REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
13.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Dana Gîrbovan: Guvernul a sfidat referendumul pe justitie

Dana Gîrbovan: Guvernul a sfidat referendumul pe justitie

Replica API 16 februarie 2020 | 12:23 335

Judecătorul Dana Gîrbovan acuză Guvernul PNL că au modificat, prin OUG 23/2020, statutul judecătorilor. Gîrbovan arată că prin această decizie, Guvernul sfidează voința a milioane de români, care au cerut, la referendumul pe justiție, să nu se mai facă modificări în acest domeniu prin intermediul OUG.

”Guvernul Orban a modificat fara nici o consultare, prin ordonanta de urgenta, aspecte ce fac parte din statutul judecatorului, sfidand vointa a milioane de romani care, cu ocazia referendumului din mai 2019, au votat interzicerea adoptarii de catre Guvern a ordonantelor de urgenta in domeniul justitiei.

Astfel, prin OUG 23/2020, una dintre cele 25 de ordonante de urgenta adoptate in ultima noapte de guvernare din 04 februarie 2020, au fost aduse modificari grave statutului judecatorilor, prin stabilirea unei abateri disciplinare ce are ca efect atat o ingerinta directa si fara precedent a Guvernului in actul de judecata, cat si incalcarea dreptului la un proces echitabil al partilor.”, scrie Dana Gîrbovan, conform știripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
stoarfa de garbovan, a supt-o la toti pizdistii si pizdistele in speranta ca doar, doar o s-o bage si pe ea cineva in seama! Proasta a ramas doar cu mu!a, ca toti pizdeii!
5
1
Bine a spus cineva mai jos, sunt privilegiati iar ei lucreaza numai pentru interesul personal, orbiti de putere si de bani se joaca cu vietile oamenilor. Sa platiti cand gresiti, cand castiga romanii nedreptatiti la CEDO sa plateasca judecatorii aia care au judecat gresit din lene, din indiferenta sau din rea vointa, nu sa plateasca statul roman din buzunarele celor care platesc taxe si va tin pe voi, bugetarilor! trebuie legea raspunderii, sa raspundeti cand faceti greseli voite in general sau din nesimtire. Tipati, umiliti oamenii si va credeti zei pe pamant.
6
0
Ca hotii ? Acum nu protesteaza holera galbena?
9
7
treceti si pe la judecatorii curtii de apel constanta - corupti pana in glezne. De ce nu ceri fa legea raspunderii magistratilor. Ne judeca niste impostori cu fete umane.
11
1
Pentru raspunderea magistratilor, sa raspund a fiecare, sa nu mai plateasca Tara pentru solutiile date de ei!
15
1
sa mori tu.da cand nu s a luat in considerare referendumul cu numarul de parkamentari de ce n ai sarit de cur in sus?acu te atinge la buzunar??lichelelor
11
3
Asta e femeie?
12
7
Acum de ce nu se mai iese in strada?
13
5
Niciun cuvant despre sfidarea de catre magistrati a referendumul ptr.a reduce nr.de parlamentari ,oare de ce ? A fost votat de doua ori mai multi romani si ce daca ?
18
4
Garbovan este creatia lui Dragnea.Este magistratul care face politica pentru a fi promovata in functii inalte si face justite dupa interesele partidului care au promovat-o si i-au acordat bani si privilegii..Aceasta fiinta dezgustatoare nu face decat sa mareasca si mai mult dispretul populatiei pentru aceasta categorie sociala privilegiata pe nedrept.
27
12
Cine si ce te recomanda fa tupeista periculoasa..inscrie.te in pesedeu si lasa vrajeala ieftina
22
14
Uite ce repede au sarit de cur in sus sustinatorii hotilor din Psd si din magistratura ,care este mana in mana cu profetii de tipul lui Gelu...Latrati...va pierdeti privilegiile si sunteti speriati ca nu o sa va ajunga banii pentru icre negre...
23
16
Din pacate guvernul se numeste ca fiind al Romaniei,in realitate el fiind o metoda pseudodemocratica prin care niste clanuri de tradatori ce pactizeaza cu infractorii de toate categoriile conduc sau mai bine zis fac ce dracului vor din tara asta si din poporul deja aproape distrus ca identitate.Justitia inseamna de fapt arma cu care populatia umila si cinstita este tinuta sub bocanci prin intermediul institutiilor de forta si a interlopilor. Romania este sub ocupatie banditeasca ,este distrusa din interior,romanii sunt dezbinati si deculturalizati,manelizati,inraiti si debusolati.
28
3
care justitie madam, care magistrati? hotii astia incompetenti, care nu sunt interesati decat de buzunarul lor? cu ce sunteti voi mai speciali decat restul romanilor? trebuie urgent o lege a salarizarii CORECTE pt toti romanii, ca diferentele intre bugetari si mediul privat a atins ridicolul, o femeie de serviciu din justitie ridica lunar cat un inginer din mediul privat !
35
1
Am facut referendul pe justitie ca sa va dau dragi romani la muie.Va duc la Dunare setosi si va aduc inapoi si mai setosi.Nu am vazut un popor mai prost sa il manipulezi decat l am manipulat eu.Sclavii mei va meritati soarta,la cacat cu voi.
18
17
Unde este persoana care a avut parte de un proces echiatbil in Romania
20
4
Bine Danutza, arde i pe neputinciosii astia care n au aratat nimic!!! Sa n ai tu un candidat serios, cu notorietate, pentru Constanta, pana la acest moment, inseamna impotenta politica!!! Cam asta este PNL ul constantean, cam asta este dimensiunea blatului facut de MULTI ANI cu PSD ul!!!
25
11

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212