REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

CUM vrea să SCAPE din PUŞCĂRIE Dănuţ Căpăţînă!

CUM vrea să SCAPE din PUŞCĂRIE Dănuţ Căpăţînă!

Replica API 24 august 2020 | 00:00 2925

Dănuţ Căpăţînă, fostul manager al Spitalului Judeţean Constanţa, speră să scape din puşcărie, acolo unde a ajuns în 2017, fiind condamnat pentru infracţiuni de corupţie. Acesta a solicitat, luna trecută, revizuirea hotărârii care l-a trimis în spatele gratiilor, incovând o decizie a Curții Constituționale a României, prin care a fost declarată neconstituțională soluția legislativă cuprinsă în dispozițiile art. 174 alin. 1 din Codul de procedură penală. Aceasta prevede că “persoana aflată în vreunul dintre cazurile de incompatibilitate nu poate fi desemnată ca expert, iar în cazul în care a fost desemnată, hotărârea judecătorească nu se poate întemeia pe constatările și concluziile acesteia. Motivul de incompatibilitate trebuie dovedit de cel ce îl invocă”.

Respectivul act normativ, în opinia CCR, nu prevede aplicarea cazurilor de incompatibilitate și în ceea ce îl privește pe specialistul care funcționează în cadrul organelor judiciare sau din afara acestora, care efectuează constatarea expertizei într-un dosar. Mai mult, spune Căpăţînă în susţinerea cererii de revizurie, în faza de urmărire penală a dosarului a fost stabilit prejudiciul în baza procesului-verbal din data de 29.09.2016, nefiind efectuată niciodată o expertiză contabilă în acest sens.

Pe 16 iulie, magistraţii i-au respins cererea, însă fostul manager a formulat recurs, acesta fiind înregistrat la Curtea de Apel Constaanţa pe 21 august, având primul termen pe 10 decembrie.

De ce a fost trimis după gratii Dănuţ Căpăţînă

Dănuț Căpățână a fost condamnat definitiv, în 2017, la 7 ani și 8 luni de închisoare în dosarul în care procurorii au reținut că, în perioada iulie 2009 - mai 2016, în calitate de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, inculpatul Dănuț Căpățînă a pretins, de la mai mulți reprezentanți de societăți comerciale, sume de bani în cuantum de 310.826 euro, 27.900 USD și 4.768.698,78 lei din care a primit în total, suma de 197.858,59 euro, 27.900 USD și 4.768.698,78 lei. Banii ar fi fost primiți atât în mod direct, cât și prin intermediul inculpatei S.C. Picus Consulting S.R.L. și patru firme off-shore deținute de inculpat sau de amici ai inculpatului, în schimbul încheierii, derulării în bune condiții și plății la timp a facturilor aferente contractelor încheiate între Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța cu acele societăți comerciale.

Aceste contracte vizau achiziția de servicii IT și ulterior de mentenanță IT, servicii medicale de medicina muncii destinate angajaților spitalului, servicii medicale constând în analize de laborator.

Achitat în alt dosar

Totodată, Căpățână a fost achitat în alt dosar. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, la data de 11 iunie 2013, între Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța, reprezentat de inculpatul Dănuț Căpățînă, la acea dată manager al unității medicale, și o societate comercială, a fost încheiat un contract – neprevăzut în planul anual al achizițiilor publice – având ca obiect prestarea unor servicii de consultanţă pentru convențiile încheiate de spital cu casele de asigurări de sănătate, publice şi private (pe o durată de 12 luni, cu posibilitatea prelungirii de drept).

Menționăm că acesta a mai fost judecat și în alte dosare, dar și condamnat, pedepsele fiind contopite.

Citește și:

Dănuţ Căpăţână, ACHITAT în dosarul în care a fost acuzat de abuz în serviciu

Cine l-a denunţat pe managerul Spitalului Judeţean Constanţa, Dănuţ Căpăţână

LOVITURĂ GREA pentru Dănuţ Căpăţână! Fosta lui soţie a semnat acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii DNA

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
acest fenomen e scapat de sub control total,singura solutie e reorganizarea SRI-ului,de la zero,reorganizare facuta de securisti loiali Romaniei,patrioti ,deoarece toti cei de la putere sunt corupti si compromisi,absolut toti,...Romania e devorata de acesti viermi parazitari,....tb o revolutie ,o schimbare la 180 de grade in servicii,...iar de acolo sa se inceapa curatirea in intreaga Romanie,...altfel suntem pierduti ca natie
0
0
Un sobolan rosu, cu apucaturi de hot ,curvar si prost!Cine reclama probleme in sanatate era amenintat cu procese, de acest penal pe motiv ca defaima institutia!La reeducare cu tine jigodie si furaciunile de la bolnavi sa fie recuperate suta la suta!
3
0
un jeg imputit care a acoperit toate greselile medicale si de conduita ale personalului, un spagar nenorocit. acum mai gasesti normal, jegule, sa tii pacientii legati de paturi? scarba ordinara, sa iesi din puscarie cand te-oi scoate eu, si poate ii iei si pe paris , badarau si restul ordinarilor cu tine
7
0
Deci in 2017 asta a fost condamnat la 7 ani si 8 luni pentru o gramada de fapte de coruptie si un prejudiciu de sute de mii de euro si alte cateva milioane de lei si o tot lalaie inloc sa spuna multumesc pentru ca a scapat atat de usor,trimetitil ma odata la Poarta Alba si daca se simte nedreptatit pt.ca au furat si alti si au ramas nepedepsiti atunci sa toarne baiatu tot ce stie altfel intra si la tainuirea infractorilor.
6
0
INCEP SA IASA BORFASII , PENSDIONARILOR STATI IN PLM ACASA NU VA MAI INGRMADITI LA VOT
1
0
Cel mai bine scapi de parnaie facand anii de parnaie. Din pacate.
5
2
Are tupeu d-nul,adevarul ca hotii si curvele au un tupeu fantastic!In Institutiile de stat se face jaf pe banul public,pt.ca li se permite!Capatana sa-si ispaseasca pedeapsa si sa se recupereze prejudiciul,apoi poate fi lasat liber!
7
0
dar de banii dati de bolnavi pe medicamente nu pomeneste nimeni nimic,de pacientii privilegiati ai lui mos teaca tot nimic,de laboratorul si farmacia finutei nu s-a legat nimeni
5
0
de ce a fost trimis dupa gratii , pentru ca a furat cu doua maini de asta ca nu e usor sa ti doua amante si o nevasta cu salariul de manager
10
2
nu are cum sa scape, ar trebui confiscata si averea, dar poate mai ies niste dosare dupa alegeri
12
1
Cum cum sa scape simplu.Il baga in locul lui pe GRASA CATALIN actualul manager neeeesatul.Asta posibil sa faca poate sa le placa la ambi inauntru ca ii fara pandemie inauntru.Nu se intra nu se iese.Jaaaapita sint cu ochi pe tine Catalin sa te rodez in rect putin.
4
2
sa restituie tot ce a furat!
13
4
stai acolo ca de blonda de fiita au grija altii ca barbatsu nu mai poate
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614