REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Culmea... șoferiei! S-a dus la Poliție să-și preschimbe permisul de conducere...fals

Culmea... șoferiei! S-a dus la Poliție să-și preschimbe permisul de conducere...fals

Replica API 13 august 2022 | 19:46 4077

Laurențiu Cismaru a fost condamnat la 7 luni de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunilor de uz de fals și fals în declarații. Sentința a fost dată de Judecătoria Constanța, pe 8 august și nu este definitivă. Bărbatul este acuzat că s-a prezentat la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Constanţa şi a declarat în faţa funcţionarilor instituţiei, contrar adevărului, că a obţinut în mod legal permisul de conducere, aparent eliberat de autorităţile italiene, document contrafăcut pe care totodată l-a prezentat şi predat, solicitând preschimbarea acestuia.

Potrivit anchetei, inculpatul s-a prezentat la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Constanţa, unde a solicitat preschimbarea unui permis de conducere, despre care a afirmat că este eliberat pe numele său de către autorităţile competente din Italia. Totodată, a predat funcţionarilor instituţiei permisul de conducere nr. SU592774VI aparent eliberat de autorităţile italiene. În urma verificărilor efectuate în bazele electronice de date de către funcţionarii din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Constanţa s-a stabilit că Laurențiu Cismaru nu figurează ca posesor al permisului de conducere antemenţionat. De asemenea, autoritățile italiene au confirmat că inculpatul nu este titularul unui permis de conducere italian. Bărbatul a susţinut că a obţinut permisul de conducere în urma parcurgerii cursurilor unei şcoli de şoferi şi a promovării examenului aferent, documentul fiind ridicat de la organele competente ale statului italian, fapt contrazis de autoritățile italiene.

Instanța a constatat că faptele inculpatului prezintă un grad de pericol social moderat, având în vedere că aceasta a formulat în fața Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Constanța o cerere de preschimbare a permisului de conducere emis de autoritățile italiene, depunând în acest sens permisul seria SU592774VI aparent eliberat de autorităţile italiene la data de 03.11.2010 de autoritățile din Republica Italia, despre care avea cunoștință că a fost obținut în mod fraudulos, cu scopul de a obţine preschimbarea acestuia şi emiterea unui permis de conducere valabil. Instanţa a reținut că pe parcursul urmăririi penale acesta a avut o atitudine nesinceră, susţinând că nu a comis faptele reţinute în sarcina sa. În faţa instanţei de judecată, acesta a recunoscut săvârşirea infracţiunilor şi a solicitat aplicarea procedurii simplificate. Pentru aceste considerente, instanța a decis condamnarea inculpatului la 7 luni de închisoare, cu suspendare. Sentința nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mare tolomac javra ,arestat pe loc trebuia, si pe viata fara carnet
0
0
In Italia lua vreo doi ani cu executare usor asa, la noi nenea judekator pt o ciorba de burta e cu suspendare ca sa mai dea ceva !!!
1
0
Peostiei!Sa fi asa de prost!
0
0
Stirea asta iar ai copiat-o din alta parte ?? Orfanule
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920