REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.6° Constanța Vin., 10 Mai 2024
Anul XX Nr. 6725
16.6° Constanța Vineri, 10 Mai 2024 Anul XX Nr. 6725
 

Cum vrea Dănuț Culețu să resusciteze compania Neptun Olimp!

Cum vrea Dănuț Culețu să resusciteze compania Neptun Olimp!

Mirela PASCAL 31 octombrie 2023 | 00:00 3045

Societatea de stat din sudul litoralului, Neptun Olimp, se află de ceva timp în dizgrația ministerului Economiei, care i-a criticat dur pe directorii și administratorii din ultimii ani pentru că nu au dus la îndeplinire strategia de dezvoltare a Neptun Olimp SA, aprobată în martie 2020.Conducerea Neptun Olimp care caută soluții pentru scoaterea din mocirlă a companiei. Dănuț Culețu, membru CA și, până în septembrie, președinte al CA, a declarat, pentru Replica, că are un plan, o strategie care să aducă profit companiei, și vorbim despre un plan de investiții major. Însă, lucrurile nu sunt bătute în cuie. De la teorie la practică e drum lung și anevoios...

Cum vrea Danut Culetu sa resusciteze compania Neptun Olimp!

Neptun Olimp SA este condus la această dată de un Consiliu de Administrație din care fac parte Dănuț Culețu (fostr președinte al CA, fost prefect și deputat PNL), Mihai Cezar Damian, Ionel Damian, care este directorul companiei, Răzvan Cătălin Nicola și Ioan Șerban Tănase, în prezent președinte CA- toți instalați de fostul ministru Cadariu. Conducerea se schimbă însă periodic, prin deciziile de moment ale șefilor din minister, interesați în primul rând să-și onoreze sinecurile politice. Până când o nouă schimbare va avea loc, actuala conducere are planuri mărețe. Dănuț Culețu spune că Neptun Olimp nu ar putea avea profit cu activele pe care le are în prezent. Cu toate acestea, compania încearcă să vândă din proprietăți, pentru a face bani în vederea demarării investițiilor.

Culețu: Până în 2000, compania a fost devalizată

E greu, cu activele pe care Neptun Olimp le mai are, să acoperim cheltuielile. Încercăm un nou program de investiții, dar avem nevoie de resursele necesare. AGA urmează să se întrunească în ședință și vom discuta detaliile. De la anul ne propunem să începem investițiile”, a declarat, pentru Replica, Dănuț Culețu. Despre ce investiții vorbim? „Vom demara o investiție aprobată încă din anul 2020, și anume realizarea campingului din spatele Gării Neptun. Va fi pe 10 hectare de teren și care ne va aduce un milion de euro pe an. Sperăm să începem construcția la anul”, a mai spus Dănuț Culețu. „La Neptun Olimp a existat o permanență fluctuare a oamenilor aflați la conducere încă din anul 2000. Până în 2000, compania a fost devalizată. Din 2000, până în 2022, când am preluat conducerea, 12 ani au fost pe pierderi. Anul trecut nu a fost pe pierderi, nu va fi nici anul acesta”, a completat Culețu.

Cum vrea Danut Culetu sa resusciteze compania Neptun Olimp!Dănuț Culețu

Pierderi de zeci de milioane de lei și cele mai mari datorii din istoria Neptun Olimp SA

Neptun Olimp SA a declarat pentru 2022 cel mai mare profit din ultimii 12 ani, respectiv 576.945 lei, la o cifră de afaceri de 714.671 lei și 7 angajați. În contrapondere, societatea de stat a încheiat anul trecut și cu cele mai mari datorii din istoria sa, respectiv 3.472.442 lei; dublu față de 2021 și de zece ori mai mari față de 2020. Pe de altă parte, societatea de stat a cumulat pierderi de zeci de milioane de lei în ultimii ani. Singurul plus al Neptun Olimp SA a venit din dublarea valorii activelor sale, de la 12.329.641 lei în 2021 la 25.009.870 lei în 2022. Asta s-a datorat deciziei judecătorești definitive prin care a căpătat drept de proprietate asupra unui teren de 8.000 de metri pătrați și a 24 de căsuțe de vacanță, preluate de la Holiday Club Neptun SA.

Neptun Olimp SA mai deține restaurantul La Barchetta, Complex Vile Olimp, de 4 stele, clădirea Sediu Administrativ Neptun, o agenție de turism și sediu administrativ pentru personalul de execuție, construcția Fabrica de Gheață și Stația Frig și Pizzeria Complex Internațional.

Neptun Olimp se luptă și pentru terenul de sub hotelul deținut, cândva, de Copos

Dănuț Culețu speră să mai ia 1 milion de euro și pe terenul de sub hotelul Astoria. „Surse importante vom lua și de pe ternul de sub hotelul Astoria, în valoare de 5000 mp. Terenurile sunt ale Neptun Olimp, clădirea a lor, am cerut 300 de euro mp., adică undeva la 1 milion de euro. Deci, resurse avem”, a mai spus Culețu.

Cum vrea Danut Culetu sa resusciteze compania Neptun Olimp!complex Astoria

Povestea terenurilor de sub Astoria e mai veche. În anul 2002, SC Neptun Olimp a încheiat cu grupul de firme al lui George Copos, 3 contracte de vânzare-cumpărare, prin care i-a transmis celui din urmă, prin SC ANA Hotels SA, dreptul de proprietate asupra următoarelor active din Eforie Nord: Complexul Astoria, compus din două corpuri de construcție cu destinația hotelieră; totodată, a transmis dreptul de folosință asupra terenului aferent acestor construcții, în suprafață totală de 5134.10 mp, iar Ana Hotels SA se obliga să preia activul cu suprafața construită de 2353.70 mp. Ulterior, prin contractul nr. 652/29.02.2008, Neptun Olimp i-a vândut lui Copos și activele Atelier tâmplărie plus Garaj auto, Grădina Cinema și Garaj auto mare, iar prin contractul nr. 653/29.02.2008, a vândut activul Cămin personal.

Cum vrea Danut Culetu sa resusciteze compania Neptun Olimp!George Copos

Cât despre suprafața de teren, SC Neptun Olimp s-ar fi obligat, prin contractele de vânzare-cumpărare, să o vândă prin negociere directă. Numai că, Ana Hotels SA ar fi refuzat cumpărarea terenului, sub pretextul că valorile stabilite prin evaluarea reclamantei erau foarte mari. Adică undeva la 300 de euro pe metru pătrat. SC Neptun Olimp SA a cerut, încă din 2011, ca societatea lui George Copos, Ana Hotels SA, să-i plătească contravaloarea lipsei de folosință a terenului aferent Complexului Hotelier Astoria din Eforie Nord și a terenului aferent construcțiilor, pentru perioada septembrie 2008 – 28.04.2017.

Butnaru a cumpărat, în 2017, complexul Astoria de la Copos

Ulterior, pentru că întregul complex a fost cumpărat, în 2017, de firma Hermes SRL, aparținând familiei lui Marian Butnaru, șef al Autorităţii Rutiere Române (ARR) – Constanţa și fost consilier local din Medgidia, în instanță a fost chemat și acest cumpărător. I s-a solicitat contravaloarea lipsei de folosință a terenului aferent construcțiilor preluate de la Ana Hotels SA, respectiv 5888 mp, pentru perioada mai 2017 – aprilie 2019. De asemenea, s-a solicitat obligarea acestei societăți la plata unei prestații periodice, începând cu luna aprilie 2019 și până la finalizarea procedurii de vânzare a suprafeței de teren menționate, cu titlu de lipsă de folosință, în valoare de 1.580 lei.

Cum vrea Danut Culetu sa resusciteze compania Neptun Olimp!Marian Butnaru

Reprezentanții Ana Hotels SA susțin că societatea a dobândit dreptul de superficie și dreptul de folosință ale dreptului de proprietate privind terenurile aferente construcțiilor supuse vânzării. De altfel, mai susțin reprezentanții Ana Hotels, că dreptul de folosință asupra terenului corespunzător activelor dobândite în procesul de privatizare i-a fost transmis definitiv, prin contractele de vânzare-cumpărare, în schimbul unui preț total. După 51 de termene și 9 ani de judecată, Judecătoria a respins acțiunea SC Neptun Olimp. Însă, decizia nu a fost definitivă, procesul fiind încă pe rol.

Neptun Olimp vrea să construiască hotel cu 4 etaje în locul vechiul sediu

Mai mult, Culețu spune că societatea are în plan și realizarea unui hotel în centrul stațiunii Neptun, ce va fi construit în locul vechiului sediu al companiei. „Vechiul sediu e dezafectat, vrem să facem hotel cu 4 etaje. Dar, aici, efortul investițional este destul de mare”, a  conchis Dănuț Culețu.

Dănuț Culețu și traiectoria politică

În vârstă de 66 de ani, Dănuț Culețu s-a retras de câțiva ani buni din viața publică, deși în perioada Mazăre era unul dintre cei mai vocali politicieni constănțeni. Membru fondator al PNL încă din 1990, Culețu a fost ales deputat în 2012 pe listele Alianței România Dreaptă (ADR), care reunea PDL, Forța Civică și PNȚCD, pentru a reveni în PNL, în 2015. Culețu a fost și prefect al județului Constanța în perioada 2005-2009.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
tăiați pădurea sa faceți camping, vreun m**e de-al tau, pripășiților, pe unde trece un m**e nici iarba nu mai crește.
0
0
Nu e in stare sa-si administreze propriul cuc
7
1
Fosti securisti comunisti si activisti ai Partidului Comunist Roman si urmasi lor nu se lasa,aceiasi indivizi care in trecut au aratat ca nu ii intereseaza nimic altceva decat cum sa fure de la stat pentru ei si cercurile lor de interese si prieteni sau amante ii tot rotesc peste tot.
18
2
ce se naste din pisica soareci mananca,lupul nu trebuie pus paznic la oi ori la noi a fost invers,totul e tardiv,indiferent cat praf s-ar incerca sa se arunce in ochii multimii,nu sunt sanse de vindecare
17
1
Uite ca ne-am obisnuit cu aceste personaje providentiale ”albinute” din floare in floare, papusiti predictibili de structuri obscure! Cine altcineva ar accepta aceste functii in care servirea clientelei politice si supunerea sunt in fisa postului?
15
1
Horeca,Olimp,Neptun,Astoria,psd,pnl,alde,adr,pntcd,prefectura,primarie,autoritatea rutieră r*mână, șef, șefi, Mazăre, Culetu,Copos,Butnaru,Ana Hotels,66 de ani,1990,2012,2015,2005-2009,51 de termene,9 ani de judecată, proces încă pe rol,vânzare cumpărare,cumpărare vânzare,5888 mp,5134.10 mp,2353.70 mp,milioane de lei,alte milioane de euro,corturi în și pe și în spatele gării ,etc,etc,etc.Asta i politica reală în țară noastră, ăștia s afaceriștii, ăștia suntem.Totu i furat ori terminat.Fugi cât mai e timp.
13
0
A mai rămas ceva de fu.. at patriotule, după voi potopul pe unde ați trecut nici iarba nu mai creste
20
1
securist, informatir al securitatii si politie politica astea au fost sterse cu buretele omul sistemului securist aflat la putere in romania
18
2
idioti.camping la 3 m de calea ferata si la 2 km de plaja.dar tre sa vina si el c o idee chiar si p*****a.mai defrisam niste padure.
20
1
Cu tine in frunte știm. Jumi-juma va fi. Nu va mai dați duși de pe funcții la 70 de ani.
20
1
Moșule, te cauta moartea pe acasă și nu te mai potolești! Politica curului ce faci tu , personaj de trista amintire pe la prefectura Constanței. De unde dracu va găsesc astia și va reanimeaza, în timp ce tinerii pregătiți și muncitori, stau pe la ușile închise ale economiei naționale. Nu mai scăpăm de voi, de figurile voastre obosite și flescaite de atâta nemunca. Vai de noi cu asa "vozionari" liberali!! Huooooooo!
30
4
brav gropar al pnl constanta
25
3

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389