REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Cum o fi?! 21.000 lei, cea mai mare pensie din Constanța!

Cum o fi?! 21.000 lei, cea mai mare pensie din Constanța!

Andreea CONDURACHE 12 noiembrie 2023 | 00:00 3973

Numărul beneficiarilor de pensii de serviciu a fost, în octombrie 2023, de 10.441, mai mult cu 73, comparativ cu luna anterioară, majoritatea fiind foști magistrați, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice. Tot un magistrat încasează cea mai mare pensie din Constanța. Anul trecut, era în valoare de peste 21.000 lei.

Cum o fi?! 21.000 lei, cea mai mare pensie din Constanta!foto cu rol ilustrativ

Nenumărate persoane trăiesc de pe o zi pe alta din cauza pensiilor mici pe care le primesc de la statul roman. Cu toate acestea, există şi persoane privilegite care beneficiază de pensii colosale.  În cazul beneficiarilor Legii 303/2004 privind statutul procurorilor şi judecătorilor, s-a înregistrat şi cea mai mare pensie medie de serviciu, de 21.980 lei, din care 19.778 lei cota suportată din bugetul de stat, iar 5.623 de lei din bugetul asigurărilor sociale de stat. Potrivit CNPP, de Legea nr. 216/2015 privind acordarea pensiei de serviciu membrilor Corpului diplomatic şi consular al României au beneficiat, în luna august, 722 de persoane. Pensia medie era de 5.806 de lei, din care 2.557 de lei suportaţi de la bugetul de stat.

Cum o fi?! 21.000 lei, cea mai mare pensie din Constanta!

În ceea ce priveşte beneficiarii Legii 215/2015 pentru modificarea şi completarea Legii 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar, numărul acestora era de 719 de persoane, pensia medie ridicându-se la 5.045 de lei (2.506 de lei de la bugetul de stat). Conform Casei Naţionale de Pensii Publice, de Legea 83/2015 pentru completarea Legii 223/2007 privind statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România beneficiau 1.362 de pensionari, iar pensia medie se ridica la 11.563 de lei, din care 7.538 lei suportaţi din bugetul de stat.

Pensii de serviciu pentru beneficiari de la Curtea de Conturi s-au acordat unui număr de 561 de persoane, media fiind de 8.558 de lei, din care 2.804 lei cota suportată din bugetul de stat.

De asemenea, de Legea 130/2015 pentru completarea Legii 567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al Parchetelor beneficiau 1.696 de pensionari, pensia medie fiind de 5.234 de lei, din care 2.571 de lei suportaţi din bugetul de stat, conform digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca tot vorbim despre oameni cu shcoala si fara shcoala,atunci hai sa vorbim si despre hotzi cu shcoala si hotzi fara shcoala caci aici este problema,dasta nu ii suporta romani pe speciali pentru ca cu toate ca statul Roman face eforturi pentru ca sa le plateasca lor salariile si pensiile pentru ashtia nu salariile sau pensiile conteaza ci cat pot sa fure,sa ia shpaga sau sa faca trafic de influentza si abuz in functze din pozitziile pe care le ocupa indiferent ca vorbim de polizisti,judecatori,parlamentari,primari,minishtri,angajatzi cu atributzii de control,sau cei ce trebuiesc sa recupereze bani statului furatzi de tot felul de penali,ashtia au distrus Romania nu hotzi aia proshti care fura astazi pt.ca sa aiba ce manca maine caci munca le pute si astora.
1
1
Iar au inceput sa comenteze cei carora nu le a placut scoala si nici sa dea examene..Aud cate ceva de la vecinu si se pun pe comentat.Pensiile speciale reprezinta f putin din PIB pentru ca sunt putini magistrati pentru voi cei care strigati, dar va judecati si va reclamati intre voi..va drogati..va incaierati etc..Ia stati voi in sedinte de judecata cate 8-9 ore si mai vedem atunci cine comenteaza ori jigneste..Pensiile sunt mai mari ca celelalte pentru ca efortul intelectual e mare,uzura e extraordinara pentru cel ce isi foloseste creierul.Da voi stiti asta? Poftiti in salile de judecata arhipline si mai vb daca reusiti sa rezistati mai mult de 30 min dar si sa intelegi ce se discuta..E usor sa injuri ,sa blestemi etc cand nu stii dedpre ce e vorba
4
3
Cara prostanii frustrati, de profesie carciumari, birtari, betivani…frustrati, nene, rau nu asa! Pai, ce peleu’ meu, au ăștia pensie mare și eu, boschetul - sublinierea noastra- am pensie mica, ce am muncit 40 de ani!? Lachita, că asa esti, au învatat carte, bree, carte. Tu te boschetareai și astia, specialii cum le spui tu și toti frustrații și analfabeții ca tine, că într adevăr sunteți mulți, învățau coaie, întelegi în caru’ meu!!
6
3
Pt Ion.Astept de 1an motivarea la o sentinta de la judecatorii cu salarii nesimtite si cu pensii mai nesimtite.Oare nu a mai rezistat domnu judecator de la atata stres ?o fi crapat saracu .
3
4
TAIATI PENSIILE SPECIALE PENTRU MAGISTRATI. Nu va este rusine deloc pentru sentintele pe care le dati ? Depun la dosar probe scrise, probe foto, aduc martori, sunt reprezentat de avocat si imi respingeti actiunea intr-un mod iresponsabil interpretand legile dupa cum vreti ? Directivele Uniunii Europene nu le luati in considerare si dati castig de cauza institutiei publice care mi-a produs un abuz si care nu a fost reprezentata in instanta depunand numai un inscris de cateva randuri ? Adica eu ca simplu cetatean nu trebuie sa am castig de cauza impotriva unei institutii publice ? Si vreti sa inchidem ochii la nenumaratele drepturi pe care le cereti: salarii de 20.000 lei, pensionare anticipata si pensii speciale ? Adica eu platesc taxe si impozite pentru „drepturile voastre” ca sa judecati stramb ? Dati-va demisia si lasati persoane cinstite si morale care sa judece. Mai corect se judeca pe timpul lui Stefan cel Mare.
7
4
Ptr Ana. Cred ca se intra greu la magistratura, cu examene, stres permanent... nu e pentru oricine. Multi veniti, putini chemati, si mai putini ramasi. Ne uitam toti de dupa gard la ei, vrem ca ei, dar trebuie sa si poti rezista.
9
3
Jeguri umane
4
4
Doar cine nu a vrut din casta MI-SRI, nu a terminat dreptul. Mai lasa-ne cu examenele grele! Poate vorbești de absolvenții de pe timpurile lui Ceaușescu, acum Facultatea de Drept exista și la Alexandria, Băile Herculane, Balti, Turnu Severin! Ori ai terminat și tu pe aici? Eu am o facultate pe bune, am făcut șantiere, am construit, am avut funcții de conducere, răspundere... Și am pensie de 7 ori mai mica decât a ta. Chiar ești mai deșteaptă ca mine de șapte ori?? O sa va treziți înlocuiți de tribunalele populare sau de judecători din afara. Ca fotbaliștii. Va urăște întreg poporul, nu mai aveți limite.
6
5
Pai daca dau decizii contra shpaga sau la ordin pentru politicieni infractori sau cu protectie politica"ca doar parlamentarii le-au dat lor o gramada de drepturi nemeritate,drepturi platite de contribuabilul roman", cared si eu ca acei judecatori care mai au un strop de constiintza traiesc in stres,ori stresul nu este bun pentru sanatate asta se shtie.
6
4
Sunt magistrati care nu apuca 50 de ani, unii nu ajung sa se pensioneze... ori fac infarct sau cancer. Mai cautati sa invatati, sa va chinuiti sa ajungeti magistrati, sa dati examene grele, daca va duce capul... apoi sa vorbiti. Iar banii la bugetul de stat se fac din procese civile, comerciale, etc. , se platesc taxe mari. Asa ca, nu mai comentati de pe margine. Strugurii sunt acrii, daca nu ajungi la ei...nu?
4
7
Pt."Contribubil" Romania nu are demult timp bani pentru pensiile speciale,se imprumuta in draci de ani de zile pana cand bancile straine or sa spuna stop,nu va mai inprumutam caci riscam sa ramanem fara bani pe care vii dam si atunci totzi mafiotzi astia care vor aduce tzara in incapacitate de plata vor striga pe unde apuca:"oculta mondiala a adus Romania in faliment economic"de parca i-a rugat cineva sa se imprumute si sa foloseasca bani imprumutatzi pentru consum,cum sunt pensiile astea exagagerate pentru o tzara ca Romania dar si altzi bani cheltuitzi aiurea de foshti si actuali guvernantzi din Romania caci nici un partid nou venit la putere nu a desfiintzat sinecurile ci au inlocuit oameni fostului partid aflat la putere cu oameni lor,adica daca foshti sau folosit de putere pentru ei dece sa nu facem si noi la fel,pentru ca le-am promis romanilor altceva pentru ca sa ne voteze ?,lasa ca si ceilaltzi una au promis si alta au facut.
5
3
Votăm Noua Dreaptă , adică cea mai mare pensie nu poate depăși cel mai mic salariu.
1
7
Sa vedem peste 5-10 ani cine plm le mai plateste pensiile astora. Ce mai mare tzeapa cu contributia la stat pentru pensie. Cotizezi pana la 65 de ani , cand media de vârsta in Romania e de 73 de ani. Doar speciali care se pensioneaza la 45 de ani se bucura de pensie.
11
3
Corect, pensia e mare dar si cancerul e scump.
1
5
OSU MI ROADE PANA LA COTOR
2
8
ciolacu a spus ca rezolva? doar nu-i p***t sa bage clasa politica si acolitii la puscarie! multumiti-i lui basescu, el le-a dat bani, ca sa judece cum vrea muschiul lui, prostii sa plateasca.
15
3
asa e ,tineretul care a fost de mic invatat sa leneveasca sa fregventeze la misto tot felul de facultati particulare aiurea, infintate ca ...buruienile dupa ploaie,fara un program concret in viitor, se trezesc la o varsta ca nu si gasesc loc de munca, unii se iau de droguri, alti de jocuri ,altii pleaca in tari mai ...bune !Raman corporatisti, magistratii ,judecatorii, politicienii pe care statul prin legile votate de ei le da salarii si pensii ...speciale! marind datoria , tarii ,...adancind gaura si diferenta dintre clasele sociale !vom fi datori generatii si vor muncii ...cativa pentru straini, magistrati, judecatori si politicieni!
17
4
Dar spuneti fratilor si cum il cheama pe beneficiarul respectivei pensii. Nu doar azmutiti. Mergeti pana la capat! Ca sa stie lumea carui jeg uman ii cotizeaza.
20
5
Generația din ziua de azi nu muncește, automat anumite persoane în vârstă trebuie sa aibe pensii ff mari că sa ii hrănească și să le cumpere haine fake, tineretul toată ziua pe străzi.. pensiile mari tot nepoții sau copii le papa, la orice ora ieși pe strada cârduri de oameni grupuri.. noaptea, in fata la jocuri de noroc, shaormerii, parcuri, parcări samd. Nu mai vorbiți daca nu știți, sunt oameni care se au sacrificat zeci de ani sa adauge valoare în tara asta și își merită pensia pe deplin, vorbim de oameni calificați sau oameni care se au descurcat cum au știut, iar "generația n-am".. mai învățați meserie, trudiți ani de zile și veți avea.. sau mai faceți un cont, poate prindeți bonusul la rotirea zilnica gratuita sa băgați un bilet că sunteți iobagi.
20
10
În timp ce tineretul patriei e sărăcit bătrânii care și asa nu prea au multe necesități le ia din drepturile bănești exact la cei care va plăti pentru pensiile pe mai departe ba mai mult pe aceiași tineri flamanzi umblând pe străzi după cerseala data de buticuri deaiurea sa le fie rușine pentru parlament care nu apară dreptul la existenta pentru acestia
21
11
Nesimțiților, voua nu va este rușine, cu câte guri mâncați? Cumva, csnd plecați pe lumea cealaltă faceți excepție, nu mergeți ca toți oamenii de rând, cu mâinile pe piept? NU AVEȚI PROCESE DE CONȘTIINȚA CÂND VA GANDITII LA COPII CE SE CULCA NEMÂNCAȚI?, LA NENOROCIȚI CARE AU MUNCIT O VIATA, ȘI CARE DATORITA NESIMȚIRII VOASTRE NU AU CE MANCA, NU ȘI MAI PERMIT MEDICAMENTE? "RUȘINE, RUȘINE SA VA FIE, NU SUNTEȚI OAMENI, SUNTEȚI BESTII
30
12
TAIATI PENSIILE SPECIALE nesimtitilor de paraziti care traiesc pe spatele nostru. Anual ne cresc taxele si impozitele ca sa le acoprim acestor trantori foloasele banesti necuvenite de care beneficiaza. Nu va este deloc rusine sau jena fata de cetatenii acestei tari care muncesc cinstitit, traiesc din salarii sau pensii mizere si va alimenteaza voua pensiile speciale ? Pana cand o sa ne manipulati si o sa ne jefuiti in halul acesta ?
32
10
Dar pe jurnalisti de ce nu ii puneti ca si ei au pensii speciale. Cati lei sunt suportati la bugetul de stat la ziaristi si care este cea mai mare pensie de ziarist ?
25
7

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468