REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cum s-a dezlănțuit teroarea lui Cinghinea asupra studentei de la medicină. Video

Cum s-a dezlănțuit teroarea lui Cinghinea asupra studentei de la medicină. Video

A.P. 5 mai 2023 | 00:00 15456

În urma articolul publicat de Replica, cu titlul ”Cum și-a bătut joc Stere Cinghinea de o studentă de la Medicină?”, proprietarul apartamentului în care a fost cazată tânăra a reacționat, prin intermediul unui drept la replică. Trebuie punctat faptul că acesta a fost contactat anterior publicării articolului, pentru a comenta acuzațiile, însă nu a dorit să-și exprime opinia. Revenind, familia Cinghinea transmite în dreptul la replică faptul că ”Domnișoara vorbește despre faptul că în prezenta notificare nu era stipulată returnarea garanției, clauză ce nici măcar nu trebuia inserată, notificarea făcând trimitere oricum la contractul de locațiune în care era stipulat cum garanția, cu rol de arvună confirmatorie, va fi restituită sau reținută în caz de executare sau neexecutare a obligațiilor contractuale, anume respectarea perioadei contractuale. Se face trimitere la articolul 1544 din Codul Civil”. Precizăm, totodată, faptul că, după apariția articolului, studenta a fost evacuată cu scandal, în miez de noapte… scandal care a ajuns și în atenția polițiștilor constănțeni. Mai mult de atât, în cursul dimineții de joi, 4 mai a.c., fiica lui Stere Cinghinea, Georgiana, a dat buzna în redacția Replica, pentru a cere ștergerea articolului publicat. Atitudinea manifestată de aceasta a fost una agresivă, tânăra încercând să își impună punctul de vedere prin țipete și urlete, ca la ușa cortului.

Cum s-a dezlantuit teroarea lui Cinghinea asupra studentei de la medicina. Video Stere Cinghinea

Articolul întitulat ”Cum și-a bătut joc Stere Cinghinea de o studentă de la Medicină?”, publicat de Replica joi, pe 4 mai a.c., a stârnit o reacție puternică din partea proprietarului acuzat de abateri de la normele etice de către chiriașă. După ce tânăra studentă și-a exprimat nemulțumirea față de comportamentul pe care Stere Cinghinea l-a avut, pe perioada șederii sale în imobilul deținut de acesta, răspunsul nu a întârziat să apară.

Cum s-a dezlantuit teroarea lui Cinghinea asupra studentei de la medicina. Video

Familia Cinghinea a transmis un răspuns, prin care încearcă să dezmintă în parte reproșurile fetei, însă care are ca principal element găsirea unor argumente prin care să motiveze comportamentul proprietarilor, care susțin că de fapt la mijloc ar fi doar o eroare de interpretare a gesturilor acestora.

Cum s-a dezlantuit teroarea lui Cinghinea asupra studentei de la medicina. Video blocul în care familia Cinghinea deține apartamentul

Familia Cinghinea a ținut să mai precizeze că: ”actualii locatari sunt în relații impecabile cu noi iar unii dintre foștii locatari ne vizitează și în ziua de azi, toți având numai cuvinte de laudă la adresa noastră. Aici noi suntem mai mult decât părți într-un contract de locațiune. Aici suntem ca o mare familie, așa că nu se poate vorbi nicidecum despre lipsă de morală sau etică”.

Cum s-a dezlantuit teroarea lui Cinghinea asupra studentei de la medicina. Video Rodica Cinghinea

Cât despre acuzațiile de amenințare, proprietarii spun că: ”Infracțiunea de amenințare regăsită în articolul 206 Codul Penal prevede următoarele: “Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere”. Prin natura ei, infracțiunea de amenințare este o infracțiune de pericol, condiția necesară fiind să fie susceptibilă de a produce subiectului pasiv o stare de temere, condiție ce nu se îndeplinește, având în vedere că domnișoara a locuit în condiții optime iar dacă avea ceva de obiectat, ar fi trebuit să se adreseze autorităților competente din timp sau să solicite rezilierea amiabilă a contractului de locațiune. Fapt ce nu s-a întâmplat, bineînțeles, domnișoara abordând o atitudine din ce în ce mai needucată, uitând în timp de cei șapte ani de acasă. Aceasta nu ne saluta dacă ne vedea, nu știa să mulțumească pentru gesturi mici, cum ar fi strânsul rufelor de pe sârmă, iar dacă se încerca să se vorbească cu ea, devenea ostilă. Noi, în calitate de proprietari, ne-am comportat întotdeauna exemplar cu locatarii, inclusiv cu domnișoara, căreia puteam să îi fim si părinți, iar dacă o întrebam ce face o făceam strict din sentiment părintesc.”

Cum s-a dezlantuit teroarea lui Cinghinea asupra studentei de la medicina. Video
În continuare, aceștia susțin că au ales rezilierea contractului din pricina ”comportamentului necuviincios al domnișoarei, nenumăratele persoane necunoscute pe care le aducea în locație și pe care eu, în calitate de locator nu eram nevoit să le suport, ironiile, aluziile, injuriile și amenințările subtile ale acesteia au constituit în temei mai mult decât justificat pentru emiterea unei notificări de reziliere conforme”.

Cum s-a dezlantuit teroarea lui Cinghinea asupra studentei de la medicina. Video contractul de reziliere

Iar, în ceea ce privește activitatea societății, proprietarii spun că ”Perioada contractuală de un an nu reflectă intenția noastră de a închiria pe sezon estival, neputându-se vorbi nicidecum de o activitate sezonieră sau mai mult, de aviz de funcționare. Societatea noastră are un obiect de activitate total diferit de o activitate cu caracter sezonier. Mai mult, având în vedere prețurile de pe piața imobiliară, chiria percepută este în limitele normalului, îndreptându-se chiar spre un minimum, raportat la condițiile oferite și în comparație cu alte spații locative din oraș, unde se percep chirii enorme pentru condiții mizere, cheltuieli nejustificate, inclusiv taxe pentru plata facturilor chiriașilor.”

Video:

proprietarii dau buzna în apartament

Trebuie precizat însă că, după apariție articolului, familia Cinghinea a luat cu asalt apartamentul unde locuia studenta, cerându-i acesteia să părăsească incinta. Fetei i s-a cerut să își ia bagajele și să plece, în miez de noapte, prin țipete și urlete.

Video:

 


”Nu mă așteptam din partea ta… ”, i-a spus soția proprietarului studentei, referindu-se la faptul că a contactat presa pentru a-și spune nemulțumirile. ”V-ați dus la Replica… Strânge-ți bagajul imediat, împuțita dracului”, a continuat femeia. ”Ești 0”, i-a răspuns studenta, pe același ton ridicat. ”… Nu țipa la mine, te ia mama dracului”, a mai spus proprietara.

Video:

Stere Cinghinea încerca să-și calmeze nevasta, însă abordând aceeași atitudine grosolană: ”Dă-ți-o dracului…”, a spus el, continuând, apoi să facă acuzații pe care doar el știe dacă le poate proba: ”Ai droguri în casă, vindeți droguri”.

Cum s-a dezlantuit teroarea lui Cinghinea asupra studentei de la medicina. Video

Dată afară în miez de noapte

Nici vorbă de acel “sentiment părintesc” pe care proprietarii susțin că l-au manifestat față de chiriașă, pe care au înconjurat-o în toiul nopții, cerându-i să elibereze imobilul. Soții Cinghinea încep apoi o verificare a stării apartamentului, solicitând în mod repetat ca aceasta să își cheme tatăl.

Cum s-a dezlantuit teroarea lui Cinghinea asupra studentei de la medicina. Video Rodica Cinghinea

Soția, răbufnește apoi, exclamând pe un ton nervos “Vrei să îți dau cu asta în cap?!”, în timp ce avea în mână o piesă de mobilier.  

A intervenit Poliția

Pe parcursul întregului incident, tânăra și-a păstrat calmul și a filmat scena cauzată de soții Cinghinea, care au chemat autoritățile. Joi, 4 mai a.c., studenta a depus plângere la Secția 2 de Poliție împotriva abuzurilor la care ar fi fost supusă. Fosta chiriașă, încă afectată de cele întâmplate, ne-a dezvăluit că a fost extrem de înspăimântată de evenimentul de la miezul nopții și s-a adresat organelor de lege:

 

Cum s-a dezlantuit teroarea lui Cinghinea asupra studentei de la medicina. Video Stere și Rodica Cinghinea

"Nu este ușor să treci peste așa ceva. Sper să nu se mai întâmple niciodată nimănui. Am reclamat la Poliție exact ce s-a întâmplat, comportamentul agresiv, atât verbal, cât și fizic. E foarte greu pentru mine. Nu ai cum să îți revii după o asemenea situație atât de repede. Mi-a fost foarte teamă când au venit în miezul nopții la mine. Urmează să fie făcute demersurile legale.", a declarat aceasta. 

Cum s-a dezlantuit teroarea lui Cinghinea asupra studentei de la medicina. Video Fiica lui Stere Cinghinea, Georgiana

Scandal ca-n codru, în redacția Replica

Fiica lui Stere Cinghinea, a dat buzna în cursul dimineții de joi, 4 mai a.c., în redacția Replica, pentru a cere ștergerea articolului publicat. Atitudinea manifestată de aceasta a fost una agresivă, tânăra încercând să își impună punctul de vedere prin țipete și urlete, ca la ușa cortului.

Cum s-a dezlantuit teroarea lui Cinghinea asupra studentei de la medicina. Video Georgiana Cinghinea

Văzând însă că cei prezenți nu se lasă intimidați de atitudinea sa, aceasta s-a conformat și a părăsit redacția, trântind ușa de la intrare, într-o ultimă răbufnire.

Cum s-a dezlantuit teroarea lui Cinghinea asupra studentei de la medicina. Video Georgiana Cinghinea

Cei șapte ani de acasă ai „domnișoarei”, probabil, au fost lăsați într-una dintre mașinile de lux cu care aceasta se afișează prin oraș.

Video cu momentul în care femeia dă buzna în redacția Replica:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108