REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
15.8° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Cum a blocat nesimțirea și lipsa de educație drumul județean spre Istria

Cum a blocat nesimțirea și lipsa de educație drumul județean spre Istria

Replica API 8 mai 2020 | 23:57 2578

În această săptămână, ploile au pus stăpânire peste Dobrogea. Este o gură de oxigen pentru agricultură, deoarece seceta a pus stăpânire pe mai multe regiuni din țară, inclusiv Dobrogea, însă aceste ploi au scos la suprafață nesimțirea oamenilor care au un nivel de educație scăzut spre deloc și aruncă gunoaie peste tot la voia întâmplării. Râul Nuntași din comuna Istria, județul Constanța, a fost suprasaturat de gunoaie aruncate la voia întâmplării, iar Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral (ABADL) a intervenit prompt pentru a debloca cursul apei, deoarece deșeurile strânse acumulate cu ploile din ultimele zile au dus la inundarea unei porțiuni din Drumul Județean DJ226.

Directorul ABADL, Bogdan Bola, a spus că operațiunile vor continua, însă după ce vremea va permite acest lucru, mai ales că terenul este unul dificil, iar utilajele nu pot intra. „Este vorba despre bazinul hidrografic Nuntași, județul Constanța, dar acele gunoaie nu provin din comuna Istria. Au ajuns acolo aduși de apă din mai multe zone. Am intervenit deja, dar mai avem nevoie de câteva zile ca să putem finaliza treaba. Este un teren dificil. A și plouat foarte mult în aceste zile. Nu pot intra utilajele. Așteptăm să ne ajute și vremea și să se mai usuce, dar în mare parte am intervenit deja. Am anunțat și primăria de la Istria. Eu îi înțeleg. Nu sunt doar gunoaiele lor. Au venit din toată zona, dar le-am spus și lor să igienizeze toate malurile că asta este treaba lor. Am intervenit cu trei utilaje și cinci oameni”, a declarat Bogdan Bola.

S-au adunat zeci de mii de pet-uri, ambalaje, saci de plastic, lemne

Bogdan Bola a mulțumit angajațiilor ABADL care au reușit să scoată miile de gunoaie din apă. „Cursul de apă de la Nuntași a fost umplut de deșeurile aruncate la voia întâmplării, iar în urma cantităților de precipitații, de 40 de l/mp căzute, acestea au blocat un podeț care traversează localitatea. Oamenii noștri, cărora le mulțumesc din suflet pentru efortul depus, au reușit cu ajutorul utilajelor din dotare, așa cum se poate observa din imaginile de mai jos, să adune zeci de mii de pet-uri, ambalaje de polistiren, saci din plastic, ambalaje din sticlă, lemne, chiar și gunoi de grajd”, a mai spus directorul ABADL.

Apel către cetățeni: nu mai aruncați gunoaiele în apă!

ABADL are și un îndemn pentru toți cetățenii.„De asemenea, facem un apel către cetățeni să arunce deșeurile numai în ghenele special amenajate pentru ca acestea să nu mai ajungă pe cursurile de apă, pe care le obturează și care într-un final duc la inundarea drumurilor, culturilor, gospodăriilor și chiar la pierderi de vieți omenești”

În lacul Tăbăcărie s-au găsit un aspirator și un fier de călcat

Bogdan Bola a vorbit și despre problema gunoaielor din Constanța, mai ales că ABADL a efectuat o campanie de igienizare a lacului din parcul Tăbăcărie, unde s-au găsit tot felul de obiecte, care mai de care mai ciudate. „Oamenii trebuie educați. Îți dau un exemplu. În lacul din Tăbăcărie au găsit oamenii un aspirator și un fier de călcat. Cei mai mulți oameni spun că nu constănțenii sunt de vină, ci turiștii. Noi igienizăm degeaba. În două zile se strâng din nou la fel de multe gunoaie. Mai ales în parcarea de la Lac, lângă City Park Mall, unde se strâng tot felul de persoane. Adică noi aruncăm gunoaie pe jos aici, la oraș și ne luăm acum de oamenii de la țară”, a mai declarat directorul ABADL, Bogdan Bola.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de nu solicitati primariei sa trimita echipaje de la politia locala in zonele respective? In tara asta ne punem intrebari retorice...pentru ca raspunsul il stim cu totii. Se poate dar nu se vrea!
0
0
Nesimtirea si lipsa de educatie "AU blocat", nu "a blocat".
2
0
Arestatil pe herdean ion gunoiu satului ala de platea fictiv la apele romane cite 5mld pe an sa curete dereau satului nuntasi acest notoriu primar in PUSCARIE NU A FACUT DECIT SA IA SPAGI SI SA FACA FONDURI EUROPENE PE ALTI SI LUVEZI STUPI DE ALBINE UN TRANTOR NOTORIU NOCIV PTR COMUNA NOASTRA RUSINE
4
0
Educatia trece prin stomac. Daca nu ai ce manca nu te mai intereseaza curatenia.
5
0
este pericol sa gasesti daca cauti
3
0
Eu nu stiu de ce va mirati atit. Sunt destui oamnei nesimtiti in aceasta tara.
5
0
Luatil pe Herdean ion primarul sa le desfunde ca acuma mai nou e turnator la Raja sa va zica cum a asfaltat drumurile din comuna fara sa aiba conducte de apa sat nuntasii si istria si cum a dat banii comuneii prr multe alte lucririi de doi banii pe incestitii fara Cap doar in interesul propriu
10
0
Oameni fara educatie, se aseamana exact cu politicienii care ne conduc. Degeaba se injura politicul ca ei se aseamana la educatie cu majoritatea romanilor. Avem conducatorii pe care-i meritam ca se aseamana foarte mult cu romanii de rand.
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212