REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

CUM AU SOLUŢIONAT ANCHETATORII UN ACCIDENT RUTIER PROVOCAT DE UN INGINER DE LA RADET

CUM AU SOLUŢIONAT ANCHETATORII UN ACCIDENT RUTIER PROVOCAT DE UN INGINER DE LA RADET

Replica API 7 august 2018 | 00:00 205

O clipă de neatenție i-au adus unui angajat al RADET un dosar penal. Acesta a provocat un accident rutier, anchetatorii stabilind că a fost de vină întrucât nu a părstrat o distanță regulamentară între autoturisme. A fost condamnat la 8 luni cu suspendare, dar are de dat și 30.000 de euro daune morale.

Accidentul rutier s-a petrecut în septembrie 2016, când un bărbat, inginer la RADET, se afla la volanul unui autoturism și rula pe un bulevard din municipiu. Ajungând în dreptul unui marcaj pietonal a intrat în coliziune față – spate cu autoturismul din fața sa, acesta din urmă ajungând pe trecerea pentru pietoni, lovind un pieton și oprindu-se în altă mașină, care se afla parcată. Menționăm că pietonul rănit a avut nevoie de 125 – 130 de zile de îngrijiri medicale. La finele anului 2017, șoferul a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, prev. de art. 196 alin.2 și alin.3 C.pen..

În cauză, potrivit rolii.ro, s-a dispus efectuarea unui raport de expertiză tehnică judiciară auto din concluziile căruia a reieșit că autoturismul condus de inculpat a fost implicat în accident din pricina unui moment de neatenție și al nepăstrării distanței corespunzătoare față de vehiculul din față. S-a stabilit, de asemenea, că locul impactului dintre autoutilitarele implicate în accident și victimă a fost situat pe spațiul carosabil de deplasare al autoturismelor, pe marcajul trecerii pentru pietoni. Viteza de deplasare a autoturismului inculpatului în premomentul apariției stării de pericol a fost de 55,7 km/h , superioară limitei maxime admise în localități.

Momentul apariției stării de pericol a fost determinat de neatenția în conducere a inculpatului și a unei distanțe necorespunzătoare față de vehiculul care îl preceda astfel că nu a observat în timp util modificarea situației din trafic, și anume oprirea acelui vehicul la marcajul pentru trecerea pentru pietoni. Cauza determinantă a producerii accidentului și a urmărilor acestuia o constituie neatenția în conducere a și a unei distanțe necorespunzătoare față de vehiculul care îl preceda astfel că nu a observat în timp util modificarea situației din trafic.

Pe 23 iulie anul curent, magistrații Judecătoriei Constanța au decis: ”Condamnă pe inculpatul ... la pedeapsa de 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă B.L., în contradictoriu cu inculpatul şi partea responsabilă civilmente S.C. E.A.R.S.A. Obligă partea responsabilă civilmente la plata către partea civilă a sumei de 6290,93 de lei cu titlu de daune materiale reprezentând cheltuieli medicale și la plata sumei de 30.000 de Euro, cu titlu de daune morale", potrivit minutei judecătorești. Decizia încă nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A stat in spital pe banii ma-tii , nu pe taxele lui.
0
0
130 de zile de ingrijiri medicale presupune 4 luni si jumatate.Si a stat in spital atata timp pe banii nostri, ca nu'mi este clar? Dupa care s- a inzdravenit si s- a gandit ca a fost atins in onoarea lui,de 30000 de euro?Da ce a fost la Balaceanca si trebuie sa-si rascumpere moralul...?
0
1
Cum adica au solutionat anchetatorii? Vrei sa spui ca au hotarat judecatorii! Sau au concluzionat expertii! Copy - paste de pe portal just, nu?
4
0
Nu tu nume, nu tu strada..nimic. La ce-l mai scrii ? Ca sa faceti paginatie ?
2
0
RCAul trebuie sa acopere dauna si victima in limita a 5mil euro, daca nu s-o fi marit. Deci ce are de platit inginerul? Ca-mi scapa!
0
0
Si ameteli daca avea , tot trebuia sa plateasca cineva pt asta.V-ati obisnuit sa scapati cu suspendare , sa va doara-n cur.
3
0
Dar ce a patit pietonul de a avut nevoie de 130 zile ingrijiri medicale - cap spart, membre rupte - si 30000 euro daune morale? De obicei se da 8 luni cu suspendare, gresesc?
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218