REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cum să faceţi AŞA CEVA?! Constănţenii de pe strada Perlei aruncă gunoiul de la balcon!

Cum să faceţi AŞA CEVA?! Constănţenii de pe strada Perlei aruncă gunoiul de la balcon!

Replica API 23 martie 2017 | 08:22 540

În Constanţa există clădiri şi terenuri proprietate privată care stau părăsite de ani buni, ba chiar s-au transformat în depozite de gunoaie. Este şi cazul unui teren situat pe strada Perlei care a devenit un adevărat focar de infecţie. Ceea ce este și mai grav este faptul că locuitorii din zonă fac mizerie, mizerie în care tot ei stau. Un constănțean din zonă a sesizat Primăria cu privire la acest aspect.

„Pe strada Perlei nr.11 se află 3 blocuri a câte trei nivele. În fața blocurilor se află un teren dat spre vanzare de care nu se mai ocupă nimeni, fiind plin de copaci, iarbă uscată, iar mai nou, acest teren a devenit groapa de gunoi a vecinilor comozi, care mai repede aruncă gunoiul de la balcon decât în spațiul amenajat. Am sesizat președintele asociației și administratorul, însă nu se ia nici o măsură. O data cu creșterea temperaturilor resturile aruncate vor deveni un focar de infecție, rog soluționarea problemei conform legii”, susține un locatar al unui bloc. Potrivit informațiilor noastre, terenul aparține unei persoane juridice care a fost somată deja în repetate rânduri. Pe de altă parte, este și vina locatarilor din bloc care aruncă gunoiul pe acel teren.

Iată ce riscă propietarul terenului, dar și locatarii

Persoanele fizice sau juridice au urmatoarele obligații: să asigure o permanentă stare de curățenie în interiorul și în exteriorul construcțiilor, pe terenurile pe care le dețin cu orice titlu, pe căile de acces, precum și de jur împrejurul imobilelor respective. Nerespectarea obligațiilor constituie contravenție și se sancționează cu amendă contravențională de la 400-800 lei pentru persoanele fizice și de la 500 -1000 persoane juridice. Totodată, constituie contravenție la normele privind salubritatea, menținerea curățeniei și protecția mediului: aruncarea alimentelor, resturi alimentare, inclusiv din imobile , precum și aruncarea gunoiului menajer sau altor obiecte. Amenda este de la 400-800 lei pentru persoanele fizice și 500 -1000 lei pentru persoanele juridice.

Aceeași nesimțire, alte zone!

Amintim că și locuitorii de pe strada Egalității sunt foarte nemulţumiţi de acest aspect şi cer autotităţilor locale să ia măsuri. „Verificaţi vă rog terenul cu nr. 14 de pe strada Egalităţii. De ani de zile este neîngrijit şi în prezent "adăposteşte" saci întregi de PET-uri (cel mai probabil al locatarilor din imobilul alăturat cu nr. 12). Aplicaţi vă rog măsurile HCLM din data de 23.02.2016 şi amendaţi pe oricine e implicat în depozitarea şi aruncarea gunoiului pe acel teren”, a transmis o constănţeancă. Aceeși problemă și pe strada Celulozei. Periferia oraşului Constanţa s-a transformat într-o veritabilă groapă de gunoi a oraşului.

Când cei care aruncă deşeuri într-o parte a urbei sunt depistaţi, ei se mută în altă zonă a oraşului, iar debandada continuă, parcă scăpată de sub control!Strada Celulozei din Constanţa este mărginită la capătul ei de un teren care a devenit o imensă groapă de gunoi. Oamenii din zonă spun că zilnic vin maşini care varsă moloz pe terenul situat în capătul străzii. Aceştia au ţinut să declare reporterilor „Replica” de Constanţa că nu mai suportă mizeria şi mirosul cauzat de deşeuri! „Mai multe maşini vin încărcate cu diverse deşeuri şi le aruncă în zona situată la capătul străzii Celulozei din Constanţa, sunt zile când frecvenţa camioanelor este de 30 minute- o oră”, spun aceştia.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
georgiana e de fapt un idiot care lucreaza la replica, ii face placere sa o suga si sa bage zizanie
0
0
Cred ca este un fenomen intalnit in tot orasul, am gasit intr-o punga de gunoi aruncata pe spatul verde din spatele blocului si facturi cu nume, prenume, adresa, dar Politia Locala se face ca ploua, au spus ca trebuie sa-i prindem in fapt, sa ii filmam si impreuna cu declaratiile martorilor sa facem plangere.
3
0
Treaba e ca nu-s constanteni acolo, ci numai pi$ati de studenti straini la ovidius care stau cu chirie.
3
0
Ai un loc la balaceanca,,,cred ca ai luat mue de la toti Mldoveni,,Tigani,,Turci..
5
1
Cu siguranta , Georgiana este frustrata ca un eventual violator ar deveni impotent pe termen lung, imediat ce ar vedea-o. Despre astia care-si imput locul in care stau,ce sa comentezi? Poate ca asa vor ei sa traiasca.
3
1
atat stii , mai schimba discul , chiar nu gasesti un barbat amabil sa te calmeze , fie el tigan sau moldovean , tu inghiti orice .
6
3
Constanta a devenit o adunatura de turci tigani si moldoveni violatori din Vaslui
6
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614