REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.2° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.2° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

CUM DEPISTĂM MANEVRELE SAMSARILOR CARE DAU KILOMETRAJUL ÎNAPOI? Indiciu: de ce sunt disponibili în weekend?

CUM DEPISTĂM MANEVRELE SAMSARILOR CARE DAU KILOMETRAJUL ÎNAPOI? Indiciu: de ce sunt disponibili în weekend?

Replica API 24 octombrie 2018 | 00:00 697

RAR va lansa un proiect, dar până atunci?

RAR va lansa un proiect, dar până atunci?

Cei ce au de gând să-și achiziționeze un autovehicul la mâna a doua au mari șanse să fie păcăliți. Kilometraj dat înapoi și ”bube” ascunse cu măiestrie sunt doar câteva dintre țepele puse la... dispoziție de către vânzători. Cum te poți feri de aceste neplăceri? RAR a anunțat că, de la începutul anului viitor, cel mai probabil, va lansa o aplicație care le va tăia avântul samsarilor. Însă, până atunci, specialiștii în domeniu recomandă o vizită la un service autorizat. Totodată, există și niște site-uri care ne pot veni în ajutor.

Mașinile second hand sunt, în continuare, la mare căutare. Și, unde este cerere, automat este și ofertă, dar și riscuri foarte mari. Este vorba despre samsarii care sunt dispuși să scoată bani și din piatră seacă, motiv pentru care lucrează mult la ”ambalaj”. Și aici ne referim la ascunderea tuturor problemelor tehnice, dar și ”cosmetizarea” kilometrajului. Ceea ce nu mai este de multă vreme un subiect tabu. În acest context, reprezentanții Registrului Auto Român (RAR) au precizat, pentru Replica, faptul că va fi lansat un proiect. ”Deocamndată, noi avem în lucru acel proiect în care este vorba despre un SMS ce va putea fi trimis la RAR, va fi un număr unic. Credem că va fi implementat la începutul anului viitor. Prin acel SMS, cei care cumpără autoturisme deja înmatriculate în România, pot afla, în timp real, informații cu privire la numărul kilometrilor, istoricul accidentelor și așa mai departe. Până atunci, cei care vor să achiziționeze autovehicule, pot veni cu ele la RAR pentru o expertiză”, a spus Roxana Dima, purtătorul de cuvânt din cadrul Registrului Auto Român. Proiectul se referă la un serviciu care va fi pus la dispoziție cu sprijinul ASF, pentru o informare rapidă, corectă și transparentă a cumpărătorilor de autovehicule la mâna a doua. Practic, printr-un sms transmis către Registrul Auto Român, cumpărătorii pot afla date despre istoricul de kilometri ai unui autovehicul, eventuale deficiențe avute în timp ale acestuia, precum și informații generale despre daunele înregistrate de către acel autovehicul.

Indiciu: de ce mulți dintre vânzători sunt diponibili sâmbăta sau duminica?

Dar, până atunci, ce pot face potențialii cumpărători? Specialiștii în domeniu au precizat că metoda cea mai sigură este vizita la un service autorizat. ”Din punctul meu de vedere, sfatul este unul singur: să meargă la un service/reprezentanță. La mai toate mașinile la mâna a doua, mai ales anunțurile postate pe anumite site-uri, veți observa că vânzătorii sunt disponibili numai sâmbăta. De ce? Pentru că mai toate reprezentanțele sunt închise. Soluția e simplă, din punctul meu de vedere. Un om care nu se pricepe, care nu e în domeniu, nu are cum să-și dea seama dacă acel vehicul a fost grav avariat și reparat sau are kilometrajul dat peste cap. Tocmai din cauza aceasta se dau țepe, pentru că nu au cum să vadă. În general, lumea fuge de reprezentanțe, susținând că sunt prețuri piperate. Dar nu este chiar așa. Totodată, ei trebuie să fie foarte atenți al autoturismele mai vechi. Automat nu se poate ca mașina să fie fabricată acum 10 ani și să aibă 20.000 de km. Ne putem lua și după acest aspect. Acum, kilometrii diferă, este adevărat, dar nici chiar așa. Spre exemplu, există șoferi care parcurg câte 8.000 de km pe an, și tot ar însemna 80.000 la 10 ani, nu?, sau sunt care fac și 45.000 pe an. Depinde. Dar eu cred că mai important este de unde o cumperi decât kilometri. Dacă o iei de la un geambaș... e clar. Niciodată nu te va duce la el acasă să iei mașina sau să-l lași la domiciliu. Va evita orice contact de această natură și trebuie să trezească suspiciuni cumpărătorilor. De asemenea, e greu să-i dai seama dacă respectivul vehicul a fost implicat în accidente și reparat. Niște meseriași o pot face în așa fel încât să nu se cunoască”, a declarat, pentru ”Replica”, un mecanic auto de la malul mării. În ceea ce privește autovehiculele aduse din străinătate, specialiștii în domeniu au spus că există un site, verificareavin.ro, unde vă puteți face un cont și puteți verifica numărul VIN. Astfel veți afla istoricul mașinii. Totodată, se poate căuta și pe google, în sensul că introduceți în motoarele de căutare seria de șasiu (VIN). În plus, pentru verificarea mai multor elemente, inclusiv a prețului, puteți accesa vezicatface.ro.

LILIANA CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cumperi de la geambasi,teapa 100%.Vrei masina de afara,mergi personal la reprezentante,iar daca nu iti permiti si doresti totusi sa te falesti la vecini cu un ,,cazan,,stralucitor,drum bun in gura lupului.
2
0
esti zdreanta nenorocita de ion iliescu, moarte lui??? ai aceeasi limbaj de lemn, betia de cuvinte...... nu ai spus absolut nimic in insiruirea ta fara noima!!! esti genul care ii place sa fie auzit, indiferent ce cacaturi scoate pe gura!!!
3
1
Majoritatea comentatorilor de mai jos sunteti niste prosti si vorbiti numai tampenii niste cretinitati si niste idiotenii Toti saraci de romani vreti masini cu km putini dotari multe si an cat mai nou dar cand vi-se comunica pretul real ,spuneti ca este mult si vreti mai ieftin,si ca ati gasit la cluj salaj baia mare mai ieftin Pai daca vreti ieftin mai noi si dotari vi-se ofera cu km multi prostilor ce sunteti Asa ca numai scrieti ca prostii toate tampeniile si prostiile auzite pe la colturi Si seiturile de verificare sunt niste mincinosi si neadevarate doar sa va ia bani atat, prostilor
1
5
Parcurile dp varianta sunt camatari lucreaza cu ifm si fura ckienti
3
1
Mai iesi si tu din tara, masini din 2017 au 300.000 km lejer in Germania
4
3
Totul tine de cultura. Dar... in tarile din vest cultura se face cu biciul si cu amenzile .
3
0
olandezul,belgianul chiar si englezul prefera dacia?Nimeni nu pune degetul pe buba.E simplu,oamenii prefera o masina noua,decenta,CU GARANTIE,iar manelistul rupt in cur si plin de datorii conduce rablele vestului.Suntem prea saraci sa ne permitem lucruri stricate.Daca mergeti prin vestul Europei,veti vedea surprinzator de multe ''dacii''conduse chiar si de oameni''cu pretentii''.
8
1
masina de inchiriat e golf, masina de flota golf sau passat si masina in leasing recuperata alea mai mari si smechere. Astea sunt cele 3 surse mari si late de masini prin vest. Aia de flota depinde cine a condus-o si in ce conditii de obicei trebuie sa se miste ca sa isi scoata bani dar probil e servisata bine. Aia de inchiriat probabil e rupta dar macar uleiul schimbat. Aia de leasing nici uleiul nu il are schimbat ca i s-a rupt lu ala de a avut ca oricum stia ca o sa o i-o ia pana la urma.
3
0
O masina din 2013 nu poate sa aiba 600.000 km decat poate daca a fost taxi... dar nu exista Golfuri taxi in Germania. Asa ca ciocul mic si nu te mai da expert.
5
5
nu vinde nimeni masina afara cu mai putin de 300.000 km. Va puteti uita pe mobile de si acolo un golf sau passat din 2013 are si 600.000. Samsarul il ia il cosmetizeaza, repara pe enunchi chestiile evidente si ii pune 80.000 km in calculator. Si cartile de service se manaresc.
6
7
Geambas are dreptate, fiecare isi asuma propria decizie cand vine vora de cumparat o masina, variantele sunt multe, km reali se pot urmari doar in reprezentantele auto asta in situatia in care verifici masina, in rest si daca masina a iesit din garantie sa zicem in 2015..in care se "vede in sistemul reprezentantelor" valoarea km reali...pana in 2018 sunt ani in care nu se vede nimic referitor la km, fiecare alege cum considera fie una adusa de afara care a facut ocolul pamantului la km...insa isi asuma asta si cel mai probabil va mai baga 30% minim din valoare masinii ...ori cumpara din ROmana
2
1
Bai prostilor , nu cautati masini cu km putini! CAutati masini cu km de calitate! Adica , o masina care are istoric ! Daca are istoric in reprezentanta si mai bine ! Chiar daca are 300k si are carte service in reprezentanta , aia e masina ! Dar prostimea, saracimea , vrea masina cat mai bengoasa, cat mai noua, dar la bani putini! Cand te-ai insurat de ce nu ti-ai luat una siliconata? Ca nuai bani sa o intretii ba saracule ! Va vad la peco cum bagati de 20 de lei motorina, saraciilor !
11
5
am un focus 2 automat negru, ma chinui de 6 luni sa il vand, singuru defect 6 zgarieturi albe pe toate portierele si un proiector de ceata crapat, in rest e brici, prostii cumpara rable care arata bine, asta e, selectie naturala .
8
2
Daca e sa stai la mana RAR-ului mai bine nu iti mai cumperi. In al doilea rand cumperi de la dealeri care vand cu factura fiscala. Nu mai cumparati masini cu TVA-ul ars. Toate masinile cu nr rosii, adica neinmatriculate au TVA-ul ars. Pe voi o sa va intrebe anaful de tva. Nu pe ei. Ca ei u apar pe nicaieri. Or sa va spuna ca au firma in Bucuresti, in Bulgaria , bla bla bla, vax, sunt firme fantoma. NU CUMPARATI decat masini inmatriculate pe Romania. Si cumparati de la geambasi linistiti. Ei baga bani in masini ca sa arate bine. Un proprietar niciodata nu va investi bani in masina. Mardare.
6
3
In primul rand nu te duci la samsari.Gata.S-a rezolvat problema.
10
2
De TVA ul ars nu zice nimeni nimic...va legati de km dati inapoi...faceti o ancheta si verificati masinile aduse din afara si vandute pe teritoriul tarii si neplatit TVA ul, sunt milioane de euro evaziune...de asta nu va interesati.
9
1
Km se dau inapoi afara si mai putin aici. Poti verifica pe mama siturilor ca nu aflii mai nimic decat daca au fost prin servisuri autorizate sau prin reprezentante. Masinile de afara au mai toate peste 200k km si asta daca au 4-5 ani vechime, dar romanul vrea masina de 10 ani cu 100-150k de km si mai ieftina ca-n Germania. De aici si facaturile..
11
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614