REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

CUM sunt ȘCOLILE pregătite pentru NOUL an!

CUM sunt ȘCOLILE pregătite pentru NOUL an!

Replica API 7 septembrie 2021 | 00:15 1596

Să fie oare școlile pregătite de începerea noului an școlar? Ei bine, sunt, dar nu prea. Buruienile cât casa, gunoaiele, rugina, gardurile rupte și șantierele în lucru, sunt doar câteva din elementele care relevă cât de ‘pregătite’ sunt școlile din municipiu de începerea, fizic, a anului școlar 2021-2022. Între timp, Inspectoratul Școlar Județean face inspecții tematice, conform reprezentantului instituției.

Pandemia de coronavirus i-a afectat foarte serios pe elevi, orele online fiind făcute mai mult „să fie”. Victimele au fost elevii care au fost nevoiți să facă meditații la principalele materii, buzunarul părinților fiind destul de grav afectat. Acum, elevii așteaptă cu nerăbdare să înceapă cursurile fizic, să revină în bănci și să-și revadă colegii. Însă, sunt oare școlile pregătite să îi primească? Ei bine, nu toate. Marea majoritate se află ba în plină desfășurare a unor lucrări de reabilitare, iar restul au deficiențe destul de mari la capitolul igienizare. De exemplu, Liceul Sportiv „Nicolae Rotaru” are și în acest an probleme cu buruienile, iar de pe unele clădiri anexe tencuiala parcă stă să cadă. Puteți citi mai multe aici: Liceul Sportiv, ÎNGROPAT de BĂLĂRII, că tot ÎNCEPE ŞCOALA

La Liceul Economic Virgil Madgearu, aceeași problemă, buruienile. Pe lângă acestea, în curtea școlii, iarba a crescut prin asfalt, iar pe porțile de fotbal și pe coșul de baschet predomină rugina, semn că nu au mai fost folosite dar nici întreținute. Astfel de imagini întâlnim la mai toate unitățile de învățământ din municipiu.

ISJ este în teritoriu, în inspecție

Purtătorul de cuvânt al ISJ ne-a declarat că până în data de 9 septembrie se fac inspecții și mai apoi vor avea o situație concretă a ceea ce se întâmplă în teritoriu. „Inspecția tematică se va încheia în 8-9.09.2021. Abia atunci ne vom putea pronunța. Acum suntem în plină desfășurare”, a declarat reprezentantul instituției.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
scolile sunt plegatite ca in fiecale an palca nu stiti
0
0
Lasa ca va face kktac bulevardul hollyshet, ce ne mai trebuie noua educatie.
9
0
A dracu inspectie, nu se putea face pana la mijloc-sfarsit de august ? Oare intram Si noi in normal vreodata ?
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468