REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Curierul care a lovit fetiţa de 2 ani, în Timişoara, îi acuză pe părinţi de neatenţie

Curierul care a lovit fetiţa de 2 ani, în Timişoara, îi acuză pe părinţi de neatenţie

Andreea VREJOIU 12 martie 2023 | 00:00 2029

Un accident s-a petrecut pe o stradă din Timişoara. O fetiţă de 2 ani a fost rănită, după ce un tânăr de 26 de ani a lovit-o cu bicicleta, în timp ce era pe o stradă pietonală din centrul oraşului. Tânărul nu a aşteptat poliţia şi şi-a continuat traseul, iar acum este acuzat de fugă de la locul accidentului. Biciclistul spune că părinţii au fost neatenţi, iar administraţia locală spune că este o reală problemă cu livratorii de mâncare grăbiţi.

Curierul care a lovit fetita de 2 ani, in Timisoara, ii acuza pe parinti de neatentie

Pe imaginile surprinse de o cameră de supraveghere din zonă se vede cum fetiţa, însoţită de patru adulţi pe o stradă pietonală din centrul Timişoarei, aleargă brusc spre un bărbat. Un curier pe bicicletă care pedala cu viteză dă peste copila de doar doi ani.

Curierul pe bicicletă care a lovit o fetiţă, în Timişoara, îi acuză pe părinţi de neatenţie

"Eram pe pietonală, unde este permis cu bicicletele. Era un biciclist în spatele meu şi în faţa mea era o terasă şi eu m-am uitat puţin în faţă să îl văd pe colegul, dacă am loc să mă mut, să nu intru în terasă. Nu am mai putut să o feresc. Chiar nu îmi doream să se întâmple asta", mărturiseşte biciclistul.

Curierul îi acuză pe părinţi de neatenţie. "O secundă dacă erau atenţi la copil, eu sunt sigur că l-ar fi văzut că le fuge din mână", crede el.

Bărbatul a plecat de la locul accidentului

"În momentul ăla eu am încremenit şi am început să strig către mama copilului că ce face, de ce nu a ţinut copilul", povesteşte un martor. Disperaţi, părinţii au plecat în capătul străzii să aştepte o ambulanţă, înainte ca Poliţia să ajungă. Din fericire, copila a scăpat doar cu câteva zgârieturi. Nu a mai aşteptat nici curierul. A ajuns mai târziu la poliţie. Acum este, însă, acuzat de fugă de la locul accidentului şi vătămare corporală din culpă.

 "În acest caz se efectuează cercetării subaspectul săvârşirii infracţiunilor de prăsirea de la locul accidentului fără încuvinţarea poliţiei sau a procurorului şi vătămare corporală din culpă. Facem precizarea că în cazul oricărui accident rutier, persoanele implicate nu trebuie să părăsească locul accidentului", a declarat Aurora Voicilă, IPJ Timiș. Poliţiştii l-au lăsat în libertate după audieri.

Cu ce viteză circula biciclistul

Accidentul scoate la iveală o problemă sensibilă din oraş. Iniţial, circulaţia bicicletelor în centru era interzisă. După un război politic, interdicția a fost ridicată şi bicicliştii pot merge pe pietonală cu cel mult 5 kilometri pe oră, conform legii. Curierul avea însă o viteză mult mai mare. "Nu mergeam nici tare, nu mergeam nici încet. 20 de km/h maximum dacă aveam", spune biciclistul.

"Orice tip de vehicul care face comerţ din poartă în poartă are acces pe zone restricţionate. Problema este dată în mod particular de aceşti livratori. Vedem bicilişti care stau pe telefon, circulând cu o viteză foarte mare", este de părere Ruben Lațcău, viceprimar Timişoara.

Un consilier local a anunţat pe Facebook după incident că în prima şedinţă va cere adoptarea de urgență a unei hotărâri care să interzică circulația bicicletelor în zona pietonală. Firma de curierat a anunţat că face o cercetare internă, conform observatornews.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Niste teribilisti pe 2 roti. Biciclistul sigur avea 50-70km pe ora.....teebuie bagat la bulau.
0
3
Părinții sunt de vină 90%. Un copil nu se lasă nesupravegheat nici măcar o secundă, mai ales pe stradă. Biciclistul are și el partea lui de vină că a avut viteză și nu a mai putut evita copilul.
9
1
copila are doar cateva zgârieturi, nimic altceva, mai lăsați biciclistul in pace
8
4
O problema majora în r*mânia, în contextul creșterii numărului de bicicliști, ca tot vrem sa fim ca afara, este necunoașterea regulilor de circulație de către pietoni și lipsa de responsabilitate a părinților fata de copiii mici. Părinții copilului accidentat poarta întreaga vina pt ce s a întâmplat și ar trebui exceptați pt rele tratamente aplicate minorului. Asa cum se vede, in timp ce traversau o cale de circulatie, mama vorbea la telefon și tatăl era cu spatele fără nici o grija. Alți părinți își lasă odraslele pe pistele de biciclete sa învețe sa meargă pe role, pe trotinete, tricicleta. Ar trebui sa se monteze indicatoare incaresa se atenționeze cu privire la vârsta minima de la care ai voie sa folosești pista de biciclete și caeste doar pentru biciclete. Și părinții sa-si supravegheze copilașii în preajma pistei pt ca am întâlnit azuriu cu copilași care traversează pista din senin.
19
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272