REPLICA ONLINE CONSTANTA

15° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
15° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Cum se fentează, dacă ești ingenios, plata asigurării RCA

Cum se fentează, dacă ești ingenios, plata asigurării RCA

Cristina BĂRBUCEANU 18 noiembrie 2022 | 00:00 2383

Că românul e inventiv e lucru bine-știut. Mai ales când vine vorba despre fentarea legii! Și, cum prețurile RCA au crescut substanțial, unii șoferi au găsit o chichiță să-și protejeze bugetu: optează pentru plata asigurării în rate. Plătesc prima rată, pentru a i se încheia polița pe un an, după care ”uită” să le achite pe restul. Deși asiguratorii dejoacă planul conducătorilor auto și anulează polița... unii continuă să meargă pe blat, considerând că pot scăpa, în urma unui control, arătând documentul. Unii polițiști verifică valabilitatea poliței, alții nu... Însă adevărata problemă intervine în momentul în care șoferii provoacă accidente rutiere.

Polițist care verifică documentele mașinii

Românii au descoperit o nouă metodă să păcălească plata ratelor RCA

Toată lumea știe că românul este inventiv. Foarte mulți șoferi care au început să își plătească în rate polițele RCA, pentru că nu își mai permit să dea toată suma odată, prețul crescând cu până la 50% față de anul trecut.

Poliță RCA

O parte dintre acești șoferi aleg să fenteze sistemul: plătesc prima rată sau primele două-trei rate, apoi întrerup plata, crezând că asiguratorul nu va sesiza întreruperea plății sau mizând pe faptul că nu vor provoca accidente... ori că nu este oprit în trafic, la controalele de rutină.

În ciuda încercărilor românilor de a înșela asiguratorul, acesta din urmă nu e chiar așa ușor de păcălit

 „Se fac și polițe RCA în rate la noi, da. Persoanele care nu mai plătesc după prima lună nu știu că polițele RCA se reziliază, se înstrăinează și pentru asta se face automat dovada. Nu, nu rămâne valabilă. Vă dați seama că orice companie trebuie să iasă în câștig. Compania păsuiește persoana, să zicem, cam două săptămâni, dar nu mai mult”, ne-a declarat reprezentantul unei firme de brokeraj.

Un alt broker a precizat că „Sunt destul de mulți șoferi care doresc în perioada asta să își facă polițele RCA în rate, mai ales în cazul în care acei asiguratori au și ei un preț bun.” Broker-ul a precizat și că polițistul poate verifica dacă asigurarea este plătită sau nu: Totodată, odată ce nu plătești o rată, se anulează polița, iar polițistul, dacă oprește acel șofer care nu și-a plătit asigurarea, poate verifica în sistem acest lucru, în baza de date AIDA (n.r. Administrare Istoric Date Asigurări Auto), acolo unde se văd polițele valabile; în baza numărului de înmatriculare, polițistul verifică dacă șoferul a plătit sau nu polița”. Din păcate, uneori oamenii legii nu verifică cu exactitate dacă asigurarea este plătită sau nu de către șoferii înșelători.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mafia conduce tara
0
0
Nu prea înțelegi cum funcționează asigurările. Știi cât e limita max de despăgubire? Peste 6 milioane euro! Vino tu cu garanții materiale de 6 milioane euro plus 25% marjă de risc, și n-as avea nimic împotriva să circuli fără poliță. Deci e bine ca RCAul să fie obligatoriu pt berbeci ca tine.
3
0
Noi de ani de zile circulam fara rca si nici capul nu ne doare ! Stiti care-i smekeria ? Nu va spum !
0
0
primii care nu platesc rca sint gaborii,la masinile personale!cine sa.i caute?in caz de accident,vin cu rca falsificat cu o zi inainte dat,sanchi.ttiganimea nu are rca,nic boschetii cu haudi,bmw,tigaile poluante nevazute de g****i!
6
1
Nu ar trebui sa fie treaba politistului sa i faca servicii firmei de asigurare. Asigurarile nu trebuie sa fie obligatorii. Vrei sa raspunda altcineva cu bani in locul tau daca ai gresit? Iti faci asigurare. Nu vrei? Nu ti faci asigurare si platesti cand gresesti. Simplu.
2
1
si la polita si nici nu au permis dar ei circula.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468