REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Cum fentează transportatorii de persoane din Constanţa controalele poliţiei: „Îi îngrămădim în spate, cu luminile stinse, dă-i dracu’!”

Cum fentează transportatorii de persoane din Constanţa controalele poliţiei: „Îi îngrămădim în spate, cu luminile stinse, dă-i dracu’!”

Replica API 3 noiembrie 2014 | 02:16 264

Revoltaţi că nu sunt lăsaţi să care oameni ca pe vite

Revoltaţi că nu sunt lăsaţi să care oameni ca pe vite

Week-end-ul trecut a fost unul cu pagubă pentru transportatorii de persoane din Constanţa, obişnuiţi să care oamenii ca pe vite, într-un dispreţ total faţă de confortul şi viaţa acestora. Apropierea zilei de vot pentru prezidenţiale şi măsurile suplimentare pe care le ia de regulă poliţia în sensul prevenirii turismului electoral au coincis cu un control de amploare derulat în judeţul Constanţa asupra transportatorilor de persoane. „Replica” arăta numărul trecut cum autocarul unei firme deţinute de şeful ARR Constanţa, Marian Butnaru, a fost oprit în trafic, vineri seara, la intrarea în comuna Valu lui Traian, de o maşină a poliţiei care venea cu viteză şi semnalele luminoase aprinse de la Constanţa.

Marian Butnaru

Şoferul autocarului Mercedes cu numărul de înmatriculare CT 96 EVL, deţinut de firma Euro Trans Tur SRL, a fost amendat, după ce în maşină au fost descoperite cel puţin 80 de persoane, în condiţiile locurile pe scaun depăşeau cu foarte puţin 50. Pasagerii povesteau că au urcat în număr atât de mare în autocar întrucât nici un microbuz nu a mai oprit, ca de obicei, la staţia improvizată la Podul cu butelii, din Constanţa. De vină au fost tot amenzile încasate de şoferi, absolut toate microbuzele oprite în trafic, cel puţin pe relaţia Constanţa- Murfatlar, transportând mai multe persoane decât era legal. Din discuţiile purtate de şoferi cu taxatoare, am aflat însă că nu numai firma şefului ARR a fost amendată. Ieri, într-un autocar al firmei Servcom Adrian SRL, deţinută de afaceristul Iulian Spînu, care asigură naveta pe traseul Constanţa- Medgidia, taxatoarea îi jelea pe colegii de la Marcon Star (controlată de Marian Butnaru- n.red.) care au fost amendaţi după ce i-a prins poliţia cu pasageri în picioare, adăugând că la fel au păţit mai mulţi şoferi, de la mai toate firmele, prinşi cu 80-90 de oameni în autocare. Potrivit femeii, controalele au început să curgă de vineri, 31 octombrie, angajata transportatorilor fiind foarte revoltată de pretenţiile oamenilor de a călători în siguranţă. Moment în care i-a spus, amuzată, colegului de la volan ce tertip folosesc acum şoferii din cauza poliţiştilor: încarcă, în continuare, pasageri peste limita legală, dar îi ascund în spatele maşinii, pe întuneric. „Îi îngrămădim în spate, cu luminile stinse, dă-i dracu’!”, i-a explicat, râzând, taxatoarea celui de la volan, care a aprobat-o, la fel de amuzat şi convins că ce fac ei e corect şi de bun simţ.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272