REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Dan Armeanu, patronul de la Alfa Beta, și-a ridicat vila ilegal în buricul Constanței?! Video!

Dan Armeanu, patronul de la Alfa Beta, și-a ridicat vila ilegal în buricul Constanței?! Video!

Replica API 6 august 2022 | 23:58 8814

Pe strada Siretului, în spatele magazinului Tomis, a fost ridicată o vilă impunătoare, cu un etaj, iar proprietarul este nimeni altul decât Dan Armeanu, patronul lanțului de magazine Alfa Beta, din Constanța. Numai că, afaceristul nu prea a respectat legea, fiind amendat de Poliția Locală, recent, pentru efectuarea lucrărilor fără autorizație de construire, fiindu-i aplicată și măsura complementară de sistare a lucrărilor. Înțelegem însă că Armeanu este mai presus de lege, continuând lucrările la imobilul situat pe strada Siretului nr. 40-42, după cum am sesizat și noi, în cursul zilei de vineri, 5 august.

Dan Armeanu, unul dintre cei mai discreți afaceriști de la malul mării, a unit două locuri de casă, situate la numerele 40 și 42, pe strada Siretului pe care a ridicat o vilă impunătoare. Autorizația a fost eliberată în noiembrie 2019, având valabilitate un an de zile, adică până în noiembrie 2020, după cum ne informează și pe panoul amplasat pe gardul șantierului. Numai că, din varii motive, Armeanu nu s-a încadrat în termenul stabilit în autorizație, reluând lucrările în urmă cu ceva timp.

Ilegal, spun polițiștii locali, care l-au amendat pe 11 iulie a.c., cu 2000 de lei, pentru efectuarea lucrărilor fără autorizație de construire.

Amendat și obligat să sisteze lucrările

Prin procesul verbal s-a aplicat și măsura complementară referitoare la oprirea executării lucrărilor de construire, obținerea autorizației de construire într-un termen de 90 de zile de la data constatării faptelor și aducerea imobilului la starea inițială într-un termen de 80 de zile de la data finalizării termenului pentru obținerea autorizației de construire.

Dan Armeanu a deschis acțiune în instanță, solicitând, pe de o parte, prin ordonanță președințială, suspendarea producerii efectelor procesului verbal, și pe de o parte a solicitat anularea acestuia. În primă fază, magistrații i-au respins, pe 22 iulie, cererea de suspendare însă pe 1 august Dan Armeanu a formulat apel.

Vineri, 5 august, utilajele răsunau din curtea imobilului, semn că lucrările nu au fost stopate, după cum i-au cerut polițiștii locali.

A modificat data de pe panoul de informare

Este interesant de punctat faptul că, pe panoul de informare amplasat pe gardul șantierului în lucru, Dan Armeanu ne spune că data de începere a lucrărilor este 25 noiembrie 2019, cu valabilitate 12 luni. Numai că, un detaliu important ne-a atras atenția, și anume data finalizării acestora, și anume 25.11…2021 sau 2022? După cum se poate observa fără prea mare efort, anul de finalizare a lucrărilor a fost modificat, și nu o singură dată, ci de două ori... mai exact cifra 1, de la anul 2021, a fost modificată cu cifra 2.

Am încercat să-l contactăm pe Dan Armeanu, pentru un punct de vedere, însă angajatele lui nu au dorit să ne furnizeze numărul de telefon.

Video:

Armeanu are 12 magazine Alfa Beta, în Constanța

Anul trecut, Dan Armeanu, patronul magazinelor Alfa Beta, a avut cifra de afaceri de peste 64 de milioane de lei, un profit de peste 2 milioane de lei, datorii de aproape 33 de milioane și 142 de angajați.

Armeanu mai este implicat în societatea Ralverti Group, ce se ocupă de comerțul cu produse alimentare, băuturi și tutun, afacere care nu-i merge la fel de bine ca Alfa Beta. Anul trecut, firma nu a avut profit, însă a avut cifra de afaceri de 4,6 milioane de lei și datorii de 1, 1 milioane lei. În Ralverti, mai este implicat și Anghel Verioti Cătălin Laurențiu, care deține 50% din acțiuni.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Alfa Beta... hm, niste magazine inghesuite, putin cam anacronice, neatragatoare, cu preturi similare altor retele. Adica preturi mari! Nicidecum preturi mici, prin care dorea sa atraga clientii, in urma cu vreo 20 de ani. Este de mirare ca are bani de dat dividende, din care sa-si ridice patronul casa.
1
0
asta e o scursuram care detine cateva magazine jalnice, imputite, care angajeaza doar babe, machidoance proaste, pe care nu le plateste. Patronul poolii, vai steaua lui !
2
0
Orice act oficial, inclusiv autorizatia de construire , daca expira in timpul pandemiei era valabila inca 90 zile de la expirarea starii de alerta. Deci Politia Locala este p*****a daca l-a amendat. Asa ca voi ziaristi facuti la colt de strada, ciocu mic si la scoala cu voi
1
0
Vila impunatoae cu 1 etaj...plm...ce fumati in redactie ????
1
0
Nu este o fapta grava . Initial a avut autorizatie doar ca a depasit termenul de execuctie . Bine , se rezolva . Obtine o prelungire a termenului si gata . Sunt blocuri , vile si tot felu de constructii care nu au nici un aviz si totusi nimeni nu-i sanctioneaza . Puneti mintea la contributie si lasati omul in pace .
1
0
Gandesti p***t mai fato sau baiat ce oi fi,pentru ca fani merge si la unu si la alta;adica cu alte cuvinte tu spui"daca au incalcat alti legea dece sa nu o faca si D.Armeanu"pentru ca in Constanta este ca in vestul salbatic,cine apuca sa mai distruga putin din orasul asta bravo lui,cine nu asta este,ghinion.
1
0
Deci omu avea autorizatie in regula, doar ca a expirat termenul. Asa, si? Ce e asa mare problema? S-a infestat cu salmonela? A facut mucegai? Ba dar tampiti mai suntem.
2
0
Legi de risul curcilor in tara noastra. Primaria trebue sa faca actiune in instanta pentru ca nu a respectat autorizatia de constructie. Dosarul va dura ani de zile ca la noi si pina la urma ii da dreptate tot lui. Sictir.
0
0
Ce mai stati la taifas cu el. Daca nu a respectat legea, amenda si intrati cu buldozerul. Asteptati sa vedeti cu cat iese la interval ??!!
0
0
oricum pute a razbunare ..Alte sute de constructii cu adevarat ilegale s-au nascut si se nasc continuu. A avut omul autorizatie dar nu mai este valabila ..de rasul curcilor
1
2
cand va ajunge la mine va veni fara vila aia
0
0
cine l-a botezat p-asta Anghel Verioti Cacalin Laurentiu, e ciuca prostilor. Numai tiganii si machedonii isi pun o duzina de prenume.
0
0
Nu ma intereseaza autorizatiile lui , dar imi place ca a respectat arhitectura zonei...Felicitari ! Cladirea se integreaza perfect pentru acea zona , mai rar....
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218