REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° ConstanÈ›a Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° ConstanÈ›a Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Cupșa nu e de acord cu parcările supraetajate: Îndatorăm oraşul pentru un efect final aproape zero!

Cupșa nu e de acord cu parcările supraetajate: Îndatorăm oraşul pentru un efect final aproape zero!

Mirela PASCAL 5 februarie 2023 | 00:00 2894

Ovidiu CupÈ™a, È™eful CERONAV, È™i liberal înrăit, contestă decizia administraÈ›iei locale de a ridica parcări supraetajate între blocuri. Nu contestă faptul că este nevoie de locuri de parcare, însă această soluÈ›ie nu este cea mai potrivită, spune el.

Cupsa nu e de acord cu parcarile supraetajate: indatoram orasul pentru un efect final aproape zero!Ovidiu Cupșa

Ovidiu CupÈ™a este printre puÈ›inii politicieni care au rămas devotaÈ›i unui singur partid. De 33 de ani este liberal convins È™i, deÈ™i nu este apreciat la adevărata sa valoare, È™i nu i se dă credit pentru o eventuală candidatură, CupÈ™a a rămas pe poziÈ›ii, fără să facă paÈ™i înapoi. Asta nu înseamnă că este de acord cu deciziile pe care le ia administraÈ›ia locală liberală. Unul dintre proiectele pe care le contestă se referă la parcările supraetajate. 

Managementul parcărilor urbane este un subiect delicat în toate marile oraÅŸe ale lumii. Åži în ConstanÅ£a problema este una nerezolvată în ultimii 30 de ani, iar ea se acutizează pe zi ce trece. Deficitul real de parcări e variabil, dar estimările sunt de aproximativ 50%, în condiÅ£iie în care în municipiu circulă cam 150.000 de autovehicule. Să presupunem, deci, un deficit de 75.000 de locuri de parcare! Pentru a suplini deficitul de 75.000 de locuri de parcare în ConstanÅ£a, prin construcÅ£ia de parcări, cu un cost mediu de 20.000 de euro/locul de parcare, constatăm că e nevoie de un buget de 1,5 miliarde de euro. Adică tot bugetul de investiÅ£ii al ConstanÅ£ei pe vreo 15 ani!!! Doar pentru a compensa desfiinÅ£area ad integrum a vreo 2000 de locuri de parcare de pe Blvd LăpuÅŸneanu, e nevoie de 40 de milioane de euro! Unde mai pui că soluÅ£ia parcărilor supraetajate este una inestetică, lipsită de temei urbanistic ÅŸi cu mari deservicii locuitorilor din cartierele unde s-ar găsi ceva spaÅ£ii pretabile? Spre exemplu, amplasamentul propus în spatele Casei de Cultură este contestat de locuitorii zonei, deoarece la câÅ£iva metri de geamurile blocurilor de locuinÅ£e s-ar naÅŸte un mastodont poluant fonic, urât din punct de vedere estetic”, spune CupÈ™a.

 

Cupsa nu e de acord cu parcarile supraetajate: indatoram orasul pentru un efect final aproape zero!locul unde ar urma să se ridice parcarea supraetajată

CupÈ™a spune că o parcare supraetajată la Casa de Cultură, în afară de faptul că este inestetică, va sacrifica confortul celor care locuiesc în zonă. „O asemenea construcÅ£ie ar transforma o parcare de vreo 200 de locuri în una de vreo 400, sacrificând pe viaţă confortul a câteva sute de familii. BaÅŸca deranjul de vreo minim 3 ani – construcÅ£ie, deviere de utilităţi, resitematizare zonă etc - în care maÅŸinile din actuala parcare ar deveni ele însele o problemă în plus! Nicăieri în lumea civilizată parcările supraetajate nu se fac în faÅ£a blocurilor!
În zonele aglomerate, centrale, se preferă parcările subterane, care – chiar dacă sunt mai scumpe – permit amenajarea de parcuri ÅŸi spaÅ£ii verzi la suprafaţă. Pot fi ÅŸi parcări tunel sub marile bulevarde sau chiar parcări de mare adâncime, sub construcÅ£iile existente. Parcările supraetajate se fac în zone de birouri, zone industriale sau pe model park and ride, la intrarea în oraÅŸe. De ce? Pentru că, deÅŸi toată lumea vrea parcări, nimeni nu vrea să-ÅŸi sacrifice propria existenţă, dând cu nasul, în loc de soare, de un colos de beton. AÅŸadar, chiar vrem parcări supraetajate în cartiere? Construirea noilor de locuri de parcare se justifică în ConstanÅ£a doar subteran ÅŸi doar în zone aglomerate, pe sub parcuri ÅŸi spaÅ£ii verzi existente sau nou înfiinÅ£ate, pentru a suplimenta cu vreo 2 – 4.000 de locuri acele zone
„, mai spune CupÈ™a.

Cupșa: Să nu mai desființăm locurile de parcare


CupÈ™a vine È™i cu soluÈ›ii. ”În primul rând: să nu mai desfiinţăm locuri de parcare existente. Proiecte ca Bulevardul LăpuÅŸneanu aduc mai multe deservicii decât beneficii, dacă nu sunt gândite toate implicaÅ£iile finale. Permisiunea pentru riverani de a parca noaptea ÅŸi în wekend, când traficul nu e aglomerat, pe orice bulevard cu minim două benzi pe sens, blocând doar o bandă de circulaÅ£ie. Share parkingul, pentru riverani, cu permis de parcare, nu cu loc dedicat de parcare - astfel s-ar evita ocuparea permanentă a unor locuri plătite, care uneori rămân goale. Share parkingul în parcările instituÅ£iilor publice, înafara orelor de program – de exemplu doar la Casa Albă  sunt câteva zeva zeci de locuri de parcare, pe domeniul public, care stau goale peste noapte. Park and ride la intrările în oraÅŸ, pentru cei care vin dinafara ConstanÅ£ei – dar pentru asta ai nevoie ÅŸi de un sistem de transport public performant. Parcări roÅŸii în zonele aglomerate – cu limitarea timpului de staÅ£ionare, pentru descurajarea staÅ£ionării îndelungate în acele zone. Reorganizarea peisagistică a spaÅ£iilor libere dintre blocuri (care – fie vorba între noi! – sunt mai mult maidane) ÅŸi crearea alternativă de parcări ecologice, cu pavele înierbate.  Piste pentru biciclete, prin redimensionarea trotuarelor – care (acolo unde există!), oricum nu corespund standardului european, coroborat cu studii de trafic pietonal în zonă. Culmea e că ele sunt mai late, în general, decât necesităţile reale de trafic pietonal. Interzicerea integrală a aprovizionării comerciale ÅŸi serviciilor publice pe perioada programului de lucru de zi, care ar reduce numărul vehiculelor utilitare ÅŸi de transport în zonele aglomerate. Gratuitate pentru copii ÅŸi studenÅ£i, nu doar pentru persoanele vârstnice, pentru încurajarea transportului în comun – dar asta tot cu realizarea unui transport public performant. Åži astea sunt doar de prin lume adunate. Am zis ÅŸi eu să fie 10!

Ovidiu CupÈ™a a mai precizat faptul că ”sunt convins că aparatul de specialitate al municipalităţii are ÅŸi metode ÅŸtiinÅ£ifice de studiu, care pot realiza studii elaborate de management al parcărilor. AÅŸadar, revin la paradigma iniÅ£ială: Avem nevoie de parcări supraetajate între blocuri? E util să cheltuim mulÅ£i bani, necesari pentru alte investiÅ£ii, pentru un efect final aproape zero? Sau mai bine regândim toată strategia ÅŸi facem alceva repede, mult ÅŸi mai ieftin? Dacă vrem doar să fim "în trend", îndatorăm oraÅŸul, pornim construcÅ£ia câtorva parcări pe care le finalizăm în câÅ£iva ani. Sorry că vă stric cheful… dar eu nu vreau parcări supraetajate între blocuri! Dumnezeu să apere ConstanÅ£a!”, a conchis È™eful CERONAV.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Foarte corect... Cupsa are dreptate... parcurile supraterane n-au ce cauta între blocuri...
1
0
Hutuca azi era în stare de soc, a reușit careva sa l scoată din starea aia?!
5
0
Cand am vazut la tembelizor ca a murit in primar din C-ta, speram ca-i chitaila.
3
2
Nu exista o conducere liberal a municipiului, care este de fapt "condus" de o adunatura de incompetent I.
7
0
"COMENTATORI DE RAHAT" Daca esti I D I O T nu prea intelegi tu, toate tevile de apa, caldura,scurgeri ce c a c a t faci cu ele dar asa va place sa va c a c a t i pe voi, exact cum va bucurati pentru orce ce c a c a t pe care il fac astia de la primarie cand este treaba lor sa faca vai asta a facut trotoare de parca a fost votat asa de forma si nu ar fi in atributia lor dar vin P R O S T I ca voi care ii pupati in C U R pentru o sacosa...........
4
3
bre iar vrei sa candidezi la primarie.nu iti mai ajunge ceronav`ul. tu oricum nu ai nici o treaba nici cu una nici cu alta
6
8
nea cupsa, fa-te mic si mergi pe burta, esti o nulitate, nu te mai baga singur in seama; acum te pricepi si la urbanism!
8
7
Cine este Cupșa?
11
4
Parcare supraetajata e in mamaia .Nu sunt destule blocuri si locatari care sa parcheze iarna.
6
0
Nu pentru olandeji sau chineji,ci pentru saracii de pretutindeni.
1
1
Ba nene, Cupsa a vorbit despre parcari, pt cine-i idiot si nu citeste pana la capat, omu a zis raspicat ca nu este deacord cu parcari supraetajate. Cine nu-i poarta pica din cauza Ceronav sau pt ca pnlistul s-o fi dat vreodata la soacra-sa ori nevasta-sa, ori pt ca nu a invatat destul si a luat m**e la examene, intelege la ce face omu referire. Si asa e, in Salonic, ditatmai metropola, in Roma, in Paris sunt parcari , dar subterane, f putine sunt supraterane. Pai decat sa faci mult, urat si scump, mai bine faci cate putin, mai scump ce' i drept , dar utile. Un manstodont asa ramane , mare si urat. O parcare subterana nici nu se vede , nu deranjeaza cu nimic iar deasupra faci frumos un parc , o piata, cateva spatii comerciale, ori un loc de joaca si un teren de sport. E mai scump dar face toti banii+ nu deranjeaza pe nimeni. Parcari subterane se pot face aproape oriunde in oras, deranjezi piesajul 1 an , te misti repede si bine si gata. Iar la Gara , primare fa te rugam o supraetajata chiar pe peron , nene! Bai, voi chiar nu ganditi ? Primare , stai de vorba cu Ctenii, nu te mai ascunde pt ca " decontul" vine.
13
1
Nenea Cupsa nu face nimic pentru marinari doar ii jupoaie sa ne explice si noua de ce sunt atatia angajati la PR atata timp cat este monopol de stat?
8
6
Cupsa si-a spus parerea, e treaba lui. Ca mai toti il injura ca sta de prea mult timp prin Ceronav, asta-i alta poveste. Sunt chestii pt care frustratii, profitand de anonimat, il injura. Prea putini se refera la parcari. Nu-i corect, tipul a facut calcule, stie pt ca a vazut si cum sta treaba pe'afara si spune ca nu-i deacord cu parcari supretajate. Treaba lui, dar are dreptate. Cta care are bani numai din turism si servicii, pt ca productia au pus' o golanii pe butuci, nu trebuie sa se avante la zeci de parcari deodata. Daca exista locatii, trebuie construite cate una macar in Poarta 6, Km 4-5, Inel 1si 2, zona Salii Sportului, Poarta 2 ( sus) , Tomisuri si pe Soveja, zona Eden. Mai trebuie construita cate o parcare mare, minim 5000mp la fiecare intrare in oras pt flotele de masini si pt cei care fac naveta la Cta, cu tarife modice si abonamente. De aici si pana aici sa preia CTBusul , se fac si bani asa. In parcarile nerezidentiale sa se aplice tarife in functie de orele de stationare, nu trebuie ca un smeker care lucreaza 8-10 ore la banca sa ocupe cu masina lui o parcare ore in sir. Alea's pt clienti! Pe Lapusneanu va fi jale, trebuie gasita o solutie pt sutele de masini. La Gara , da, un Centru Informational, o prezentare a litoralului , a judetului , nu spraetajata. Aia-i zona de tranzit, 99% din cei ce tranziteaza zona vin si pleaca cu trenul, taxiul si CTBus + microbuze. Trebuie facut ceva sa descrie Cta, ce avem frumos, atractiile orasului si turismul. Nu " petroaie" ! Iar CTBus trebuie supra dotat cu microbuze si autobuze electrice. Aici trebuie investit, daca tot sw vor lua imprumuturi. Ia sa vina rapid autobuzul, sa fie curate si sa se circule civilizat, peste tot prin oras, sa vede-ti cum lasa romanu masina acasa.
9
10
Nu mai fiti ipocriti mati albit cu bicicleta sa va vad ca mergeti pe ploaie zapada sau la - 10 grade atat o trageti cu bicicleta. De parcari civilizate este foarte mare nevoie in toate tarile civilizate sunt suficente parcari Daca ar face absolut toate institutiile publice intrun singur loc nu ar mai fi asa mare nevoie de masini dar comenteaza toti aiurea. Iar acest domn cuva sta la vila sau la bloc el are loc de parcare Si inca ceva unde dracu pe planeta asta ati mai vazut biserici in toate parcurile sau trotoare pavelate nu vorbesc aici de zone de promenada doar pe acolo se poarta pavele. Joia la biciclete daca nu este vara suntem cam 10-15 persoane maxim si cam atat atata o tragem cu bicicleta asta nu mai suport. Comenteaza niste nimeni la fel cum aplaudati si cu autobuzele electrice , este criza sau nu ca pe la stiri vad ca tot se vb de criza energetica,pretul energiei . Dar asa este cu romanu fudul si P R O S T
12
1
imaginati va ce poluare ar fi in zona casa de Cultura,poluare fonica claxoane ,zgomot de motoare,noxe emise de la sutele de masini care vor intra si vor iesi din parcare .Viata locatarilor din blocurile din apropiere va fi un calvar.În cazul când trebuie să intervină o autospecială de pompieri sau ambulanță pe unde vor trece ? Cum vor interveni? Credeți că e bine să nu poți deschide geamurile din cauza noxelor. Majoritatea locatarilor sunt persoane in vârstă .Nu se rezolvă nimic cu o parcare supraetajată! Domnule primar Chitac când ati venit la sedinta de la Casa de Cultura ati promis că veți ține cont de opiniile locatarilor din zonă și Nu ați luat în considerare nici Adresa de protest care a fost trimisa de propietarii apartamentelor din blocurile care vor fi afectate! Una promiteți și alta faceți dnul primar Chițac! !!!!
18
3
Constantenii sunt iubitori de masini . Daca parcarea nu este in fata scarii ,nu exista. Bicicletele sunt pentru saracii olandezi.
16
2
garoiu securist fara un voiaj de marinar nu isi poate permite nicio opinie. este o nulitate care nu intereseaza pe nimeni. conduce o institutie neprofesionista unde cursurile sunt de 2 parale si unde profesorasii se umilesc la 25 lei cheta. hai ba ne lasi?
10
12
donsoara reporter, ce inseamna "liberal inrait"?
14
1
reclama mascata. e bun de primar la eforie. locuri de parcari erau in oras, dar au fost smecherite. noroc ca au facut comunistii trotuare late si sau putut incropi parcari.
11
1
Frustratii îl acuză pe Cupșa de orice, fara sa tina cont ca si-a spus parerea . Omul a facut un calcul iar lui îi " iese" ca nu se rezolva penuria de parcari cu supraetajate. Aici are dreptate! Sunt inestetice, clar, iar cei care-l contrazic , doar asa , că-i la Ceronav de multi ani, ar fi bine ca maine sa se trezeasca cu o supraetajata in fata casei lor. Să vezi atunci ... opinii prostesti! Daca nu vor fi obligati cei cu parcuri de masini sa parcheze in afara orasului , nu se rezolva nimic. Si permise de parcare cu tarife in functie de timpul de stationare, vrei sa dormi in masina parcată în centru, plateste, nu vrei , las-o acasa si ia CTBusul . Orasele din Romania nu au fost gandite de împușcat sa devina metropole, dovada sunt strazile inguste si 2-3 bulevarde late , motivate militar. Nea Nicu nu vroia centre urbane mari pt că nu le-ar fi putut controla. La asta se adauga autorizatiile luate pe șpăgi si gata haosul. Cred ca bine ar fi sa se construiasca cate o parcare mare in cartierele mari , pe zone si vazut impactul. Si da, in fata Garii nu-și are locul o parcare supraetajata, zona are alta dedicatie, turism, tranzit, incurajarea transportului in comun si un grafic de circulatie pt transportatorii privati si taxiuri, cu nr limitat de locuri, sa nu se mai adune cu zecile si sa stationeze ore in sir.
11
14
Bai Cupso, pai tu nu faci parte din gasca lu mazare? Iar acum esti deghizat în mare liberal. Te-ai aciuat prin Constanta. De ce nu te duci tu si sa-ti cu parerea la Bistrita aia a ta minunata?
21
9
Nu se mai poate face nimic in Cta,Mazare a nenorocit orasu eliminand tramvaiul pe care a incasat bani frumosi plus comisoanele la autobuzuri.Pe langa asta a mai vandut si toate peticele de pamant posibile din orasu asta. Toate orasele au tramvaie,numai in Cta s-au vandut pe un pui si pe un sambodrom sambata. Ne meritam soarta,acum nu putem decat sa urlam ca lupii la luna,greu de reparat ce a stricat Mazare and Co. Constanteanu e si invatat sa mearga cu masina pana la paine si sa parcheze masina in usa restaurantului. Ura si la gara
22
1
Nu vrea pe verticala? Pai atunci ramie o singura solutie: sa darime blocurile si casele, sa le faca pe orizontala! Destept baiat...
10
6
Amice , orașele civilizate pun accent pe mobilitatea urbana , trebuie încurajat transportul în comun rin și renunțat la parcările inestetice de-a lungul bulevardelor. Doar asa vom scăpa de o parte din vechiturile care circula astăzi prin oraș. Banda dedicata pentru transportul în comun și taxe cât mai mari pentru mașinile care polueaza, cât privește pistele pentru bicicliști este un început, în mod normal nu ai avea de ce sa te intersecteze cu unul care pedalează din sens contrar , fiecare parte a bulevardului are câte o pista pentru biciclete .
15
8
Multa mwe cu kkt pnl si sustinatorilor sai
12
5
O parcare supraetajata pe structura metalica se poate construi in 3 luni ,una subterana costa de 5 ori mai mult si se construieste in minim 12 luni . .Chiar daca primaria ar avea bani de construit parcari , nu ar rezolva problema .Lipsa infrastructurii alternative de transport Impozitele mici , parcarile ieftine sau gratuite incurajeaza cumpărarea altor masini .
13
4
Omul a fost intrebat si si-a spus parerea. Are dreptate, supraetajatele arata ca naiba insa subteranele sunt necesare prin cartiere, beleaua e ca numai sunt terenuri libere iar pt exproprieri Primaria da 1 eu/ mp, adica furt si abuz pe fata. Despagurirea si prejudiciul creat astfel trebuie calculat la valoarea de piata. Asa-i corect. Parcarile subterane se pierd in peisaj , pot fi mult mai utile dar in zonele aglomerate deja, se tot emit aut pt blocuri fara ca nicio locatie sa asigure si nr de parcari impus de marimea si destinatia constructiei. Nu trebuiau desfiintata parcarea pe laterala pe Lapusneanu, o tampenie. Indiferent ce face Chitac, unde parchezi sute de masini, ce fac cei cu afaceri la bulevard? Oras verde pe naiba, pista de biciclete e lata cat ghidonul, ce fac doi care pedaleaza din sens contrar? Dau peste pietoni, se incaleca reciproc? O tampenie, facem doar asa, sa avem ce numara! Asa si cu parcarea supraetajata din fata Garii ! Pai aia e zona de tranzit, lumea vine sau pleaca cu trenul, ia autobuzul, maxi sau taxiul si tu faci parcare de milioane in zona nerezidentiala, doar asa, pt ca sunt cateva sute de metrii si sa ai ce numara? Fa ceva de prezentare a litoralului, a statiunilor, a judetului , fa un centru infoturism, doar este o poarta importanta de intrare in oras. Nu intampeni turistii veniti cu trenul cu o supraetajata. Plus ca CTBus va cumpara zeci de autobuze electrice, pai asa incurajam deplasarea nepoluanta ? Locatia aia trebuie sa fie destinata promovarii Constantei, a judetului cu tot ce are el mai frumos, nu icupa de un bolovan din beton. Cu banii aia face-ti o parcare unde chiar trebuie, prin Inel, Tomisuri, 4-5 , Poarta 6. Mai bine desfiinta-ti tigania aia de Autogara Sud, obligati mastodontii aia sa gareze la intrarea in Cta, inspre Valu si gata, ati facut rost de ditamai parcarea. Ca afara, firmele cu flote de masini, tot ce este dedicat transportului de marfa, microbuze , rulote, parcate la intrarile in oras. Sa vede-ti cum se elibereaza cateva mii de locuri de parcare in zonele rezidentiale. Cta este un oras dezvoltat anormal, toti escrocii cotizanti la partide au construit fara nicio norma , fara nicio incadrare si arminizare cu cei in jur, totul pe spaga. Trebuie facute permise pt parcare limitate in timp, ca afara. Vrei sa vi cu masina ta la birou sau pravalie si masina stationeaza ore in sir, platesti nene zdravan. Daca crezi ca-i prea scump, ia CTBus, daca nu , cotizeaza. Romanu-i si nesimtit, daca s-ar putea , ar parca in usa pravaliei sau direct in cafenea, lipsa de educatie si fitele de 2 bani sunt la loc de cinste. Locala trebuie sa dea amenzi in draci, sa patruleze si sa-i arda pe nesimtiti, dar pe toti , inclusiv vip-urile plm.
18
7
are dreptate ca doar nu o sa-si lase makkedonii masinile in parcarile alea . "Gipul" trebuie sa stea in fata casoiului cu coloane la intrare sa moara vecinii de invidie he he .
20
3
Bre , nea Cupsa , daca tot ai peste 30 de ani in mocirla politicii romanesti , te pot intreba ce ai facut in tot acest timp pentru a rezolva problema parcarilor in Constanta ??? Te-ai luptat cumva cu toata mafia dezvoltatorilor imobiliari creeata de penalii mazare-constantinescu-fagadau sau ai votat si tu alaturi de toata turma de consilieri locali pentru distrugerea orasului . Chiar nu te apasa sentimentul vinovatiei ?!?
32
3
ba Cupsa, ramai ba la nave si la cursuri, nu ca acolo te ai pricepe prea bine! reprezentant IMO de zeci de ani, fara experienta la vreo firma de shipping, inspectii sau navigat. Numai la noi se poate! Orasul are nevoie de parcari, sau acum faci jocuri psihologice, sper sa nu faca Chitac, ca poate poate prinzi tu locul ala de primar mult visat?
27
7
Ce puncte de vedere proaste.
10
1
Domnule Cupsa ! Dumneata nu vezi ca parcarea in Constanta este o mare si o reala problema Este f bine daca se vor construi parcari supraetajate in tot orasul,cat mai multe Sper sa le vedem gata intr o buna zi
16
18
Bai Cupsa , tu vezi ti de furaciunile tale , engross , de la amiritiii de marinari! daai din coada , pentru alegeri , DISPARI !
23
12
Constanta este un oras ramas in epoca comunistilor. Cam greu sa se mai faca ceva bun, frumos, folositor pt ca e plin de incompetenti, cei mai multi incompetenti sunt la Primarie, in frunte cu nea Primarul. Huoo!
31
0
Seful Ceronav si in timpul liber pulitician.mai da-va dracoo de mizerii ordinare ca ati nenorocit orasul.mai apare cate un nevinovat care miorlăie ca nu a ros si el cat trebuie.la rahatul ala de ceronav de ce nu este el in stare sa facă locuri de parcare si cei care vin la cursurile vietii blochează toate străzile din zona.mai ales pe Baba Novac?te-n gura de mizerie îmbuibata.
26
5
Pt Cta - asa este, in loc sa incurajeze transportul in comun , sa promoveze litoralul si judetul , cu manastiri, cetati, trasee turistice, in loc sa faca un centru modern de infoturism, pt cazare, Chitac vrea in fata unei gări o parcare!!!???? Naiba a mai vazut asa ceva? Trebuie parcari, dar fa-le nea Chițac in zonele aglomerate , in Tomis N , in Inel , in 4-5 , la Porta 6 , acolo unde' s multe masini. In fata Garii ce vezi, taxiuri, m8crobuze si autobuze. Astea vor si mai multe pt ca Primaria mai cumpara electrice. F bine, pai daca verm oras eco, ii incurajam pe fraieri sa mearca cu auto propriu și nu cu electricu ' ? Primare, tot ce e flotă auto...afara din oraș, la margine, amenajaeza la fiecare intrare in Cta cate 5000 mp de parcare, pune pomi pe lăngă si gata, scapi de jumate din masinile, dubele, care ocupa locuri prin cartiere. Bine zice Cupșa, poate l-o auzi și cine trebuie.
22
3
Asta e retardat mintal ! PNL-ul p...
14
13
Hahah,pai de 30de ani de ce ați dat voie sa se facă blocuri fara parcări subterane, că a fost mai ieftin nu că altfel nimeni nu mai făcea bloc....pai la casa de cultura langa case sa făcut un ditamai blocul cu zeci de apartamente și parcări vreo 6 locuri la parter...pai sa nu-i dărâmi blocul..mafioti ți spagari toți... nenorociti...
36
2
Are perfecta dreptate, nici in marele orase ale Europei nu vezi asa ceva. Subterane ok , in caz de nevoie pot fi adaposturi iar deasupra parcuri, locuri de joaca, minipiețe, teren de sport! Asemenea hidosenii numai in capul lui Ovanesian si Chitac sunt. F bine, aprovizionarea sa se faca pe timpul nopții iar flotele de masini , dubele , rulotele sa se parcheze in afara orasului. Pana acolo cu CTBus! Tot așa , un proiect idiot este sa facă o hidosenie supraetajată in fața Gării. Păi măi primare care te crezi primar( încă) , Gara este zona de tranzit, lumea, turiștii vara vin si pleacă cu trenul , cu microbuzele , cu taxiul și tu Chițac visezi la urațenii. Am mai spus-o, zona este de tranzit, nu rezidențială, in plus, Guvernul bagă zeci de milioane in modernizarea liniilor cfr Cta - Buc- Arad tocmai ca sa vina mai rapid si mai multi turisti , care au bagaje de mana, nu masini în traiste!? Plus ca , tu Chițac , ai declarat , și așa și trebuie, că mai trebuie sa cumparam cateva zeci de autobuze electrice , ca trebuie sa incurajăm transportul in comun. Păi așa , tov contramiral, facand un " blovan " in fata Garii ? Fă stimabile fluxuri faine pt microbuze, autobuze si taxiuri, o mini parcare pt cativa speriati , pt ca blocurile sunt la sute de metrii distanță , fă un centru de infoturism, de cazare, pune un lcd de 30mp cu harta si traseele turistice din judet, cu lioralul.. Vreo 5 -6 parcari mari trebuie facute in cartiere însă , unde-i densitate de masini, nu întampini turistii cu un monstru din beton. Primare ,nu f**e banii aiurea, fă-ti treaba cu cap , nu cu curul !
23
4
Corect ! Clar ca primatul de la primarie nu pricepe, da nu mai apuca, vin alegerile. Scapam si de travestitul ala, feliciu, tot atunci.
28
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272