor, pentru a afla numărul exact şi pentru a putea formula un răspuns.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tot ce se intampla acum este si vina noastra pt ca nu am spus nimic de cate ori handicapatii de la Primarie fac ce vor ei...sens unic pe Unirii?.o mascareala....pus borduri si stalpi peste tot?...asa vor ei,ca pot... iste imbecili
0
0
...asta se intampla cand Primaria elibereaza autorizatii de construire pe banda...fara sa-i oblige pe cimpanzei si babuini sa faca si locuri de parcare...
0
0
trotuarele apartin pietonilor, problema e la cei care isi cumpara 3 masini si nu si le duc in garaje, pe bogdan voda, unii au doua garaje si tot isi parcheaza cele 3 masini pe trotuar, blocandu-l complet. Trebuie sa se construiasca parcari subterane, supraetajate, trotuarele trebuie lasate libere pentru pietoni, carucioare etc. Sa puna stalpisori acolo unde trotuarul e foarte ingust, daca s-ar mai si parca acolo, pe unde ar trece un pieton? Sunt troature foarte late de 4-5m, care ar putea fi decupate sa se mai faca locuri de parcare.
0
0
Ar trebui sa se faca trotuare suspendate pe stalpisori... iar trotuarele actuale sa devina parcari. Toata lumea ar fi fericita mai ales ca stalpisorii inalti sunt mai scumpi...
0
0
Blocuri stalpisori si mozaic borduri si prostie fagadau blocuri intre blocuri
1
1
Directorasul incompetent de la Confort urban nu gandeste si face ce-i spune Faga bou.Ia salariu mare si degeaba.
1
1
As vrea sa mearga cineva de la primarie in cartierul Coiciu unde s au facut sensuri unice sa vede ti bataie de joc. Se parcheaza stanga si dreapta de abia circuli pe sens unic. Inainte se circula pe ambele sensuri si nu erau atatea probleme. A MERS CINEVA SA VADA FLUIDIZAREA din Coiciu. O bataie de joc.
7
0
trimite oamenii la confort urban. jegosule, parcarile rezidentiale nu sunt in gestiunea confortului urban. o sa te mai voteze la anul si la multi ani cxei peste 10.000 constanteni care parcheaza pe unde apuca. daca gasesc loc.
4
1
Desi ne spui sa folosim transportul cu CT BUS, ca este ieftin, curat, eu te contrazic. Circul des cu CT BUS si iti spun ca vad toata fauna posibila in autobuze. Au mari probleme cu igiena, vorbesc tare, muzica la volum mare. Si nu as vrea sa asculte Vivaldi sau Angela Similea, de exemplu. Asa ca, taci!
6
2
sa se se mareasca impozitul pe masinile cu motor pana in 2 de la 200lei sa-l faca 1000lei , m-am saturat sa vad toti amaratii cu motoare de 0.8-2l
6
12
Ar trebui sa ne radiem toti masinile sa nu mai platim impozite sa vedem ce va face primarul adta de dou bani care ne fura de doua ori , impozit si parcare. Tara de rahat. Numai in romania vezi caracatite pt parcare, spatii blocate de locatari idioti, haos total. Bai fagadau, daca ai tras o lunie cu vopsea nu inseamna ca ai facut loc de parcare si vi sa ne furi banii! Rusine!
9
5
v-a rugat primaria sa va luati toti masini , de unde obligatia primariei sa asigure locuri de parcare ? La un Matiz platesti impozit anual 50 lei , in cati ani se strang banii pt amenajarea unui loc de parcare ?
6
14
Bobo .ai vazut tu makedon sa mearga cu autobuzul ? Noi cu ce ne falim daca nu cu bemveul
12
0
Stalpisorii sa pun pentru ca, cetateanul sa mearga la Confort Urban si sa-si i-a loc de parcare de la ei. Sunt sute de locuri de parcare pe strazile principale care nu sunt inchiriate. Un asemenea loc de parcare costa 120 lei pe luna, pe cand un loc de parcare de la Primarie costa 200 lei pe an. Ati inteles acum manevra Primariei prin makidonii ei Babu si Fagabou. Cica Babu si-ar lua 35 lei pentru montarea fiecarui stalpisor...........ori mii de stalpisori in tot orasul !!!
11
3
Daca infrastructura rutiera a fost prpiectsta sa deserveasca un anumit nr de autovehicule iar nr autivehiculelor s a marit considerabil in ultimii ani, unde considerati ca s ar putea construi noi locuri de parcare? Poate doar daca s ar demola cateva blocuri...dar apoi ati avea unde sa parcati, dar nu ati avea unde sa locuiti...deci, ce sti alege?
4
9
Cum sa inteleaga cineva de la Replica faptul ca trotuarele nu apartin masinilor ci pietonilor? Copii care merg la scoala, mame si carucioare de bebelusi, oameni batrani in toiag care merg pe carosabil sunt claxonati, loviti sau luati direct pe capota cand soferii de taraboante se grabesc. Asta e orasul dupa chipul si asemanarea locuitorilor si asta e genul de discurs irational promovat de Replica. Vb de adevarata cauza-cresterea exponentiala a masinilor an de an, impozitele auto mici, trotuare pentru masini si nu pentru pietoni etc.
9
4
ASTA A FACUT ADMINISTRATIA PSD-ISTA , NIMIC . AU AVUT GRIJA SA LE OFERE BATRANILOR PACHETE SI ASISTATILOR SOCIAL LOCUINTE DAR DE MAJORITATEA CETATENILOR NU LEA PASAT . DACA NU SE VA IESI MASIV LA VOT LA ALEGERILE VIITOARE , SA NU VA MIRE CA NU VOR FACE NIMIC PSD-ISTI SI IAR SE VOR IROSI 4 ANI . NU MAI VOTATI CIUMA ROSI . UITATIVA CA IN TOATE ORASELE UNDE SUNT PRIMARI PSD-ISTI NU AU FACUT NIMIC PENTRU CA MINTEA LOR A FOST DOAR LA CUM SA FURE .
16
4
Dupa alegerile locale plantam stalpisori pe trotuarele de la Sucevei. Si facem si pista de biciclete pe Hasdeu. Vom fi cel mai verde oras din Romanika.
11
2
Vis-a-vis de kktul de bloc ilegal pe care il construieste machedonii CAMBELA , din ordinul altui machedon idiot BABU ... au montat 75 de stalpisori din plastic pe un trotuar lat de 6 metri pe are se puteau parca auto fara sa deranjeze pietoniii ! Sa vezi aglomeratie de masini cand or sa termine kktul ala de bloc cu 8 etaje si fara parcare !!!!
13
2
bai florine nu te mai lega de nevestele de navigatori ca acum sar in cap baietii ca aduc bani cat PIBul romaniei pe 20 ani, cand neveste se fut cu antrenorii de fitness. pe de alta parte, de ce pula mea va cumparati 2 masini de cap de locuitor?si tot primaria e de vina pt asta?sunt curios cate parcari va face stelica ipocrica de la usereu.
6
9
Asa este mai, Florine! Navigatorii au mai multe sotii, cu multe masini si multi amanti. Din cauza lor nu mai sunt locuri de parcare si nu din cauza celor care au lasat la liber inmatricularea bombelor fumigene de 200 de euro, aduse din toate tomberoanele si parcurile de fier vechi din Europa. Orasul este sufocat de rable fumegande cu xenoane si faruri de ceata aprinse ziua. Pe tine te doare de nevestele marinarilor care se plimba cu tel la ureche...
14
3
Pai si ce fac mai Bobo de la 2.57 daca sunt unul din ultimii prosti din Constanta care mai si muncesc ? Poate livrez colete, poate sunt agent de vanzari - distributie, poate lucrez prin IT si ma deplasez la sediul clientilor, unde parchez ? Inteleg, cumva, mentalitatea ta de om frustrat dar hai sa incercam sa gandim logic si rational. Pe langa mult prea multele sotii de navigatori care sunt in masini fara scop si tel toata ziua, mai suntem si al-de noi, ultimii prosti ai Constantei...
9
5
Chiar si acum se pot gasi anumite solutii. De exemplu poti gasi microbuze parcate in fata blocurilor. - nu se vor inchiria locuri in parcari rezidentiale decat pentru persoane fizice. - nu se vor inchiria locuri in parcari rezidentiale decat pt auto inmatriculate in Constanta
12
1
Trotuarele sunt pentru pietoni, nu pentru masini. N-ai unde sa parchezi, nu-ti lua masina, mergi cu autobuzul. E autobuz nou, curat si nici nu costa mult.
13
19
In 2016, Fagadau a prostit constantenii cu 4 parcari supraetajate si una subterana. Nici macar 1 nu a inceput. Sunt sigur ca si de data asta constantenii se lasa pacaliti si voteaza tot cu Fagadau. Ne meritam soarta pt ca ne lasam pacaliti de acest mascarici.
24
3
Parcari va trebuie nuuu blocurriii betoaneee......
22
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272