REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° ConstanÈ›a Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
15.8° ConstanÈ›a Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Cu ce proiecte se laudă primarul Negoiță, de la Cernavodă, pentru 2023!

Cu ce proiecte se laudă primarul Negoiță, de la Cernavodă, pentru 2023!

Cristina BÄ‚RBUCEANU 9 ianuarie 2023 | 00:00 2421

Pentru Cernavodă, oraÈ™ condus de primarul Liviu Cristian Negoiță, anul 2022 a fost unul cât se poate de rodnic. Foarte multe proiecte au fost iniÈ›iate, aflându-se în derulare, dar pentru È™i mai multe, cererea de finanÈ›are a fost depusă, chiar aprobată. Astfel că, anul 2023 va fi È™i mai productiv pentru oraÈ™ul Cernavodă, pentru infrastructura acestuia, pentru cultura, educaÈ›ia localității.

Liviu Cristian Negoiță, primarul din Cernavodă

Atât anul 2022, cât È™i anul 2023, care tocmai ce a început, sunt pentru dezvoltare, reabilitare, reclădire, aÈ™a cum edilii au spus adesea. Desigur, investiÈ›iile pot fi mai uÈ™or iniÈ›iate, dar È™i duse la bun-sfârÈ™it graÈ›ie fondurilor europene. AÈ™a că mai mulÈ›i primari din ConstanÈ›a chiar au cu ce se lăuda, din punct de vedere al proiectelor în localitățile pe care le conduc. AÈ™a se întâmplă È™i în oraÈ™ul Cernavodă, pentru că primarul de aici, Liviu Cristian Negoiță, are numeroase proiecte cu fonduri nerambursabile. 

 

Ca proiecte în derulare, notăm: „Restaurarea moÈ™tenirii culturale unice È™i comune È™i promovarea produsului turistic comun „Hamangia-Prima CivilizaÈ›ie a Vechii Europe”, finanÈ›at prin Programul Interreg V-A România-Bulgaria, semn că aici, conducerea oraÈ™ului se gândeÈ™te la promovare turistică, dar È™i la colaborarea cu vecinii noÈ™tri bulgari. Un alt proiect este „Dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Orășenesc Cernavodă”, finanÈ›at prin POR 2014-2020, pentru că, È™tim cu toÈ›ii, sănătatea locuitorilor trebuie să fie mereu pe primul loc. „CreÈ™terea eficienÈ›ei energetice a iluminatului public în oraÈ™ul Cernavodă”, finanÈ›at prin POR 2014-2020, este un alt proiect important pentru oraÈ™.

Alt proiect, tot în derulare, are în vedere: „Reabilitare termică blocuri de locuinÈ›e din oraÈ™ul Cernavodă”, finanÈ›at prin Programul naÈ›ional multianual privind creÈ™terea performanÈ›ei energetice a blocurilor de locuinÈ›e, derulat conform O.U.G. nr. 18/2009. Un alt proiect se referă la infrastructura oraÈ™ului, din: „Cartier de locuinÈ›e, Zona Sere”, finanÈ›at prin PNDL II. Un ultim, dar nu cel din urmă proiect în derulare, priveÈ™te „Construire Sală de Sport È™colară str. Cazărmii nr. 6, oraÈ™ Cernavodă, judeÈ› ConstanÈ›a” – finanÈ›at de Compania NaÈ›ională de InvestiÈ›ii, acesta fiind, din mai multe puncte de vedere, unul dintre cele mai importante proiecte iniÈ›iate de Primăria Cernavodă.

Desigur, Cernavodă se laudă È™i cu proiecte pentru care cererea de finanÈ›are a fost deja depusă. Aici notăm: „Reabilitare È™i modernizare Spital orășenesc Cernavodă”, finanÈ›at prin Planul NaÈ›ional de Redresare È™i Reziliență, dar È™i „StaÈ›ii de reîncărcare maÈ™ini electrice în oraÈ™ul Cernavodă” – finanÈ›at de către AFM prin Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehicule de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staÈ›ii de reîncărcare pentru vehicule electrice în localități, acesta fiind un proiect cât se poate de important, mai ales că tot mai mulÈ›i oameni achiziÈ›ionează maÈ™ini electrice pentru a participa la salvarea planetei. 

StaÈ›ii de încărcare maÈ™ini electrice

Dar, foarte importante sunt È™i proiectele pentru care cererea de finanÈ›are a fost aprobată deja. Un prim proiect, în această categorie, este: „Reabilitare, modernizare È™i dotare Casa de Cultură, str. 24 Ianuarie, nr. 2, oraÈ™ Cernavodă, judeÈ›ul ConstanÈ›a”, finanÈ›at de Compania NaÈ›ională de InvestiÈ›ii, motiv de bucurie pentru că, o astfel de clădire este foarte importantă pentru orice localitate, dat fiind faptul că valorile oraÈ™ului aici se fac cunoscute. Alt proiect È›ine de : „Digitalizarea învățământului în oraÈ™ul Cernavodă” – finanÈ›at prin Programul OperaÅ£ional Competitivitate, pentru ca È™i Cernavodă să È›ină pasul cu tehnologia aÈ™a cum cere UE. Alte proiecte ale căror cerere de finanÈ›are a fost aprobată sunt:

„Modernizare trotuare drum JudeÈ›ean 223C È™i prelungirea acestuia, în oraÈ™ul Cernavodă, judeÈ›ul ConstanÈ›a – străzile Medgidiei È™i Canalului”, finanÈ›at prin Programul NaÈ›ional de InvestiÈ›ii Anghel Saligny; „Reabilitare energetică sediu Primărie oraÈ™ Cernavodă”, finanÈ›at prin Planul NaÈ›ional de Redresare È™i Reziliență, C10; „Reabilitare energetică sediu Utilități Publice Gospodăria Comunală Cernavodă”, finanÈ›at prin Planul NaÈ›ional de Redresare È™i Reziliență, C10, dar È™i: „Reabilitare È™i modernizare imobil GrădiniÈ›a nr. 5 + CreÈ™a nr. 2, strada 9 Mai, nr. 10A, oraÈ™ Cernavodă, în vederea creÈ™terii eficienÈ›ei energetice”, finanÈ›at de către AFM prin Programul privind creÈ™terea eficienÈ›ei energetice È™i gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice

Observăm că anul 2022 a fost unul foarte productiv pentru Primăria Cernavodă, în frunte cu edilul Liviu Cristian Negoiță, iar 2023 se anunță chiar È™i mai productiv. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212