REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

CUMPLIT! Accident de muncă MORTAL la hotelul SRI din Olimp: un muncitor a căzut de la etaj şi s-a înfipt într-un ţăruş!

CUMPLIT! Accident de muncă MORTAL la hotelul SRI din Olimp: un muncitor a căzut de la etaj şi s-a înfipt într-un ţăruş!

Replica API 4 septembrie 2018 | 00:00 908

Scene de groază pe un șantier din stațiunea Olimp! Un bărbat în vârstă de 48 de ani a căzut de la înălțime.... direct într-un țăruș metalic! Totul s-a petrecut în cursul zilei de luni, 3 septembrie, când autoritățile au fost alertate cu privire la un accident de muncă ce a avut loc la Olimp, la un hotel aflat în reabilitare, Crișana, unitate hotelieră ce se află în proprietatea Serviciul Român de Informații (SRI).

Un bărbat în vârstă de aproximativ 48 de ani, muncitor, a căzut de la o înălțime de 4 metri, de pe o schelă. Din câte se pare, bărbatul a căzut de la etajul al doilea, direct într-un țăruș metalic. Cadrele medicale sosite la fața locului nu au mai putut face nimic pentru el, fiindu-i constatat decesul. Oamenii legii au declanșat cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a petrecut nefericitul eveniment.

Ce spun oamenii legii

La data de 3 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Neptun au fost sesizați, printr-un apel 112, că pe raza stațiunii Olimp, în apropierea unei anexe a unei unități hoteliere, un bărbat ar fi suferit un accident de muncă. Ajunși la fața locului, polițiștii constănțeni, alături de echipaje de la ambulanță și SMURD, au constatat că este vorba despre un bărbat, în vârstă de 47 ani, domiciliat într-o localitate din județul Călărași.

Ulterior, cadrele medicale au declarat decesul persoanei în cauză. Corpul neînsuflețit a fost transportat la morga Spitalului municipal Mangalia pentru efectuarea necropsiei și stabilirea cu exactitate a cauzelor decesului. Polițiștii constănțeni continuă cercetările.

Inspectoratul Teritorial de Muncă a deschis o anchetă

O echipă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța (ITM) s-a deplasat la Olimp. După îndelungi discuții avut cu cei aflați la fața locului, respectiv colegii victimei, șeful de șantier al firmei constructoare, s-a constat că bărbatul nu lucra cu forme legale. Mai mult, se pare că victima ar fi venit să-și caute de muncă, însă curiozitate l-a trimis în „brațele“ morții.

„În urma discuțiilor avute cu cei aflați al fața locului, ni s-a spus că o echipă de lucrători a venit pe șantierul de la Olimp pentru a vedea dacă se pot angaja. Șeful de șantier al firmei constructoare ne-a comunicat că această echipă nu a întreprins niciun fel de activitate în această zi pe șantier. Se pare că victima ar fi plecat să investigheze, probabil, care este situația pe acolo, s-ar fi împiedicat și ar fi căzut de la un metru, după care a nimerit în acel țăruș. Nu știm dacă vorbim de muncă la negru, se fac cercetări în continuare “, a declarat Marian Becheanu, inspectorul șef adjunct al ITM Constanța.

Firma constructoare, celebră pentru numărul uriaș de contracte primite de la stat

De precizat că firma care execută lucrări la hotelul SRI-ului este Opal Construct SRL, celebră la malul mării, în special pentru numărul uriaş de contracte primite de la stat. Opal Construct a fost înfiinţată în 2005 şi are ca domeniu de activitate comerţul cu ridicata al materialului lemnos şi al materialelor de construcţii şi echipamentelor sanitare. În acte, este deţinută de Niculai Munteanu, născut în Salign, în anul 1929.

Bărbatul în vârstă de 90 de ani este extrem de agil la vârsta lui când vine vorba de contracte publice. Opal Construct a primit în ultimii ani un număr uluitor de contracte de la stat: peste 1.300. Dintre acestea, 1.262 au reprezentat cumpărări directe, în valoare de 558.801,28 euro, iar 68 au fost câştigate prin licitaţie, valoarea acestora ridicându-se la peste 22.000.000. Cele mai importante au fost primite de la Ministerul Apărării Naţionale, dar şi de la primăriile Mangalia sau Eforie.

Suspiciuni de fraudă cu bani europeni

Precizămcă Opal Construct face obiectul unui dosar al Departamentului pentru Lupta Antifraudă- DLAF anchetează modalitatea de atribuire a contractelor pentru eficientizarea consumului de energie electrică din şase comune constănţene (Crucea, Deleni, Ion Corvin, Ghindăreşti, Adamclisi, Bărăgan), proiecte finanţate din fonduri europene. Contractele au fost atribuite în perioada iunie-septembrie 2014 şi au o valoare totală de peste 20 de milioane de lei, echivalentul a circa 4,6 milioane euro. Dacă suspiciunile de fraudă se confirmă, primăriile din cele şase comune ar trebui să înapoieze toţi aceşti bani Uniunii Europene. Cinci din cele şase contracte au fost câştigate de Opal Construct SRL Constanţa.

VIDEO:

Mirela PASCAL, Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
L-a tras in teapa patronul ca nu muncea destul.
2
2
Doar omul nu venise sa admire panorama zonei de la inaltime, ce scenariu de capete seci. Hai, ca o scoateti voi ca mortu-i vinovat. Pentru munca la negru, patronii sa infunde puscaria, ca altfel fac la fel in continuare chiar daca pretul e viata oamenilor.
3
0
a cazut de la 4 m inaltime, de pe o schela fara balustrada lucra la un stalp de la etajul unu i-a scapat ranga si a cazut pe spate in mustatile stalpului de la parter, colegii lui dulgheri erau in masina cand politia facea ancheta au tacut malc.
5
1
Asa a fost cu baiatul mort in Olimp i urma cu cativa ani. Au musamalizat cazul deoarece acolo au fost implicati cativa oameni cu influienta locala.Baiatul locuia in cartierul colonisti iar familia s-a bucurat ca cei ce l-au angajat la negru au suportat cheltuielile de inmormantare si le-au mai dat si ceva bani de buzunar. DUMNEZEU NU DOARME
3
0
munca la negru?. ...puscarie pe viata ptr borfasul de administrator sau jnfipt si el in fierul beton...JIGODIILOR !!!.
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367