REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.6° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Cum încearcă avocații s-o scoată "curată" pe Halep, după acuzația de dopaj?!

Cum încearcă avocații s-o scoată "curată" pe Halep, după acuzația de dopaj?!

Cristina BĂRBUCEANU 27 noiembrie 2022 | 09:12 2856

Simona Halep a fost prinsă dopată și suspendată din tenis. Avocații săi ar putea invoca mâncarea contaminată pe care ar fi consumat-o, iar anchetatorii i-ar putea da dreptate.

Simona Halep a fost depistată pozitiv la testul de antidoping cu o substanță numită roxadustat. Medicamentul este destinat persoanelor care suferă de anemie, dar este interzis în sportul profesionist.

Roxadustat este un inhibitor al HIF prolitil-hidroxilază care crește producția endogenă de eritropoietină și stimulează producția de hemoglobină și de globule roșii.

Halep a fost suspendată de Federația de Tenis și riscă o suspendare finală de 4 ani.

Mâncare infestată în Argentina

Directorul general al Federației Române de Tenis, Răzvan Itu argumentează posibila contaminarea a produselor folosite de Simona Halep la New York (restaurantul jucătorilor de la US Open, masa servită în oraș, la hotelul unde a fost cazată, etc).

„Argentinienii cum pot alerga atât de mult fără să obosească?! Nouă ni s-a spus când am mers acolo să evităm această carne, de vită pentru că ea deja conține elemente care îți dau putere (n.r. aflate pe lista antidoping)”, deconspiră Itu avertismentul primit de la Federația Internațională de Tenis cu ocazia meciului de Cupa Davis jucat de România, în 2011, la Buenos Aires.

„În Argentina, carnea este contaminată, carnea conține deja substanțe asociate cu cele incluse pe lista celor interzise de agențiile mondiale anti-doping”, își asumă Itu detalii știute la cel mai înalt nivel al forurilor mondiale ale tenisului.

Confirmare oficială
Agenția de Integritate a Tenisului nu exclude contaminarea mâncării Simonei Halep la turneele din zona Americii. Halep nu exclude ca mâncarea servită în Statele Unite ale Americii să fi fost contaminată, accidental, fie la restaurantul jucătorilor de la US Open, fie la hotelul unde a fost cazată la New York sau în Manhattan, unde a luat cina în anumite seri în perioada 17 – 28 august 2022. 4 zile după ce a înștiințat-o pe Simona că a fost găsită dopată cu Roxadustat la 29 august după meciul pierdut în turul întâi de la US Open, «Agenția Internațional de Integritate a Tenisului» a trimis jucătorilor o informare-alertă prin care le cerea să evite consumarea anumitor produse din carne, scrie prosport.

„Contaminarea cărnii este rară, dar se întâmplă. Pentru turneele organizate în America de Sud și Centrală, îi sfătuim pe jucători să încerce să găsească alte surse de proteine. Dar dacă mănâncă carne, să consume același tip de preparat ca și alți jucători și să păstreze chitanțele și să facă fotografii cu sortimentul respectiv”, a dat greutate avertismentului Nicole Sapstead, director senior ITIA.

Avocați specializați în cazuri de dopaj în sport și angajați în completele de anchetă Sport Resolutions, tribunalul independent care o va audia pe Halep, susțin că „șansa este destul de redusă ca, prin contaminare în mâncare, alta decât intenționată, să se fi putut regăsi o asemenea cantitate cât a fost identificată în proba de urină a Simonei. Singura variantă ar rămâne o contaminare intenționată, pentru a echivala o cantitate suficientă care să fie conformă câtimii din testul doping pozitiv al lui Halep!”.

 Cu o evoluție semnificativă a evenimentelor în curs sau la orizont în America Centrală și de Sud, ITIA avertizează jucătorii cu privire la riscurile contaminării cărnii în regiune.

„Steroizii pot fi uneori folosiți pentru a accelera creșterea bovinelor și a altor animale crescute pentru carne în anumite țări, care, dacă sunt consumate, pot apărea în testele anti-doping” este comunicatul reomandat tenismenilor de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului care a identificat urme de Roxadustat în testul doping efectuat, la 29 august, de Halep la Flushing Meadows.

Concluzie: Halep va trebui săa ducă probe solide că a consumat carne infestată, conform newsweek.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Voi chiar ne credeti atat de p r o s t i incat sa punem botul la balivernele astea? Probabil in Argentina carnea contine si cocaina si heroina, etc. E drept ca nu se prea justifica sa-i fie pus ceva in mancare atata timp cat oaia se zbatea pe locul 20 dar nici ca i-a cazut din cer Roxadustatul fix in farfuria ei n-o cred! Iar asta care se intituleaza ''roman'' n-are decat s-o pupe in c u r pe oaie pana face spume la gura! De ce as fi solidar cu oaia bezmetica daca a gresit? Doar pentru ca e romanca? Amice, esti idiot!!!!
4
0
Ma simt foarte aiurea cand citesc comentarii ca cele de mai jos. Oare ce popor este acela care nu este solidar cu singurul sportiv care a fost numarul 1 mondial dupa revolutie si care a facut sa fluture steagurile romanesti in toata lumea. Ne meritam soarta si meritam sa fim tratati cu disptret de cetatenii altor tari.
4
6
Vrajeli avocatesti care tin doar la uni clieti disperati in nici un caz la tribunalul de arbitraj sportiv,Simono,declara fato ca nu stii cum a ajuns drogul ala in corpul tau,adica recunoaste ca ai fost drogata dar nu stii de cine si scapi,iei doar doi ani de suspendare in loc de trei daca o faci pe nebuna si te aperi cu tot felul de aberatii dastea.
9
2
e cusuta cu ata alba ,halep s-a drogat ,cine avea intese sa o drogheze pe cand lua batuta de la fitecine ,deja era pe o panta inclinata spre ultimele locuri?cantitatea ingerata e prea mare ,doar daca a mancat o friptura de 10.20 de kg
8
5
mai mult ca sigur divortatul ciuruc i-a pus in mancare , de ciuda ca urma sa-l paraseasca si o sa afle lumea ca o are f mica...
7
4
Adevarat
5
1
În viață nu-i ca-n penis, să poți trage tot ce vrei...
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218