REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Dăncilă: Făgădău la Primăria Constanța din partea NOI? Niciodată să nu spui niciodată. Video

Dăncilă: Făgădău la Primăria Constanța din partea NOI? Niciodată să nu spui niciodată. Video

Mirela PASCAL 30 ianuarie 2023 | 00:00 6940

Viorica Dăncilă, fostul premier al României, a vorbit, într-un interviu acordat ziarului Replica, despre întâlnirea pe care a avut-o, anul trecut, cu Decebal Făgădău și despre posibilitatea ca acesta să fie candidatul NOI, partidul Națiunea Oameni Împreună, la Primăria Constanța.

Dancila: Fagadau la Primaria Constanta din partea NOI? Niciodata sa nu spui niciodata. Video

Viorica Dăncilă ne-a declarat că a fost contactată de Decebal Făgădău și s-au întâlnit pentru a sta de vorbă. Nu a dat din casă prea multe, însă Dăncilă ne asigură că fostul primar al Constanței nu și-a anunțat intenția de a se înscrie în NOI.  ”Am venit la Constanța, împreună cu domnul președinte executiv, avem o altă întâlnire. Domnul Făgădău a auzit că am venit și a vrut să luăm prânzul împreună. Nu a fost o propunere de intrare în partid, nici dânsul nu și-a manifestat această dorință de a intra în partid. A fost doar o întâlnire între foști colegi, care se cunosc. Astfel de întâlniri să știți că le am în teritoriu cu foarte mulți foști lideri, sau chiar actuali lideri din PSD, care când aud că sunt în județ, vin să mă salute. Ceea ce mi se pare normal. Trebuie să depășim această situație, în care dacă facem parte din partide politice diferite trebuie să fim dușmani. Nu cred că aceasta trebuie să fie abordarea politică, o abordare care s-a practicat până acum chiar în interiorul partidelor și între celelalte partide. Cred că bătălia între partide trebuie să fie pe proiecte, pe soluții pentru România, și atunci când sunt provocări pentru țară sau pentru români trebuie să ne așezam toți la aceeași masă și să găsim soluții bune. Nu am niciun fel de resentimente pentru nimeni. Partitul NOI este un partid patriotic, cu credință autentică, iar credința presupune iubire și iertare. Nu am niciun fel de resentiment și iubirea noastră este pentru România, pentru români și vom demonstra acest lucru”, a spus, pentru Replica Viorica Dăncilă.

Ar fi Decebal Făgădău o opțiune pentru o candidatura la Constanța?

Întrebată dacă ar fi Făgădău o opțiune pentru o candidatură, din partea NOI, al Constanța, Dăncilă a declarat: ”Niciodată nu poți să spui niciodată, dar nu am vorbit și încă nu am stabilit candidaturi pentru anul 2024 la locale. În 2024 primele candidaturi vor fi la europarlamentare, iar noi, așa cum am spus, conducem un partid care nu s-a înființat de foarte mult timp. Problemele noastre sunt legate de organizarea partidului, organizarea filialelor județene în toată țara. Stăm foarte bine la acest capitol, avem organizații județene în 30 de județe, în cel mai scurt timp sper să avem în toate județele, să avem în toate localitățile

Dancila: Fagadau la Primaria Constanta din partea NOI? Niciodata sa nu spui niciodata. Video

Ce îi reproșează Dăncilă lui Făgădău!

Viorica Dăncilă este de părere că Făgădău trebuia să comunice mai mult cu cetățenii, acesta fiind unul dintre factorii care au condus la eșecul PSD, la nivel local, la alegerile din 2020. ”Probabil trebuia să-și facă mult mai mult cunoscute proiectele. Aș reproșa acest lucru, dar și eu am făcut aceeași greșeală. Am considerat că dacă muncesc foarte mult, dacă pentru mine nu însemnă nimic faptul că dormeam 3-4 ore pe noapte, dacă le dormeam și pe acelea, dacă aveam o foaie de parcurs pe fiecare domeniu, pe fiecare minister în parte, cu obiectivele care trebuie să le îndeplinesc, consideram că oamenii știu acest lucru și că nu trebuie să ies de fiecare data să comunic pentru fiecare proiect. Cred că această comunicare este foarte importanta și că trebuie să le spunem oamenilor ce am făcut, pentru că  nu toți se documentau pe fiecare domeniu, ci doar pe domeniul lor de activitate. Nu eram implicată în politică atunci. Poate au fost și factori care țin de ajutorul guvernamental, sau poate au fost factori care țin de partid sau poate de anumite proiecte ce țin de localitate. Nu știu, nefăcând atunci bilanțul, cu ce programe a venit Decebal Făgădău, ce obiective a îndeplinit din acel program. Eu pot să vă spun că de câte ori a venit la Guvern a avut ușa deschisă, atât Decebal Făgădău cât și ceilalți primari

Întrebată cum comentează sfârșitul în politica al lui Decebal Făgădău, aceasta a declarat: ”Nu pot să vorbesc despre acest lucru, despre un sfârșit. Nu știu care sunt opțiunile de viitor ale domnului Decebal Făgădău, nu știm dacă domnul Făgădău mai vrea sau nu mai vrea să facă politica, nu știm care e partidul spre care se îndreptă”. Întrebată, de asemenea, cum s-a înțeles cu Felix Stroe, președintele PSD Constanța, aceasta nu a dorit să comenteze.

Video:

Cum i se pare Constanța?!

Întrebată cum i se pare Constanța, Viorica Dăncilă a declarat că este orașul ei de suflet și, atâta timp cât se investește, este bine, în ciuda șantierelor și a disconfortului creat. ”Este un oraș pe care-l iubesc de când eram studentă, e orașul care ar trebui să beneficieze de foarte multă dezvoltare, un oraș care ar trebui să fie oglindă, cu care să ne mândrim. De câte ori am mers în afara granițelor țării, am încurajat turismul, mergeam cu filmulețe din Constanța, astfel încât să schimbăm opinia despre România. În timpul mandatului meu am demarat renovarea Cazinoului. Consider că nu putem vorbi de dezvoltare dacă instituțiile nu fac efort pentru a  susține proiectele pe care le are localitatea. Nu am ținut cont de culoarea politică a unui primar, fiecare zonă trebuie să se dezvolte. Un premier ar trebui să fie premierul tuturor românilor,”,a  încheiat Dăncilă.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102