REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Curtea Constituţională aruncă în aer interceptările: NU mai pot fi mijloace de probă!

Curtea Constituţională aruncă în aer interceptările: NU mai pot fi mijloace de probă!

Replica API 4 februarie 2020 | 17:00 394

Curtea Constituţională a României a decis marţi, 4 februarie, că înregistrările realizate de SRI în baza mandatelor de siguranţă naţională nu mai pot fi folosite ca mijloace de probă în dosarele penale. În ultimii 10 ani, au fost eliberate aproape 30.000 de mandate pe siguranţă naţională.

Plenul CCR a judecat excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.139 alin.(3) din Codul de procedură penală coroborate cu cele ale art.11 alin.(1) lit.d) din Legea nr.51/1991 privind securitatea națională a României.

Art. 139 alin.(3) din Codul de procedură penală: „Înregistrările prevăzute în prezentul capitol, efectuate de părţi sau de alte persoane, constituie mijloace de probă când privesc propriile convorbiri sau comunicări pe care le-au purtat cu terţii. Orice alte înregistrări pot constitui mijloace de probă dacă nu sunt interzise de lege. ";

Art.11 alin.(1) lit.d) din Legea nr.51/1991: „(1) Informaţii din domeniul securităţii naţionale pot fi comunicate: [...] d) organelor de urmărire penală, când informaţiile privesc săvârşirea unei infracţiuni."

În urma deliberărilor, Curtea Constituțională:

1. Cu unanimitate de voturi, a respins, ca inadmisibilă, excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art.11 alin.(1) lit.d) din Legea nr.51/1991 privind securitatea națională a României.

2. Cu majoritate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că dispozițiile art.139 alin.(3) teza finală din Codul de procedură penală sunt constituționale în măsura în care nu privesc înregistrările rezultate ca urmare a efectuării activităților specifice culegerii de informații care presupun restrângerea exercițiului unor drepturi sau libertăți fundamentale ale omului desfășurate cu respectarea prevederilor legale, autorizate potrivit Legii nr.51/1991, potrivit știripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
oligofrenilor, luati-va pastilele! ciumpalacule de la 18:20... ai fi vrut tu sa faci armata putopalmist pidizdificat!!!
2
1
Bine ca exista oameni zdraveni la cap in CCR, nu cretinei care au orgasm cand aud zgomot de catuse. Hai sictir, jigodii hastagiste, useriste, peneliste si iohaniste!
4
3
CCR jigodii ordinare
6
5
nu luati nimic in considerare eu zic sa va desfiinteze de tot ca si asa judecati dupa ureche unu cu un pui furat face 3 ani aia cu milioane de euro scapa
8
0
Aceasta idiotenie va duce la o proliferare a excrocilor.
4
2
ccr-ul, aceasta gluma trista, daca nu ar decide soarta Romaniei si a noastra a tuturor, este infestat de judecatori pzdisti, numiti de pizdisti cu sarcina sa salveze de la puscarie scursurile infractoare pizdiste cu ORICE PRET si sa creeze haos in Romania astfel incat sa devenim o victima sigura in mana lui ras-putin si a imputitilor de rusi! Daca o sa trebuiasca sa invatam ruseste sa-i multumim lui dorneanu si celorlalte zdrente pizdiste.
8
5
Sa dea Dumnezeu sa te duci la puscarie urgent. Psihopatule tie iti e frica de un copil de 11 ani? Du-te ba la nebuni psihopatu dracu de abuzat traumatizat. Copilu e ZEROOOO PERICOL PUBLIC BA scursura societatii batutule spurcatule violatule. Copilul poate are probleme psihice .. ADHD...... SAU OORIICE ....sa te duci la puscarie de PSIHOPAT PSIHOPAT tulburat PSIHOPAT abuzat
2
8
staborul injustitiei a luat-o randeaua ,rau de tot,sa li se traga de la anularea pensiilor de sreviciu si speciale,ar trebui sa le reduca si salariile nesimtite,pai daca nu-i asculta potera cine sa-i asculte,tata veta cu borcanul pe perete,un rahat dintre ei pos sa fie platite sute de milioane de euro fratilor infractori micula pentru niste pagube inchipuite,cat mai dureaza bataia de joc in tara asta
7
1
pai ba pampalaule de cand te stii tu de cand te-ai nascut tu ma ta tactu si toata rasa ta , cate bombe ai vazut tu la viata ta, mai ales in Romania , numai fi lake ca te ia astia in armata .. legea asta e buna pt ca erau prea multe abuzuri si multi ajungeau la cusca doar pe vorbe dar tu n-ai de unde sa stii tu visezi doar bombe ca na asa sunt labagii ca tine
3
10
Oameni buni, daca o persoana ii spune altei persoane, LA TELEFON, ca peste o spatamana vrea sa puna o bomba la Guvern, la un Spital, la o scoala, NU I SE VA PUTEA FACE NIMIC PANA NU EXPLODEAZA BOMBA. O situatie similara patim zilele acestea la scoala 43. Un copil de 11 ani terorizeaza efectiv scoala, atat elevi cat si profesori, si Politie, ISJ, director, nimeni nu poate face nimic decat daca si citez " SE INTAMPLA UN CAZ MANGALIA". Pai eu sa astept sa imi omoare derbedeul ala copilul?!? Mortii vostrii de legiuitori de KKT.
14
4
de la doisiunsfert politia transporturi nu mai pot sifona la jigodiile din parchetul constanta?
10
3
Tot sistemu este turbat de corupt pt ca sunt oameni ,oameni la bani devin turbati egoisti dupa bani nu fac dreptate tribunalu ct aduci probe degeaba nu le cerceteaza. Eu nu stiu cum judeca oameni judecatori pedofili afemeiati ca sunt destuii
15
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272