REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Curtea de Conturi "deranjează" şi cele sfinte! Banii pentru construcţia unei biserici, IMPUTAŢI

Curtea de Conturi "deranjează" şi cele sfinte! Banii pentru construcţia unei biserici, IMPUTAŢI

Replica API 6 iunie 2017 | 00:34 476

Biserica din Nisipari (imagine de arhivă)

Primarii din judeţul Constanţa trag după fiecare control al Curţii de Conturi. Pe rolul instanţelor de judecată sunt o sumedenie de dosare prin care actuali sau foşti primari contestă rapoarte ale Curţii de Conturi. Spre exemplu, Primăria comunei Castelu “târâie” mai multe speţe referitoare la plăţi efectuate de administraţia locală, plăţi pe care Curtea de Conturi a considerat că nu au fost făcute cu respectarea legii. Astfel, printre altele, Curtea de Conturi a pus în vedere Primăriei Castelu să recupereze banii daţi constructorului pentru biserica din satul Nisipari (http://portal.just.ro/256/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=25600000000089777&id_inst=256)

, dar şi banii daţi pe lucrările la liceul din localitate.

“Suntem la apel cu acel process legat de biserica din Nicipari. Cum să cerem banii înapoi de la Protoieria Medgidia, când banii au fost achitaţi, conform devizului de lucrări, către constructorul care a făcut biserica din Nisipari? A venit Curtea de Conturi şi a spus că nu am procedat bine. Acum, Dumnezeu dă fiecăruia după cum face... Dacă pierdem procesul, facem cum vrea Curtea de Conturi. Banii oricum trebuia să îi dăm constructorului, că a făcut lucrarea. La fel, şi la liceul din Castelu. Ei, cei de la Curtea de Conturi, au sus că am achitat după ce expirase contractul. Le-am explicat că banii veneau de la minister, 1 miliard şi jumătate, şi că am achitat nu în 2009, ci în 2011. Constructorul nici nu a cerut penalităţi de întârziere. Aşa a fost să fie – să vină banii mai târziu de la minister, după ce expirase contractul cu firma de construcţii. Dar între timp lucrarea a fost făcută, există documente de execuţie. Însă toate acestea sunt şicane, au venit în control cu temă, când am fpst eu suspendat în 2015, să îmi găsească nu-contează-ce probleme”, a declarat primarul comunei Castelu, Nicolae Anghel.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Abuzurile controlorilor de la curtea din Constanta sunt fara numar. Plin de machidoni si securisti expirati. Institutia trebuie curatata de golani. Mafia penelista e activa si aici nu numai la Finante .
1
1
Titiii,cum ai descoperit tu ca e santaj ordinar?sigur nu e ce trebuia sa fie de mult?adica facturi si taxe peste tot?roaga-te sa fie controlul corect!
1
0
Niste bolnavi mintali si securisti plasati la Curtea de conturi cu teme clare . Santaj ordinar
1
4
Doua echipe nu pun concluzii la fel
2
0
este o chestie neobisnuita,biserica frauduloasa,dar toate bisericile care s-au construit dupa 90 sunt frauduloase,s-au construit pe trotuare,pe terenul unor raposati fara mostenitori,in rezervatii naturale dupa bunul plac al popalailor,care desigur intai si-au finalizat vila parohiala ,proprietate personala,restul sa mai astepte si sa cotizeze,banii sunt luati dar chitanta mu-ie,in cel mai bun caz se afiseaza o lista cu fraieri pe luna anterioara care au cotizat la bunastarea popalailor,pentru care munca este ultima injuratura
11
2
Asa ar trebui control si la catedrala fraudarii neamului din bucuresti!sa se stie de la cate primarii din sate si orase sarace,care aveau nevoie de bani,a cersit si a obtinut patriarhul ultrafericit ciubotea- trafalet!ptr ca nu au fost donatii curate,nici morale si nici cu acte;o risipa de bani ptr o constructie care va fi folosita doar ptr poze ca la mall!
7
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272