REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Curtea de Conturi: cheltuieli ilegale la Autoritatea Navală Română

Curtea de Conturi: cheltuieli ilegale la Autoritatea Navală Română

Replica API 1 martie 2018 | 17:23 891

Cheltuieli ilegale de peste două milioane de lei

Cheltuieli ilegale de peste două milioane de lei

Una din instituţiile constănţene la care Curtea de Conturi a descoperit cele mai mari nereguli este Autoritatea Navală Română (ANR). Compania de stat din subordinea Ministerului Transporturilor a tocat ilegal peste două milioane de lei, cea mai mare parte prin acordarea de bani angajaţilor. Din aceste motive, ANR este una din cele două instituţii din Constanţa pentru care Curtea de Conturi a stabilit un nivel de încredere scăzut.

„În perioada 2014-2017, la ANR au fost efectuate plăți nelegale, reprezentând drepturi de natură salarială în sumă de 1.817 mii lei (servicii turistice, de tratament și odihnă, inclusiv transportul pe perioada concediului de odihnă; ajutoare pentru boli grave și incurabile, urgențe medico-chirurgicale), ajutoare suplimentare și adaosuri bănești (sume acordate la naștere, deces salariat, deces persoane – soț, soție, copil, părinți și socri) acordate salariaților cu încălcarea prevederilor legale privind salarizarea personalului din fonduri publice”, se arată în raportul Curţii de Conturi pe 2016. De asemenea, inspectorii au descoperit cheltuieli nelegale constând în „drepturi salariale în sumă de 30 mii lei, acordate persoanelor detașate de la entități private, angajate nelegal în perioada 2014-2016, cu încălcarea restricțiilor bugetare impuse instituțiilor publice”.

S-a băgat mâna până la cot în bugetul ANR

Un alt exemplu de sifonare a banilor publici au fost „cheltuieli cu combustibilul autoturismului și cu salariul conducătorului auto pus la dispoziția Ministerului Transporturilor (190 mii lei)”. Curtea de Conturi a depistat nereguli şi în ceea ce priveşte „contravaloarea asigurărilor voluntare de viață și de sănătate pentru salariați (132 mii lei), cu încălcarea prevederilor legale privind salarizarea personalului din fonduri publice”. În fine, şefii ANR au decontat din bugetul instituţiei prin „cheltuieli de cazare și transport neefectuate, în sumă de 33 mii lei, ca urmare a neparticipării personalului la cursurile de pregătire profesională conform graficului prestabilit”, după cum arată Curtea de Conturi. Concluzia Curţii de Conturi este dezonorantă pentru ANR, în cazul căreia a fost stabilit nivel de încredere scăzut în sistemul de control intern al entității.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ma dar jigodii mai sunt romanii astia. Cum nu e el acolo cim gata da cu flegma ca merge. Ai dracului romansii astia frate. Daca se poate te-ar manca cu fulgi cu tot pe internet in anonimat. Cand sa zica ceva in fata, nu scoate doua vorbe. Zici ca are limba taiata. Javre. Voi care comentati acolo unde munciti va faceti datoria exemplar sau nu ati ajuns sa jupuiti ? Ordinari anonimi care se leaga de oameni cunoscuti. Isi hranesc si ei orgoliul de cacat scuipand puroiul din interior. Rusine. Nu ne mai facem bine.
0
0
Eu sunt un navigator din Sibiu, de cele mai multe ori am batut cale lunga pana la ANR, veneam direct de pe drum de la Sibiu si intodeauna am fost indrumat sau mi s-ar rezolvat problemele eficient si cu un foarte bun profesionalism din partea angajatiilor ANR. Consider ca cel putin in ultimii ani lucrurile s-au schimbat din bine in mai bine. Acum toti ne-am obisnuit sa aruncam cu pietre unul in celalalt, dar sa nu uitam ca si datorita acestei institutii reusim sa muncim si sa ne realizam la randul nostru profesional ca si navigatori.
3
1
Branza si Mezei doi papagali gidonati de infracorul OLEA care au nenorocit portul Constanta La Londra Branza dormea in pat cu Olea sa se incalzeasca
1
0
Plictiseala mare la Daeri Bucuresti
1
0
Au inceput curvele sa se bata pe directori Fiti tari baieti!
2
0
Ati cheltuit banii aiurea si eu nu aveam hartie igienica la birou. Rusine
1
0
Nici eu Apropo,vand carut de butelii inregistrat pe Zimnicea si doua carje de comandant.
0
0
Singurii care nu primesc atentii sunt eu si domnul comandant Olea Viorel
1
0
Pacat ca s-a ajuns aici. Sunt multi oameni de isprava in ANR, dar cine sa ii mai vada, printre atatea hiene, care nu se mai satura. Pana cand?
3
0
capitanul pascale dan de la capitania agigea vinde tigari si motorina
0
1
La toate institutiile publice aceleasi probleme.. de altceva nu puteti sa scrieti?!?
2
1
Pai si sanctiunile care sunt????
3
2
ANR - o autoritate care nu face altceva decat sa jupoaie si pielea navigatorilor romani- mercenari pe nave straine ca de ale noastre s-a ales praful demult. Politruci pusi sa devalizeze , sa scufunde ce a mai ramas din marina romana....
3
3
ca calu rage si articolu...calul moare de drum lung si prostul de grija altuia!!!
1
4
Respect Mona Paraschiv si Norocela Benes
6
9
Degeaba s-a schimbat Directorul General daca tot Branza si Mezei conduc.
6
0
cat mai vrei sa furi? nu-ti ajunge? lasa dreaq pe altul-alta mai competent sa conduca directia economica! mai bine iti vezi de ale tale cu alcoolul, cu futaiu, cu parangheliile. toate au un inceput, dar si un sfarsit. nimic nu este la infinit. retrage-te cat mai poti. te-ai luat dupa scarba aia de branza si uite unde ai ajuns! ai semnat ca proasta ani de zile. branza v-a facut pe toti catei, i-ati stat ca papagalii in genunghi si ati latrat dupa cum v-a dat el tonalitatea. va puteti considera cu totii -proasta pulii.dobitoaco.
3
4
Plecati dracu mai repede panaramelor ca vin astia si va fac control la cambuza si va vor gasi cu plus mult plus pe care nu veti avea de unde sa l justificati futu va n gura de hoti pe amandoi.
9
0
Hodorogule, iesi odata la pensie si ia l si pe Mezei cu tine pana nu pun astia cosul pe voi sa va aresteze. Subarul tau si a lui Mezei au fost dobandite cu titlu de folos necuvenit.Mezei la vandut sa stearga urmele dar tu il tii in garajul ANR de zgarcit sa nu consume.
9
0
peste tot in oras masini cu numerele de inmatriculare ANR si RNA in fata casei.nenorocitilor voi lucrati si in week-end? pe primaverii si pe poporului in permanenta este parcata cate o masina. porma plangeti ca ce are DNA-ul cu voi. jigodiile naibii. branza, i-ai bagat la puscarie pe trandafir si cazan. i-ai prostit pana nu au mai stiut de ei.
12
2
In ANR sunt doua feluri de angajati. Cei sustinuti veniti prin relatii carora li se tolereaza orice precum deplasari externe, folosirea auto ANR in interes personal, nemunca , ba au chiar si o grila separata de salarizare cu diferente foarte mari in favoarea lor.Al doilea fel sunt cei care muncesc efectiv sustinanad activitatea si carora nu li se aproba mai nimic si nu au drepturi decat cel de a munci si de a lua un salariu de mizerie ...intre 2000 si 3000 de lei pe cand cei smecheri vezi Branza stau si pe delegatie si incaseaza peste 10000 de lei pe luna. Sa se faca dreptate!
6
0
Replica ,faceti o ancheta si vedeti cum a fost numita individa de la curtea de conturi,modul tendentios in care s-a facut auditul monitorizat de doua gloabe blonde frustrate din ANR ,un dintre ele in relatii de rudenie cu controloarea.Dealtfel dna de la curtea de conturi a si fugit dupa control in concediul postnatal cu satisfactia ca a reusit sa nenoroceasc niste oameni care muncesc si care au pierdut niste drepturi castigate in timp
7
4
Degeaba, nu le ajunge, nu zice nimeni nimic, fii profesional, demonstreaza ca poti ajuta nava si echipajul si daca are placere comandantul navei sa-ti dea ceva, f. bine inseamna ca i-ai meritat! Dar cand tu faci totul can vii la bord numai si numai sa jupoi, ba mai mult ceri in fata bani asta ce este? Toata lumea ne stie, pacat de cei cativa profesionalisti care stiu sa vorbeasca, sa se comporte corect si profesional, dar sunt prea putini!
5
2
trandafir , taci in pula mea .
5
10
care este jaful? faptul ca se respecta drepturi ale unor angajati? faptul ca li se acorda civilizat prin CC drepturi de care orice om intr o tara civilizata ar trebui sa beneficieze? aste sunt problemele din tara? ajutor de inmormantari sau pentru casatorie,..concediu platit,.. asigurari medicale??? aici sunt bani furati? toate acordate din fonduri ale institutiei,.. pe principiul sa moara si capra vecinului ,.. tara de rahat !!!
21
4
ESTE MAI GRAV!!!!!!!
13
0
La examene grigore si aia a lui sunt non stop cu bani in buzunare.
12
5
Un kkt de articol comandat de echipa PB cu Audit CC excelent in 2015 efectuat ... banii nu sau furat ... sau dat oamenilor care muncesc ori contract colectiv de munca semnat de MT
14
9
pe la aeroportul din kogalniceanu cand mai treceti ca este jale?!!
15
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614