REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.6° Constanța Vin., 10 Mai 2024
Anul XX Nr. 6725
16.6° Constanța Vineri, 10 Mai 2024 Anul XX Nr. 6725
 

CUM va arăta str. ŞTEFAN CEL MARE, după MAREA REABILITARE!

CUM va arăta str. ŞTEFAN CEL MARE, după MAREA REABILITARE!

Replica API 13 mai 2021 | 23:05 18791

Actuala administraţie locală PNL-istă continuă proiectul de reabilitare a străzii Ştefan cel Mare, proiect iniţiat de fostul primar al Constanţei, Decebal Făgădău. Lucrările ar urma să înceapă anul acesta, după cum a precizat chiar actualul edil al oraşului, Vergil Chiţac, într-un interviu acordat cotidianului Replica. Aproximativ 90 de milioane de lei vor fi investiţi în zona centrală a municipiului.

Proiectul continuă

Reprezentanţii Primăriei Constanţa au precizat pentru reporterii Replica faptul că proiectul rămâne valabil. “Lucrările pe strada Ştefan cel Mare vor demara anul acesta, după finalizarea celor de infrastructură edilitară care au început deja”.

De asemenea, primarul Vergil Chiţac a precizat într-un interviu acordat cotidianului Replica faptul că “încep lucrările în zona centrală cât de curând, pe Ştefan cel Mare, Ferdinand şi toate străzile care leagă aceste două artere celebre, adică jungla urbană cum îi spunea fostul primar”, a transmis Chiţac.

Perioada de implementare este 06.04.2020 - 30.04.2022

Prin acest proiect se urmărește creșterea cotei modale a deplasărilor pietonale și cu bicicleta, prin transformarea segmentului străzii Ștefan cel Mare într-o esplanadă pietonală modernă (trotuare și zone shared-space), reabilitarea străzilor adiacente și crearea de benzi dedicate transportului public și piste de biciclete pe Bd. Ferdinand și pe str. Mircea cel Bătrân. Totodată, se dorește ca utilizarea autoturismelor în zona centrală a municipiului să devină mai puțin atractivă. În acest sens, se va limita accesul autovehiculelor personale/private în aceasta zonă, fapt care va conduce la reducerea emisiilor de echivalent CO2. Perioada de implementare a proiectului este 06.04.2020 - 30.04.2022.

Fântâni arteziene, spații verzi şi mobilier urban inteligent

Pe strada Ștefan cel Mare, traseele pietonale vor fi reabilitate și extinse pe o suprafață de aproximativ 15.800 mp. Fântânile arteziene, spațiile verzi, mobilierul urban inteligent, iluminatul public modernizat vor readuce la viață locul de promenadă. Pe bulevardul Ferdinand și strada Mircea cel Bătrân, se va reabilita infrastructura pietonală și vor fi introduse benzi unice de transport public și piste pentru biciclete. Stațiile de autobuz vor fi modernizate. Zona va beneficia de iluminat public pentru carosabil, trotuare, piste de biciclete și iluminat smart pentru trecerile de pietoni. Investițiile în infrastructura vor cuprinde și străzile Mihai Viteazu, I. Gh. Duca, Atelierelor, Ștefan Mihăileanu, Cuza Vodă, General Manu, Răscoalei 1907, Miron Costin, Ion Lahovari și Jupiter.

Banii provin din fonduri europene

Amintim că primii pași spre modernizare și reabilitare au fost făcuți pe 8 aprilie 2020 atunci când Decebal Făgădău a semnat contractul pentru implementarea unuia dintre cele mai importante proiecte de infrastructură care se va derula cu fonduri europene la nivelul municipiului Constanța, și anume reabilitarea străzii Ștefan cel Mare. Proiectul “Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța” are o valoare de 89.854.757,70 lei (fonduri europene 98% și bugetul local 2%)“ şi este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 -2020, Axa prioritară 4.

Citeşte şi:

Făgădău bagă 90 de milioane în fântâni arteziene, iluminat smart și mobilier fistichiu, pe Ștefan cel Mare

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Chitac este cel mai p*****l personaj din galeria edililor constanteni
0
0
Ok ar arata bine dar cand se va realiza cand o sa iesim noi la pensij
1
0
fac si ei cum a facut si Fagadau trecerea pietonala suspendata la cora bratianu cu acces in cele 4 colturi ale intersectiei
3
1
Daca nu se reabiliteaza si toate fatadele cladirilor de pe Stefan cel Mare, proiectul va fi un esec total! P.S. Cand mai dati stiri despre proiectele orasului cu bani proveniti din fonduri europene nu-i mai aratati poza incompetentului de Chitac, proiectele acestea sunt de pe vremea lui Fagadau!
7
1
600euro bucata pt 400 cosuri gunoi
11
2
vai ce frumos! cat a costat sa faca cineva imaginea aia?
12
1
Nu mai faceti comentarii impotriva primarului Chitac. Este aici un cenzurici, foarte atent si foarte aplecat. Atat de aplecat, incat sta in genunchi.
19
7
Poate Primaria Constanta tunde si iarba din zona adiacenta cladirii primariei. Daca treci prin Parcul Arheologic zici ca treci prin savana. Te astepti oricand sa sara un leu dintre tufisuri
20
3
reabilitare in folosul croncanilor care deja au distrus sau vandut ce s-a reparat
19
2
vezi in dexonline ce inseamna reabilitare ,ne exasperati
11
0
ca-n pozele alea nu are sa arate niciodata, vise taica, vise, .......... si cu cladirile darapanate ce faceti?ca sunt multe pe strada aia
31
4
In mandatul tau o sa ai numai realizari din proiectele lui Fagadau. Vino si tu cu ceva original sau voi nu stiti decat sa beliti lumea de bani?
24
12
multumim pentru tarifele de parcare
27
3
Iar se da mare asta cu proictele lu fagadau...bravo
28
12
Parcare timp de 2 ore in centru.... unde te crezi, Constanta nu este Zurich, ce-i drept nu este nici Istria.
27
4
Frumos, cand termen de tencuit ma duc sa sparg seminte cu pretenu meu vaporeanu care nu a mai venit de 3 ani pe acasa, impreuna vom admira minunea cu babele menopauzate si drogalaii parveniti Halal
9
15
Si mwie trista de primar al Navodarului reabiliteaza strazi pe care circula doar carutele. Pis3edeul tata hotilor
17
5
Ba mwie trista daca face nu e bine daca nu face iar nu e bine da mars in pwla mea de cotetz pesedist
28
16

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389