REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.5° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
16.5° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Dacă sunt prinşi, şmecherii care fac "liniuţe" în Mamaia riscă să înfunde puşcăria

Dacă sunt prinşi, şmecherii care fac "liniuţe" în Mamaia riscă să înfunde puşcăria

Replica API 25 aprilie 2013 | 00:00 98

Şeful Poliţiei Rutiere: E greu să-i prindem, la fel ca şi probarea infracţiunii de proxenetism

Şeful Poliţiei Rutiere: E greu să-i prindem, la fel ca şi probarea infracţiunii de proxenetism

Cursele ilegale de maşini, organizate în Constanţa, dau mari bătăi de cap poliţiştilor constănţeni. Ele există, se derulează pe drumurile publice, însă oamenii legii se confruntă cu mari dificultăţi în depistarea acestora. Chiar dacă există zone consacrate în care se desfăşoară astfel de evenimente, şoferii fug de rup pământul în momentul în care văd Poliţia. De precizat este faptul că ei riscă până la doi ani de închisoare şi amenzi.

"Liniuţele" nocturne organizate de şmecheraşii Constanţei, hotărâţi să-şi testeze furia bolizilor pe drumurile publice, sunt monitorizate de oamenii legii. Potrivit şefului împuternicit al Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, Ciprian Sobaru, mai multe zone din judeţ sunt transformate în piste pentru curse ilegale. Însă, treaba poliţiştilor este cu atât mai grea, cu cât respectivii indivizi fug de mănâncă pământul în momentul în care zăresc vreo maşină de Poliţie. Şi de aici, potopul! Acţiunea devine din ce în ce mai anevoioasă, întrucât este mai greu să demonstrezi ceva dacă nu ai prins la faţa locului. Însă, mare atenţie! Dacă eşti prins, rişti să ajungi după gratii pentru o perioadă de până la doi ani de zile. "Dacă sunt prinşi, există o infracţiune, care pedepseşte organizarea de întreceri de autovehicule neautorizate. Ca atare, organizarea sau participarea, în calitate de conducător de vehicul la întreceri neautorizate pe drumurile publice, se pedepseşte cu închisoare de la trei luni, la doi ani, sau cu amendă, pe care o stabileşte procurorul", a declarat, pentru "Replica", Ciprian Sobaru. Poliţia Rutieră a organizat mai multe acţiuni de prevenire, identificând mai multe zone ce sunt brăzdate de cauciucurile încinse. Zonele deja consacrate sunt: Industrială, Mamaia, un drum adiacent oraşului Năvodari, bulevardul Marinarilor din Poarta 1, Portul Tomis. "Aceste evenimente nu au loc doar în Mamaia, dacă era aşa, ar fi fost foarte simplu. Este greu să-i depistăm. Ca şi o paralelă, este la fel de greu ca şi probarea infracţiunii de proxenetism. Pot să prinzi un şofer, să-i dai o amendă pentru viteză, dar este mai greu să probezi că au participat la curse ilegale", a mai spus Sobaru. Menţionăm că astfel de întreceri au fost sesizate serile trecute, în staţiunea Mamaia, şoferii filmându-se şi postând "isprava" pe un site de socializare.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272