REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Cum a ajuns Floca să fie candidatul PSD la Primăria Adamclisi, în locul Marianei Petruț! Video

Cum a ajuns Floca să fie candidatul PSD la Primăria Adamclisi, în locul Marianei Petruț! Video

Mirela PASCAL 2 aprilie 2024 | 00:00 6463

Și-a dedicat 10 ani din viață partidului în care a crezut mult, a muncit zi și noapte pentru a insufla oamenilor ideea că PSD-ul rămâne partidul cel mai mare şi mai tare din parcarea scenei politice. În final, a deschis ochii și și-a dat seama că PSD este un fals promovat de lideri la fel de falși și neserioși, care doar joacă teatru ieftin. Mariana Petruț, consilier local la Adamclisi, dar și responsabilul tehnic pentru Muzeul „Tropaeum Traiani”, este candidatul Forței Drepte la Primăria Adamclisi deși, până acum câteva zile, era candidatul PSD. Felix Stroe a retras-o din cursă, în ultimul moment, în favoarea lui Floca, un traseist politic, care a intrat în 2020 în Consiliul Local din partea Pro România și s-a înscris, recent, în PSD. Cum a păcălit-o Stroe pe Mariana Petruț că va candida la primărie? Aflați în rândurile de mai jos!

Cum a ajuns Floca sa fie candidatul PSD la Primaria Adamclisi, in locul Marianei Petrut! VideoMariana Petruț și Felix Stroe, la  conferința județeană a femeilor social democrate, de la sfârșitul lunii ianuarie

În urmă cu 10 ani, s-a alăturat Partidului Social Democrat, în speranța că va învăța și va evolua frumos. A crezut până în ultimul moment în PSD și în valorile pe care acesta, chipurile, le transmite însă, în urmă cu câteva zile, a primit cea mai dură lecție: să nu ai încredere în oameni, mai ales în oamenii politici și, mai ales în Felix Stroe. Deși a fost avertizată că liderul PSD Constanța nu este om serios, Mariana Petruț a preferat să-i acorde credit și să se încreadă în promisiuni. Până s-a convins!

În PSD, am activat din 2014, până pe 13 martie a.c. A fost o perioadă frumoasă dar, ca-n orice partid, există și situații mai puțin frumoase. Eu am ținut steagul sus, când oamenii erau supărați pe acest partid am încercat să țin corabia pe linia de plutire, nu am abandonat-o, din contră. Domnul Stroe mi-a spus, cu subiect și predicat, că voi fi candidatul PSD la Primăria Adamclisi. Mi-a spus să mă pregătesc, să stau de vorbă cu oamenii, intrasem în linie dreaptă. (...) Între timp, pe 13 martie, am fost schimbată. Nu mi-a spus personal, am aflat din alte surse, de la un coleg consilier local, Marian Oprea. Mi-a comunicat că vor veni pe 13 martie să țină o ședință în care se va anunța schimbarea mea cu Ionuț Floca”, a declarat Petruț.

Mariana Petruț: Am luat-o ca pe o lecție

Consilierul local avea nevoie de o confirmare, așa că l-a contactat pe Stroe: „L-am sunat pe domnul președinte... pentru că mi se părea normal, după atâția ani în partid, să cunosc motivele pentru care am fost schimbată. Mi-a spus că nu ne permitem să pierdem la Adamclisi și că Ionuț Floca a ieșit bine în sondaje. Motiv pentru care au luat această decizie, să rămân în echipă, să iasă primar, iar apoi să-mi dea funcția de viceprimar. Am fost foarte dezamăgită. Nu mă așteptam, după atâția ani de muncă în partid. Am luat ca pe o lecție: o ușă se închide, alta se deschide. După această schimbare, am fost contactată de mulți consăteni revoltați de această decizie... nu am știut ce să le răspund și m-au sfătuit să plec, să merg oriunde, că ei vor fi alături de mine, indiferent de partid. Am întâlnit o echipă frumoasă, un om deschis, în persoana domnului Bogdan Bola, care a fost de acord să facem echipă și să candidez din partea Forței Dreapta. Floca a fost în PSD, a plecat la Pro România în 2020, a candidat la funcția de primar, acum câteva luni Pro România a făcut alianță cu PNL și mi-a spus că va candida din partea PNL. Nu vreau să fac speculații, fiecare merge pe drumul lui”, a subliniat Mariana Petruț.

Cum a ajuns Floca sa fie candidatul PSD la Primaria Adamclisi, in locul Marianei Petrut! VideoIonuț Floca

Mai multe, urmăriți în materialul VIDEO de mai jos:

Cine este Mariana Petruț și ce o recomandă pentru funcția de primar?

Mariana Petruț, consilier local la Adamclisi, dar și responsabilul tehnic care se ocupă de administrarea Muzeului „Tropaeum Traiani“, a terminat Facultatea de Istorie și Științe Politice, are master pe Arheologie și lucrează la Muzeul de Istorie Constanța de peste 20 de ani. „Mariana Petruț este un om autentic, modest, discret, care dă dovadă de empatie. Sunt multe lucruri de făcut în Adamclisi. Sunt preocupată permanent de bunăstarea locuitorilor, de creșterea calității vieții. Sunt proiecte aprobate în Consiliul Local Adamclisi și nu au fost demarate, din păcate. Mi-aș dori să se finalizeze. Îmi doresc crearea locurilor de muncă pentru tineri, implicarea activă a pensionarilor în viața comunității, vreau să susțin familiile monoparentale și copiii ai căror părinți au plecat în străinătate, vreau să susțin fermierii, să accese fondurile europene. Avem probleme cu infrastructura rutieră, străzi care au rămas neasfaltate... etc (...)“, a  conchis Mariana Petruț.

Interviul integral îl puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272