REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ce mai face criminalulul care a evadat de la Penitenciarul Poarta Albă?! Așteaptă sentința...

Ce mai face criminalulul care a evadat de la Penitenciarul Poarta Albă?! Așteaptă sentința...

Replica API 11 august 2022 | 00:00 3456

Valentin Perdeicu, care a evadat în timp ce executa, la Penitenciarul Poarta Albă, o pedeapsă de 20 de ani pentru omor, a fost trimis în judecată și pentru evadare. Magistrații Judecătoriei Constanța au amânat pronunțarea în acest dosar pentru data de 7.09.2022.

Valentin Perdeicu

Persoana privată de libertate Valentin Perdeicu, condamnat la 20 de ani pentru omor, în vârstă de 38 ani (cu domiciliul în Piatra Neamț), încarcerat în Penitenciarul Constanța - Poarta Albă, a părăsit punctul de lucru, pe 3 august 2017, la ora 9.00, la care era repartizat, respectiv S.C. Avicola S.A din localitatea Lumina, județul Constanța. Deținutul în cauză făcea parte dintr-un grup de 13 deținuți, care executa muncă necalificată, sub supraveghere. Persoana privată de libertate executa pedeapsa în regim deschis şi urma să fie analizat în comisia de propuneri pentru liberare condiţionată în luna decembrie 2017. În vederea capturării deţinutului au fost dispuse măsuri specifice în astfel de situaţii, respectiv blocarea căilor de acces pe posibile direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de urgenţă a mai multor echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Constanța. De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului.

Peniteciarul Poarta Albă

A fost prins în aceeași zi

Însă, libertatea lui nu a durat mult. A fost prins în aceeași zi, în jurul orei 16.00, în Vrancea. Acesta se afla într-un autoturism. ”În data de 03.08.2017, în jurul orelor 16.00, persoana privată de libertate Perdeicu Valentin, condamnat la 20 de ani pentru omor, în vârstă de 38 ani, care a părăsit punctul de lucru de la S.C. AVICOLA S.A din localitatea Lumina, județul Constanța, a fost capturat. Cadrele Inspectoratului Județean de Poliție Vrancea l-au capturat pe deținutul în cauză, în timp ce se deplasa în localitatea Tișița, situată la aproximativ 20 km de Focșani. Deținutul va fi încarcerat la Penitenciarul Focșani, urmând a fi transferat și reîncarcerat în cel mai scurt timp la Penitenciarul Constanța – Poarta Albă. Menționăm că în acest caz, au fost sesizate organele competente, pentru săvârșirea infracțiunii de evadare”, au declarat reprezentanții Penitenciarului Poarta Albă la acea dată.

A omorât un copil

Crima pentru care a fost condamnat s-a petrecut pe 24 iulie 2000, potrivit radioiasi.ro, după ce acuzatul consumase cîteva beri şi peste 500 de grame de tărie. La un moment dat, într-un bar, acesta i-a spus unui cunoscut că merge să-i ia gâtul cu coasa vecinului său Mihai Tătaru, în vârstă de 84 de ani. Din fericire, acesta nu a fost găsit, însă tânărul era hotărît să facă moarte de om. A mers în colonia Sabasa, la Maria Amariucăi, hotărât s-o omoare, luând cu el o curea din cauciuc. Se pare că femeia a întreţinut relaţii sexuale cu el, dar de ceva timp trăia în concubinaj cu alt bărbat. De acest lucru aflase şi viitorul criminal şi dorinţa de răzbunare nu-i dădea pace. Femeia nu era acasă, aici găsindu-l doar pe fiul ei cel mai mic, Ionuţ Cobuz. Copilul a fost ademenit să meargă să facă o baie şi, în timp ce se bălăcea, Perdeicu s-a apropiat pe la spate şi, prinzîndu-l de gât, l-a izbit repetat cu faţa de bolovanii din albie, ţinându-l câteva minute cu capul în apă. I-a dat drumul doar când a fost sigur că acesta s-a înecat. Pentru a nu fi descoperit cadavrul, a pus peste el două scânduri groase şi un bolovan de aproximativ 30 de kilograme. După crimă, Valentin Perdeicu a mers acasă şi a povestit cele petrecute.

Trimis în judecată și pentru evadare

Imediat după ce a fost prins a fost încarcerat, din nou în penitenciar pentru a-și executa pedeapsa pentru omor, însă, în același timp era cercetat și arestat și pentru evadare. Pe 19.05.2020 noul dosar a ajuns în instanță, la Judecătoria Constanța. După mai multe termene de judecată, pronunțarea a fost amânată pentru data de 7.09.2022.

L.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da oare intereseaza pe cineva cum o duce mizeria asta umana? Stiri de kkt..ziar de kkt
1
0
De ce coaie? Lasa sa vada toata lumea mecla cretinului!
0
0
Dar pana la urma cum o mai duce?!?!?!?
0
0
Nu mai aveti voie sa publicati nume si poze. Jigodiilor!
0
1
Nu-l ajuta fata,degeaba poarta tricoul ala
0
0
Imi place tricoul lui.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102