REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
14.8° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Curtea Palatului Copiilor, lăsată de izbeliște! Din partea autorităţilor: ZERO SPRIJIN!

Curtea Palatului Copiilor, lăsată de izbeliște! Din partea autorităţilor: ZERO SPRIJIN!

Replica API 26 octombrie 2019 | 11:42 325

Palatul Copiilor Constanța reprezintă instituţia în care copiii își desfăşoară activităţi instructiv-educative specifice, în afara cursurilor şcolare, având posibilitatea să îşi dezvolte aptitudinile, potrivit vocaţiei şi opţiunii lor. Peste 2.000 de copii frecventează cursurile cercurilor şi cluburilor din cadrul Palatului Copiilor Constanţa. Unii fac dansuri, alţii descifrează tainele actoriei sau ale picturii, iar alţii fac înot, mai mult sau mai puţin de performanţă iar toată munca lor le este răsplătită cu numeroase premii. Din păcate, toate aceste rezultate deosebite sunt umbrite de paragina în care se află mare parte din complex.

Așezat pe o suprafață de peste 12 ha, în nordul municipiului Constanța, pe malul lacului Tăbăcarie, Palatul Copiilor Constanța ar trebui să strălucească luând în considerare numele impunător și nu numai, iar constănțenii să se mândrească cu minunata instituție a orașului. Însă, peisajul este cu totul și cu totul altul. Iarba netăiată, copacii necurățați, fostul patinoar acoperit cu gunoaie, cauciucuri vechi şi bălării, pe pista de karting au crescut deja copăcei și băncile de pe aleea care duce spre platoul din faţa clădirii sunt vechi și scorojite de vreme sunt doar o parte din factorii care alimentează nenulțumirile constănțenilor atunci când intră în curtea palatului sau pur și simplu trec pe lângă acesta admirând neglijența conducerii. „Este foarte clar că cei din conducere nu vor să facă ceva. Asta este neglijență curată. Cum arăta curtea aceasta cu ani în urmă și cum arată acum?! Parcă ar fi un teren uitat de la marginea orașului, nu din mijlocul acestuia. Trec pe aici zilnic de ani de zile și mereu mă întristez când mă uit prin curtea palatului. Este trist, foarte trist” a precizat, pentru ‘Replica’ un constănţean.

Când am contactat direcțiunea să aflăm dacă au în plan reabilitarea curții Palatului Copiilor, directoarea, Roxana Mitan, deranjată de întrebările pe care i le-am adresat, a încercat să se eschiveze începând să ne prezinte situția ‘excepțională’ din interiorul instituției. „Știm foarte bine situația exterioară, însă acum încercăm să reabilităm partea interioară. Urmează să demarăm o lucrare pentru reabilitarea sistemului de ventilație pentru bazinul de înot și apoi reabilitarea sălii de spectacol. Deocamdată ne ocupăm doar de interior, pentru că trebuie să asigurăm buna desfășurare a activităților copiilor. Avem o listă de investiții pe care trebuie să ne-o aprobe Ministerul Educației, pentru că nu primim ajutorul autoritățile locale”, a precizat Roxana Mitan, directorul Palatului Copiilor Constanța.

Precizăm că atât Primăria Constanţa, cât şi Consiliul Judeţean Constanţa ar dori să preia Palatul Copiilor, însă ne întrebăm: ca să ce?! De ce nu alocă fonduri şi în momentul de faţă? Răspunsul acestora: Palatul Copiilor e în grija Ministerului Tineretului!

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce interes sa aibe daca nu i de scos bistari ,un mall un cartier de lux ceva ...
2
0
Primaria vrea sa preia ca sa makidoneasca locul. Putini inteleg ca am ajuns in Constanta o enclava makidoneasca unde tomanii sunt injositi
5
0
Recent s-au taiat copci SANATOSI iar cei uscati au ramas in picioare ,crengile pe jos nu au fost adunate !!! Materialul lemnos miza ?? Se poate vedea de pe Str. Primaverii Colt cu Bdul Soveja. SAT FARA CINI ! Dna Director ????
3
0
Lasa ca daram tot si dau la oieri sa faca blocuri.
7
0
totul este cu susul in jos in Constanta. Interese peste interese pentru blocuri, retrocedari, zone rezidentiale, mall-uri si alte cladiri din care se scurge "usor" dar sigur parandaratul. Secatura aia de mazare a pus orasul pe butuci, iar primarul actual tantalau nu misca in front in fata lui stroe si alti psd-ei mai "grasi" si mai bine pozitionati ca el. Despre Scoala sportiva 1 pe cand un reportaj, ca si acolo din 2009 s-a oprit timpul in loc, iar curtea este o padure de otetari si buruieni. A-ti distrus orasul lepadaturilor bolnave de avere ... oare cat va mai rabda pamantul ?
15
0
Conducere incompetenta si lipsa de interes; sau poate un interes ascuns publicului. Oricum nu iese din tiparul cluburilor sportive scolare si institutiilor de stat, care sunt subfinantate si nimeni nu misca, pentru ca sunt pusi in functie sa faca ce li se spune. Chiar si asa, omul gospodar se vede si in conditiile vitrege, insa dna se pare ca e mult prea mica...
6
0
o sa vina "afaceristii" cipani sa niveleze si sa betoneze zona cu blocuri"de lucs"
9
0
ceva blocuri noi nu apar in curand pe acolo? zona e f buna..
12
0
Incompetenti care plimba problema ----nici curatenie nu sint in stare !
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212