REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

CUTREMUR! Dovada că Vergil CHIȚAC are dreptate: Stela HALICHIDIS TREMURĂ. VIDEO

CUTREMUR! Dovada că Vergil CHIȚAC are dreptate: Stela HALICHIDIS TREMURĂ. VIDEO

Replica API 3 octombrie 2021 | 00:00 15078

După tragedia de la Boli Infecțioase, managerul Stela Halichidis a fost criticată din toate părțile, după ce autoritățile au anunțat că din 2017 nu a demarat procedurile în vederea obținerii avizelor de securitate la incendiu. Cu toate acestea, ea se consideră o victima, dar și nevinovată de moartea acelor șapte persoane care s-au luptat cu boala, COVID, dar și cu sistemul, din pricina căruia nu au mai reușit să iasă vii din spital. Puțini știu însă că, înainte de producerea evenimentului nefericit, Halichidis se afla în concediu.. de odihnă, cel mai probabil. La sfârșitul lunii august, pe data de 31, la întâlnirea primarului Vergil Chițac cu directorii instituțiilor din subordinea Primăriei, Halichidis nu a fost prezentă. Și nici nu a anunțat că nu va fi, fiind nevoie ca secretara primăriei să o contacteze telefonic.

A delegat pe colega ei Claudia Cambrea să intre in videoconferință. Chițac vroia să știe nevoile spitalului, în contextul pandemiei și al apropierii sezonului rece, dacă au fost luate măsuri în ceea ce privește siguranța instalației și aparatelor la incendiu.

Replica vă prezintă o înregistrare din ședința organizată de Vergil Chițac cu directorii din subordine, întâlnire ce a avut loc pe 31 august a.c. Chitac era interesat să afle cât de pregătit este Spitalul Municipal pentru sezonul rece, dacă este pregătit pentru Valul 4 al pandemiei, interesat fiind și de partea electrica ori dacă spitalul are nevoie de bani.

A strigat-o pe Halichidis în videoconferință, nu a răspuns. Nici nu ar fi avut cum, era în concediu. A insistat să intre în legătură cu ea și i-a cerut unei angajate să o contacteze.

.

După scurt timp, a răspuns medicul Claudia Cambrea, care a anunțat că managerul este in concediu."Mă interesează dacă au materiale sanitare,rezerve de oxigen, dacă sunt rezerve de medicamente,tot ce înseamnă logistica și nu numai.", a spus Chitac, după cum se poate auzi și pe materialul video.

Cambrea: Legat de partea cu incendiile, nu știu ce să zic

"Bună ziua! Doctorița Cambrea sunt. Doctorita Halichidis este în concediu.",a răspuns Cambrea.

"Ma interesează să știu, să spuneți ce nevoi aveți, legate de medicamentele, de rezervele de oxigen, de toate instalațiile care le aveți acolo, inclusiv cele pentru incendiu", i-a replicat Chițac. "Am probleme cu unul din medicamente, iar vizavi de instalații și cu partea de incendii nu stiu ce să vă zic," a spus Cambrea. Primarul i-a cerut să-i transmită mesajul urgent managerului Halichidis și să ofere un răspuns.

Materialul video de mai jos atestă faptul că primarul nu a fost pasiv la probleme spitalului, la necesitățile acestuia și că s-a interesat de siguranță pacienților.

VIDEO:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce sa spun!Ai botnita cand esti singur la teleconferinta!Tataie,mars si da-ti demisia!Femeia era in concediu LEGAL de odihna!Aa,si de ce nu vrei sa discuti acum,cand a venit vorba de logistica si altele???Nu o cunosc pe dr Halichidis,dar nu e numai vina ei aici!
2
0
banii de spital i-a mancat umflata asta
1
0
PSD-isti comentaci
1
4
Din declaratia de azi a managerului a reiesit ca o sa vorbeasca. Oricum managerul spune ca a solicitat dotarile si amiralul le-a taiat!
16
0
De luni domnul primar popotar sa se pregateasca abiz in serviciu consecinte deosebit de grave ucidere din culpa si altele tatie te ai bagt ca musca n lapte impins de la spate de stii tu cine sa ti mai spun cat o sa fie prejudiciul pe latura civila la 7 morti o sa ramai in chiloti dupa parnaie o sa te tina comanescu la vega
13
3
Spitalul a solicitat, dar Geamirache le-a taiat, ca le vor face peste 2 ani cu fonduri europene.
21
1
I ati incompetentii si plecati! Demisia, demisia, demisia!!!!!
22
1
Hai sa nu dam vina numai pe Manager,starea jalnica in care se afla spitalele sunt datorita indiferentei guvernului.Dc reusea sa optina aviz apoi ce!!!toate erau bune si frumoase,toata instalatia electrica a spitalelor e praf,veche de zeci de ani de zile,trebuie bani investiti sau spitale noi,dar e mai usor sa gasesti un fraier si sa dai vine si gata toate sunt rezolvate
29
1
de verificat daca au fost solicitari de fonduri si daca acestea au fost luate in seama. restul doar intrebari de ochii presei.....
19
0
directoare pusa de mazare ce vreti .daca ii verificati avere vedeti unde sunt banii spitalului .
18
12
Daca esti vaccinat poti sa iei si sa dai Covid. Doar ca faci forma usoara zic ei, pai atunci daca te vaccinezi ce plm iti pasa ca altii nu s-au vaccinat. Ca tu oricum faci forma usoara si oricum poti sa iei si daca sunt toti vaccinati.
12
5
Mie mi-ati facut dosar penal si am fost condamnat ptr ca nu am finantat Centrul Militar Judetean ptr achitarea facturii telefonice. Nu cumva este aceeasi speta si la infectioase?
38
6
Chitac sia acoperit spatele cu vorbe atat Demisia Daca erai un primar adevarat si iti pasa te deplasai la fata locului si verificai personal . Nu sa zaci in birou
42
6
Detectoarele lui peste sunt fix nimic in situatia asta. Trebuie gasita o metoda de ventilatie corespunzatoare. Pentru asta in primul rand trebuiau ceruti bani pe langa restul. Concentratiile de oxigen sunt f mari. Chiar si cu un aparat bagat in momentul ala in priza totul fiind ok poate bubui. Trebuiesc multe facute si cerute dar este o indolenta crasa de la politic la manageriat s.a.m.d. Poate peste 30 de ani...
22
3
Indiferent ca s-a interesat de problema masurilor impotriva incendiilor in videoconferinta, Dl. primar trebuia sa insiste cu verificarea lor si ca totul este ok.... A stai ca mai important a fost sa faca proiectul cu stelele de Hollywood....
32
2
Pai si de ce nu a mai insistat pe treaba asta Chitac? Sa vorbeasca cu ea dupa concediul ei?
22
2
ancheteaza nimeni pe Chitac pentru taierea finantarii spitalului?
36
4
Pai ce managerii nu au dreptul la concediu? Pe de alta parte primare Chitac nu incerca acum sa fii oaia alba...de ce ai retras de pe ordinea de zi investitia legata de instalatia de incendiu? Pai tocmai asta arata ca stiai ca sunt probleme legate de acest aspect! Iar cand ai dat declaratii nu erai in necunostinta de cauza! Demisia este cea mai onorabila! Recunoaste ca ai esuat!
43
5
Premarul a fost pasiv,a cerut date prin telefon in loc sa-si trimita oamenii din subordine sa verifice direct la fata locului ...
46
3
Mari jurnalisti, mari de tot cat ciupercile salbatice.
22
7
Vuie Mergil
31
5
Demisia! Chitac, demisia! Chitac, demisia!!!!!!
49
8
Esti o hahalera galbena. Acum teai trezit, daca nu era acest incendiu, dormeai in papucii statului. Mars, sa treaca si acest an si duteeeee
43
8
DEMISIA PRIMARUL WC
40
7
trebue sa fie ajutat si informat la timp de specialsti pe problemele cele mai inportante si nu verbal ci scriptic in fie care zi! salariul unflat de meneger nu e numai pentru el si electricianul, lacatusul si infirmiera fac treaba in raport de plata!
14
3
Stai cuminte ,stir toata lumea ca nu ai fost de acord sa aloci bani ptt spital , mancator de ...... bani pyblici!!!!
40
3
nu poti lua in serios nici un comentariu de pe replica se vede clar ca sunt postaci de ambele parti! asa se face campania electorala in cta , niste jeguri care posteaza diferite comentarii de toata jena pro sau contra cuiva depinzand doar de unde au venit aia 50 de lei!
9
20
Directori numiti de primari sau alti platiti de la bugetul de stat sunt primi vinovati in cazuri dastea,dabia dupa cei care i-au numit.
19
1
Faptul ca a pus niste intrebari de rutina, in viteza, la o sedinta, inseamna ca e responsabil? Altceva a mai facut? De ce nu a demis atunci managera, daca nu a primit raspuns ???
46
3
Aveti incredere in W.C.
27
7
Wergil Chitac nu si-a dat demisia? A refuzat 5000 e pt detectoare de incendiu? Afara W.C.-ule !!!!
43
3
DEMISIA PRIMARUL WC
41
3
Din pacate pentru mata in cazul de fata or sa vorbeasca documentele! Vezi ca deja Rusu se lauda la sprit ca el o sa fie primar in locul tau
39
3
Chizdac este un escroc ce merita sa atarne in sfoara. Ne-a distrus orasul, strazile, parcarile, totul este haos, cozi, lumea a treia.
52
9
Doamna doctor nu e doctor in speta asta. E manager de spital.Cum a ajuns acolo, Dumnezeu stie.
31
9
Dar de seful lui Chitac, Catu, care a cerut cu o zi inainte de incendiu suplimentarea, atentie! fara alte avize! a paturilor din ATI alminteri managerii vor fi destituiti, de ce nu scrieti, mari jurnalisti de doi lei?
65
4
Asta nu e nici o dovada ! Doamna doctor era in concediu legal ! Cum toata lumea are acest drept ! A fost delegata alta persoana pt. conferinta video . CHITAC JEGULE , NU TE MAI ASCUNDE IN SPATELE UNEI FEMEI !!!
81
15
Sclavii pnl ai ai primarului wergil chitac alias wc. O fituica numai buna pentru hazna. Pacat ca nu aveti editie tiparita
64
7
Ca sa vezi ca toata treaba a fost premeditata
25
1
Articolul este vadit pro causa pentru primar, punand directorul de spital intr-o pozitie ingrata.Pe de alta parte, dna director trebuie sa inteleaga ca demisia trebuie sa fie un act reflex la suferintele prin care trec familiile victimelor si la anatema pusa asupra spitalului.A te lega de o functie cu orice pret, pe cadavrele unora, denota multe. Aici nu e vorba de vinovatie, ci de caracter, de principii, doar astfel functiile de conducere vor fi ocupate de persoane credibile si competente
86
6
Un fas! Nimic relevant!
32
11
Cu ce va are Chitac la mana Replica?
75
10
O propaganda mai gretoasa pro chitac decat cea pe care o face replica rar mi a fost dat sa vad. Daca trebuie sa nu demisa femeia asta nu stiu. Probabil ca da. Dar autorul moral al mortilor de la infectioase este chitac ptr ca nu a luat masurile minim necesare cand i s a spus ca exista probleme la un spital din subordine mai ales cand stii ca au existat situatii de acest gen la piatra neamt etc.el singur a zis ca stie ca erau probleme la prize...
95
10
Nu pleaca si el sau vrea si al 3 lea incendiu?Poate la al 6lea pleaca
52
7
E facatura
31
10
Haideti la mine la Eforie la vila ..va cazez pe toti !!
54
11
A dat sacosa cu branza si a ajuns manajer! Acu se vede competenta!
42
26
tu trebuie sa pleci urgent nu o doctorita,niciodata nu vei ajunge la pregatirea ei profesionala si corectitudinea ei ,marsh de aici tu si consilierii tai de kkt
66
31
Lasati vrajeala. Daca e vinovata la fel de vinovat e si Chitac. Sa plece amandoi.
92
15
Ca domnul Chitac ar trebui sa tremure, cu Ovanesian si Rusu. Au mintit oamenii si trebuie sa plateasca. Demisia ar fi mai onorabila, dar ei nu stiu ce inseamna onoarea, sunt prea smecheri si aroganti! Demisia, demisia, demisia!
93
11
Asta n a dat banii pentru senzori el e de vina acum toti se scuza si dau vina pe altii, spitalul e la primarie el e sefu el raspunde
76
11
A jupuit statul si spitalul e putred de bogata cu vile si mertan
53
17
Apa de ploaie. Exista documente scrie cum a taiat banii pentru avertizarea de incendiu,Scripta manet, chiti!
66
9
Era in concediu in insula Capri cu gasca
44
13
Era ocupata cu concediile si se miorlaie pe la televizor ca nu mai ia paratii
49
22

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218