REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cum și-a păcălit un pensionar MapN colegul pentru a-l ajuta să obțină un credit!

Cum și-a păcălit un pensionar MapN colegul pentru a-l ajuta să obțină un credit!

Replica API 14 decembrie 2019 | 00:00 533

Antecedente: A delapidat RAJDP Constanța

Antecedente: A delapidat RAJDP Constanța

Era plin de datorii, însă i-a spus că este ”curat”, doar pentru a-l gira în vederea accesării unui credit de la Casa de Ajutor Reciproc a Cadrelor Militare Constanta. Este vorba despre un pensionar militar din Constanța, fost angajat RAJDP, rămas fără locul de muncă după ce a delapidat Regia cu peste 100.000 lei. După ce s-a văzut cu banii în căruță, nu a mai plătit un leu, așa că M.E. s-a trezit cu o executare silită pe numele său. A contestat-o în instanță, însă nu a avut succes.

Constănțeanul binevoitor a acceptat să îl gireze pe debitorul R. A., la solicitarea acestuia, în 2016, întrucât îi era coleg. Înainte de a-și da acordul pentru a-l gira, l-a întrebat dacă mai are alte credite, datorii sau se află în vreo situație care ar putea duce la nerespectarea contractului de credit de către acesta, pensionarul asigurându-l că nu se afla în vreo astfel de situație, spunându-i la acel moment că are nevoie de bani pentru o problemă medicală. În realitate, numitul Rizea Angheli i-a ascuns faptul că se afla într-o situație financiară dificilă, respectiv era anchetat penal pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare a RAJDP Constanța și că avea mai multe datorii restante ce decurgeau din nerespectarea achitării unor credite contractate de către acesta. Mai mult, i-a ascuns și faptul că s-a solicitat și urma să fie obligat la plata unei pensii de întreținere în favoarea unui copil minor.

M.E. a aflat despre despre situația datoriilor colegului în cursul verii anului 2018, cu prilejul somării sale de către Casa de Ajutor Reciproc a Cadrelor Militare Constanta, respectiv i-a fost adus la cunoștință faptul că debitorul R. A. nu a respectat obligațiile contractului de împrumut, nu și-a achitat ratele și că executarea silită urma să fie pornită și față de acesta. Atunci, a început să facă verificări și a aflat că problemele financiare ale colegului debitor apăruseră înainte de data încheierii contractului de credit, respectiv înainte ca acesta să-și dea consimțământul pentru a-l gira.

Astfel, acesta a contestat executarea silită în instanță, însă fără succes. Magistrații i-au respins acțiunea.

R. A., condamnat definitiv pentru că a delapidar RAJDP Constanța

A. R. a fost trimis în judecată pe 28.09.2017, la Judecătoria Constanța, pentru delapidare, iar pe 2 martie 2018 a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare. Decizia fiind menținută și de Curtea de Apel Constanța, în septembrie a.c.

A. R. era angajat la RAJDP Constanța din 2008. Prin actul de sesizare s-a reținut că, în calitate de casier, la data de 28.01.2016, a ieșit lipsă la inventar suma de 113.684 de lei și un minus de 195 de bucăți bonuri valorice carburanți, în valoare de 9759 de lei, pe care și le-a însușit în interes propriu. A fost depusă o plângere penală pe numele său, fiindu-i deschis dosar penal pentru delapidare. În fața procurorilor, și-a recunoscut fapta și a precizat faptul că suma de 113 684 de lei reprezintă sume pe care le-a ridicat de la unitatea bancară, cât și încasările pe care le-a făcut de la diverși terți și pe care nu le-a depus la caseria unității și le-a însușit folosindu-le pentru a efectua diferite plăți personale. Această sumă de bani a fost luată în perioada octombrie2015-ianuarie 2016, deoarece a crezut că nu i se va efectua un inventar atât de repede și va putea să depună banii la casierie.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Chiar va invit sa ma iubiti in cur cu limbile voastre kaki ! Hai, nu va rusinati, ca doar sunteti obisnuiti, dragi A.P.-visti ! O sa va vina si voua randul, putori ordinare, sa manifestati prin Piata Victoriei ca nu va mai ajungeti cu banii, securisti si hoti de motorina ce sunteti ! Sictir, tineri pensionari kaki !
0
3
Da, s-a recuperat prejudiciul de la coleg !
3
1
Bai Radule daca tot esti frumos nu mai bine te iubim noi gurita?
5
2
Dragi romani !De ce nu are nimeni curajul sa rupa odata pisica in doua?! Acesti pensionari MAPN care au avut in toata perioada de activitate numai avantaje materiale si sociale, de care dispun in continuare la pensie, sunt recompensati regeste fata de restul oamenilor muncii din tara asta ! Mariri peste mariri de salarii si de pensii, cele mai multe in secret, credite cu dobanzi preferentiale, concedii gratuite, chirii moca,tratamente gratuite, etc, etc.. Pana cand se tot tace din gura vis-a vis de "SPECIALII" astia ? P.S.: Eu am vecini din astia si toti sunt niste tineri pensionari betivi !
5
7
s a i se dea pensie speciala, pensionarului fost militar, era vai mama lui, se ajungea greu cu pensia, avea datorii la: gaze, apa, lumina, impozit cladiri,etc. etc.
4
9
Daca a primit cu suspendare inseamna ca s-a recuperat prejudiciul altfel e nasol!
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108